Toshiba želi izraditi e-book uz Facebook

Toshiba želi izraditi e-book uz Facebook

Može li marketinška kampanja rezultirati komadom kvalitetnog sadržaja? To ćemo vidjeti početkom prosinca kad završava upravo započeta kampanja Toshibe za izradu regionalnog e-booka s pričama o prvim iskustvima korištenja računala. U izradi e-booka će sudjelovati javne osobe, blogeri i Facebook fanovi Toshibe iz 7 zemalja. Ne gubi li Toshiba priliku za mnogo veću kampanju naglašavanjem samo Facebooka?

Može li marketinška kampanja rezultirati komadom kvalitetnog sadržaja? To ćemo vidjeti početkom prosinca kad završava upravo započeta kampanja Toshibe za izradu regionalnog e-booka s pričama o prvim iskustvima korištenja računala.

U izradi e-booka će sudjelovati javne osobe, blogeri i Facebook fanovi Toshibe iz 7 zemalja. Ne gubi li Toshiba priliku za mnogo veću kampanju naglašavanjem samo Facebooka?

Toshiba će svoju kampanju gurati kroz službeni Facebook, Twitter i blog. Na žalost, dok su se Facebooku odlučili za prijateljskiji pristup, na blogu je završilo službeno priopćenje, a na Twitteru link na Facebook.

Toshiba je danas krenula s kampanjom u 7 zemalja, a u Hrvatskoj će u njoj sudjelovati odabrane javne osobe te poznati blogeri te svi zainteresirani članovi Toshibine Facebook fan stranice. Kako bi sudjelovati, morat ćete svoju kratku priču napisati na njihovom njihovoj Facebook fan stranici. Najbolja priča odnosno njen autor osvojit će Toshibin Folio 100 tablet baziran na Androidu.

Toshiba će od najboljih priča iz Bugarske, Hrvatske, Grčke, Izraela, Rumunjske, Srbije i Slovenije napraviti e-book. Pravila nagradne igre naći ćete na Toshibinoj Facebook fan stranici…

Dobra ideja uz poneku propuštenu priliku

Sama ideja e-booka o prvim iskustvima korištenja računala jako je zgodan, ali se čini da je Toshiba izgubila pravu priliku za puno veće rezultate od promidžbe svoje Facebook fan stranice.

Uz pristojnu oglašivačku kampanju te shareanje, vjerujem da će mnogi fejsbukaši pokušati osvojiti Folio 100, ali većinu tih priča ćemo potom izgubiti u Facebookovim arhivu. Tviteraši, posebno hrvatski, zamjerit će im što ih tjeraju na Facebook. Korištenjem Twitlongera ili vlastite male aplikacije uz logiranje s Twittera mogli su ih osvojiti.

Za sudjelovanje u e-booku nađite Toshibu na fejsu.

Pozivanjem “poznatih” blogera Toshiba bi se mogla zamjeriti ostalim blogerima koji su također mogli sudjelovati u jednoj ovakvoj kampanji s vlastitim člancima, čime bi tvrtka dobila vrijedne backlinkove prema svojoj web stranici i poboljšati svoju prisutnost na tražilicama.

Čini se da je Toshiba, pri proslavi svoje 25. godišnjice izradom e-booka, krenula s nagradnom igrom za koju su tražili oblik. Iako se nadam da će krajnji rezultat biti kvalitetno štivo, Toshiba je usmjeravanjem na samo jednu društvenu mrežu izgubila velik dio koristi otvorenog Interneta. Čekamo rezultate početkom prosinca…

Što mislite o Toshibinom e-booku i ovoj kampanji?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?