Webiny iz Rijeke je kvalitetna integracija bookinga i CMS-a - šteta što se prodaju kao platforma za sve

Webiny iz Rijeke je kvalitetna integracija bookinga i CMS-a – šteta što se prodaju kao platforma za sve

Od danas možete probati Webiny, novi CMS i internetski booking alat za poslovne web stranice koji se razvija već dvije godine. Novi CMS? Sigurno se pitate čemu uz niz otvorenih sustava poput WordPressa, Drupala i Magenta, ali i zatvorenih varijanti mnogih agencija. Webinyevi pokretači Sven Al Hamad i Goran Candric naglašavaju kako je Webiny prvenstveno web aplikacija za poslovne web stranice i turističke tvrtke kojoj je content managementi samo jedna od funkcija. Riječka tvrtka će naime pokušat ciljati tvrtke koje s jedne strane ne žele plaćati desetke tisuća kuna za gotov CMS, niti vjeruju da im postojeći gotovi sustavi mogu riješiti probleme.

Webiny je razvijen u Rijeci.

Od danas možete probati Webiny, novi CMS i internetski booking alat za poslovne web stranice koji se razvija već dvije godine. Novi CMS? Sigurno se pitate čemu uz niz otvorenih sustava poput WordPressa, Drupala i Magenta, ali i zatvorenih varijanti mnogih agencija.

Webinyevi pokretači Sven Al Hamad i Goran Čandrlić naglašavaju kako je Webiny prvenstveno web aplikacija za poslovne web stranice i turističke tvrtke kojoj je content managementi samo jedna od funkcija. Riječka tvrtka će naime pokušat ciljati tvrtke koje s jedne strane ne žele plaćati desetke tisuća kuna za gotov CMS, niti vjeruju da im postojeći gotovi sustavi mogu riješiti probleme.

Pri tome Webiny nudi 3 glavne komponente: upravljanje sadržajem, booking i ecommerce sustave; uz koje veže dodatne mogućnosti poput email marketinga i upravljanja bannerima odnosno reklamama za web stranice. Radi se o cloud sustavu koji iznajmljujete za potrebe svoje tvrtke, a Čandrlić za Netokraciju ističe da se Webiny razlikuje od drugih CMS-ova, jer je posebice za turističke tvrtke – gotovo rješenje:

 • Podržava višejezičnost web stranica, što je za neke od popularnih CMS-ova poput WordPressa i dalje nešto što morate razmisliti kako implementirati;
 • Booking sustav je izravno vezan za CMS, tako da nema potrebe za dodatnom integracijom;
 • Email marketing je ponovno integriran s bookingom i obavijestima korisnicima.

Zaista ima smisla, čak i advokatima drugih sustava. Na žalost, Webiny premalo naglašava svoje prednosti kao integrirani sustav za specifične potrebe poput potreba turističkih agencija, gubeći se u definiciji “platforme za poslovne stranice” koja na prvi pogled zvuči izuzetno naivno bilo kome tko zna nabrojati desetke komercijalnih CMS-ova.

Prva verzija Webinyjevog sučelja je prilično čisto...

Čandrlić je itekako uvjerljiv u svojoj argumentaciji, ali prezentacija projekta i dalje fokusira na širu sliku kako bi se on mogao razvijati, što bi ih moglo koštati (potencijalno) zasluženog interesa od strane web profesionalaca koji ne žele yet another content management system. Kupce ionako nije briga radi li se o CMS-u ili cloud sustavu ukoliko Webiny rješava njihov problem.

Zaradite s Webinyjem

Webiny istovremeno traži partnere u vidu dizajnera i developera koji će moći njihov sustav preprodavati svojim klijentima te raditi aplikacije koje će drugi moći zakupiti. Tzv. Webiny Framework će u budućnosti biti temelj dodatnih modula, što neslužbenih, što službenih u formi integriranog CRM sustava što ističe Al Hamad.

Platforma za...

Webinyevi pokretači u svom nastupu ističu kako Webiny nije samo CMS. Zaista, ukoliko tražim CMS, Webiny se neće istaknuti, ali ukoliko tražim potpun sustav za svoj hotel ili pak integrirani booking za tvrtku – imam rješenje. Definicija je u tom slučaju itekako bitna, jer kupci neće detaljno istraživati osim ako im se ne ide izravno prodavati.

Po cijeni od nekoliko stotina dolara mjesečno za integriran booking sustav i CMS s hostingom, Webiny daje dojam kvalitetne web aplikacije za tvrtke koje trebaju integriran sustav te vrste. Šteta što se to možda ne vidi na prvi pogled, ali nadam se da će se uspjeti pozicionirati kao platforma. Webiny možete dodatno istražiti putem službene web stranice.

ponuda

Komentari

 1. PV

  PV

  27. 03. 2012. u 10:42 am Odgovori

  Nije Čandrić nego Čandrlić…

  Ako se autor članka potrudio i ostale činjenice provjeriti kao i prezime jednog od pokretača, onda…
  …hm, ma ništa, samo glasno razmišljam

  • Ivan Brezak Brkan

   Ivan Brezak Brkan

   27. 03. 2012. u 11:01 am Odgovori

   S Goranom sam već neko vrijeme na emailu i da – pogriješio sam mu prezime što me upozorio i onda je ispralvjeno. Ostaje činjenice su provjerene utoliko što smo detaljno o tome pričali te što sam isprobao sustav. Ako sam neku konkretnu činjenicu fulao – slobodno. Ako pod činjenice mislite moje mišljenje u vezi njihovog pozicioniranja – to nema veze s činjenicama već s mišljenjem 🙂

   Thnx

 2. Goran

  Goran

  27. 03. 2012. u 12:44 pm Odgovori

  Ante hvala na komentaru. Već smo dobili to pitanje pa da obrazložim: sustav je dosta kompleksan u backendu, barem što se tiče booking dijela zbog ugrađene poslovne logike, te smo u smatrali da je u startu bolje ići opreznije i komunicirati sa klijentima/partnerima nakon upita.

  U svakom slučaju, svakom registriranom partneru ćemo stajati na usluzi oko bilo kakvih pitanja i integracija za njihove klijente.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.