YoonJin Chang se pridružuje Bellabeatu

Poznata korejska ‘venture’ investitorica YoonJin Chang pridružuje se hrvatskom Bellabeatu

Nije novost da poznati ovdašnji startup Bellabeat mijenja svoj fokus isključivo s trudnica na sve žene, nudeći nosivu tehnologiju za sve periode života svoje ciljane skupine. Predstavljanje tri nova proizvoda značilo je ulazak u svijet pametnog nakita, što je donijelo sa sobom i ključna zapošljavanja te partnerstva. Jedno od njih odnosi se na YoonJin Chang, poznatiju kao korejsku Jessicu Livingston, prethodno članicu Google Venturesa te suosnivačicu najvećeg korejskog startup akceleratora Kstartup.

YoonJin Chang
YoonJin Chang pridružuje se Bellabeatu kako bi usmjerila strateško poslovanje ovog startupa, koji je nedavno prikupio dodatna 3 milijuna dolara ulaganja.

Jessica Livingston partnerica je u Y Combinatoru, poznatom startup akceleratoru, a YoonJin Chang njen je svojevrsni korejski pandan. Partnerica je u Kstartupu, bavi se venture ulaganjima, a najveće je investicije ostvarila dok je bila u Google Venturesu. Kada je taj fond napustila, privatno je uložila u više od 40 startupa u Koreji, a jedno od njenih poznatijih ulaganja odnosi se na konkurenta Uberu na azijskom tržištu, Buttton.

COO Bellabeata, Morena Šimatić, otkriva da je suradnja počela baš u vrijeme kad se tim usmjerio na svijet nosive modne tehnologije. Chang će usmjeriti strateško poslovanje ovog startupa, i to posebno na azijsko tržište, odnosno Japan, Južnu Koreju i Kinu. Objašnjava i kako je došlo do suradnje:

Prvi sam put sa Sandrom Murom (suosnivačem Bellabeata, nap. a.) radila dok sam još bila članica fonda Cherubic. Potencijal koji ima ovaj startup bio je vidljiv od samih početaka, a nakon što su razvili svoje proizvode i predstavili mi svoju viziju, znala sam da želim postati dio toga.

A osim što je iskusna investitorica, YoonJin je i osoba koja je dobro upoznata sa svijetom mode, u kojemu se Bellabeat želi profilirati, o čemu govori i zanimljiv podatak da je 2010. proglašena kao miss fotogeničnosti na natjecanju za Miss Koreje.

CES i nova zapošljavanja

Belleabeat se uz YoonJin Chang trenutno priprema za ovogodišnji Consumer Electronic Show (CES) u Las Vegasu, na kojemu će po prvi puta predstaviti svoje nove proizvode, Shell, Leaf i Balance. A ako i sami želite postati dio ovog tima, sad je pravo vrijeme – Bellabeat upravo zapošljava UI/UX dizajnera, iOS developera te Android developera!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Intervju

Flutter nije “no-code” rješenje ni čarobni štapić, ali je odličan za brz razvoj mobilnih aplikacija

Ako niste developer, možda niste ni čuli za Flutter - a ako jeste, vjerojatno imate snažno mišljenje o njemu. U čemu je tu stvar?

Sponzorirano

WooCommerce koristi 50% hrvatskih online trgovaca, a uz Neuralab dobili su i novu opciju plaćanja – KEKS Pay

Suradnja eCommerce agencija i fintecha mogla bi - i trebala bi - biti sve češća praksa otkako je PSD2 otvorio vrata bankarskim podacima. Dobar primjer realizirao se nedavno u okviru domaćeg KEKS Paya koji je uz pomoć Neuralaba dobio priliku olakšati život tisućama novih korisnika i klijenata.

Startupi i poslovanje

200 studenata saznalo kako pokrenuti karijeru u doba COVID-19 u Nanobitu, ali i Infobipu, Infinumu i Circuitmessu

Na jučerašnjem digitalnom izdanju Digiralne Karijere u organizaciji Netokracije, FOI-ja i Nanobita govorilo se o pandemiji, praksama i prilikama za zaposlenje u digitalnoj industriji unatoč pandemiji.

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.