Hrvatski pametni termostat Vebbu odličan u Budimpešti

Akcelerator Startup Sauna uvrstio ‘pitch’ hrvatskog Vebbua među 3 najbolja u Budimpešti

Finski akcelerator Startup Sauna trenutno organizira niz lokalnih događaja po Europi koji se sastoje od jednodnevnog mentoriranja startupa i njihovog prezentiranja. Na događaju u Budimpešti posebno se istaknuo jedan hrvatski startup, Vebbu, čiji je ‘pitch’ uvršten među tri najbolja, uz projekte Angl i Robserver.

Vebbu

Iako ta “pobjeda” ne znači automatski ulazak u finski akcelerator, svakako povećava šanse. A nije za odmet ni spomenuti kako je Vebbu uvršten među 50 startupa koji se imaju priliku prezentirati na sajmu CeBIT u Hannoveru, od 16. do 20. ožujka, u sklopu kategorije Internet of Things. Za to ih je odabrao njemački akcelerator Code_n, kojeg vodi Ulrich Dietz, jedan od vodećih njemačkih poduzetnika te CEO GFT grupe. Uz to, tim je nedavno imao i zapažen nastup na Web Summitu u Dublinu.

Europska inačica Nesta

Vebbu je “pametni” termostat zanimljivog izgleda, a uvrštava se u kategoriju “interneta stvari” te pametnog i povezanog doma. Omogućuje upravljanje temperaturom u prostorijama putem aplikacije na pametnom telefonu, a ugradnja uređaja vrlo je jednostavna.

Vebbu 2

Tim koji stoji iza Vebbua zadnje četiri godine razvija kompleksan softver, na temelju kojeg su kreirali i pametni termostat, kojega uspoređuju s Nestom za europsko tržište, ali napominju da je njihov proizvod dublje tehnološki razrađen. Zamijenio bi komplicirane i skupe sustave za automatizaciju doma.

CEO Vebbua je Hrvoje Lasić, koji je godinama radio u HVAC (heating, ventilating, and air conditioning) industriji, radeći za Carrier. Vodeći softverski developer je Damir Šerfezi, treći suosnivač je, Ruđer Novak-Mikulić, operativni direktor Vebbua, dok je Ivor Bukovac savjetnik.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.