Zuji vam u ušima? Besplatno isprobajte aplikaciju TinnitusOFF

Zuji vam u ušima? Besplatno isprobajte domaću aplikaciju TinnitusOFF

Znate onaj neugodan osjećaj kad nakon koncerta osjetite zujanje u ušima? Ili još gore, možda od njega patite svaki dan i što god napravili ne možete se riješiti tog osjećaja? E, tu u priču uskače domaća aplikacija TinnitusOFF koju su razvili liječnici, inženjeri i znanstvenici iz tvrtke Core Interface kako bi poboljšali kvalitetu života onih koji pate od ove neugodne pojave.

tinnitusoff_app_2016

Za sretnike koji ne znaju što je tinitus, riječ je o neugodnom zujanju u uhu koje ozbiljno utječe na kvalitetu života i zahvaća oko 300 milijuna ljudi diljem svijeta. Od toga njih 2 posto pati od težeg oblika koji ih ometa u svakodnevnom funkcioniranju. Domaći tim koji se krije iza imena Core Interface odlučio je riješiti ovaj problem uz pomoć aplikacije TinnitusOFF koja se temelji na slušanju glazbe s prigušenim dijelom zvukovnog spektra zbog čega mozak počinje zanemarivati tu frekvenciju, a zvuk tinitusa se s vremenom i smanjuje.

Kako funkcionira aplikacija?

Sve što je potrebno napraviti je preuzeti aplikaciju za PC, Android ili iOS i pronaći svoju frekvenciju slušanjem šuma (tzv. white i pink noise). Korisnik uz pomoć skale smanjuje ili povisuje frekvenciju, a u trenutku kad osjeti da su se šum njegovog uha i reproduciranog zvuka preklopili, može biti siguran da je to njegova frekvencija. Nakon toga slijedi najbolji dio – slušanje omiljene glazbe, najbolje u tihom i ugodnom okruženju.

Rezultati se mogu očekivati nakon tri do šest mjeseci svakodnevnog korištenja, najbolje oko 90 minuta dnevno, a napredak se može pratiti u statističkom dijelu aplikacije.

Natko Beck, suosnivač Core Interfacea, objašnjava kako se ideja rodila iz potrebe i nedavnom otkriću tzv. music notch terapije koja se temelji na neuoroplastičnosti mozga, a znanstveno je potvrđena u nizu istraživanja proteklih godina. Taj pristup je i osnova aplikacije:

Frekvencija šuma se pomoću filtera izbacuje iz frekvencijskog polja glazbe koju korisnik sluša. Mozak sluša omiljenu muziku i s vremenom počinje “zanemarivati” izostavljenu frekvenciju.

Spoj medicine i tehnike

S razvojem su krenuli prije godine, a uz Natka, inače doktora i specijalista radiologije, tim čine Raphael Bene, također doktor i neuroznanstvenik, dva inženjera elektrotehnike Ivan FabekAnđelko Katalenić te bivši profesionalni košarkaš Marin Mindoljević. Aplikaciju su razvijali u Core Incubatoru, a o cijelom iskustvu Natko kaže sljedeće:

Na početku projekta imali smo manjak tehničkog znanja oko razvoja aplikacija. Početak je bio vrlo kaotičan i pun improvizacije. Trebalo nam je dosta vremena da naučimo komunicirati s inženjerima na njihovom nivou i da ispunimo očekivanja i zahtjeve. Tu i danas još zapinjemo. 🙂

Core Interface tim
Core Interface tim

Besplatno testiranje

Ovaj tjedan ponudili su mogućnost besplatnog testiranja aplikacije i odmah zabilježili više od 2000 prijava. Kako ih je inicijalni odaziv iznenadio, odlučili su produljiti rok prijave za beta testere do danas, 19. veljače. Kad je riječ o očekivanjima, Natko ističe:

Ono što je nama prvenstveno bitno jest da korisnici budu zadovoljni. Spremni smo otvoriti betu i za nove korisnike, ali zbog ograničenih resursa nismo to u mogućnosti napraviti samostalno. Zbog toga pozivamo sve zainteresirane koji bi htjeli sponzorirati proširenje broja korisnika beta programa da nam se jave.

Uz testiranje tržišta budući planovi uključuju i pronalazak partnera s kojima bi izašli na svjetsko tržište. U kasnijoj fazi aplikacija će se naplaćivati po modelu pretplate po cijeni od oko 20 dolara godišnje, a u Core Interfaceu cijenu drže opravdanom jer kako navode, iza nje stoji višegodišnje istraživanje doktora, znanstvenika i inženjera.

Ako vas muči zujanje u ušima, a htjeli biste besplatno isprobati aplikaciju, iskoristite priliku i prijavite se do kraja dana za testiranje na stanici tinnitus-off.com.

Komentari

  1. Aida Hadziavdic

    Aida Hadziavdic

    20. 04. 2016. u 6:54 pm Odgovori

    M0LIM VAS ZA INFORMACIJU,NA KOJI NACIN SE MOZE DOBIT TA APLIKACIJA,ON-LINE ILI KAKO VEC,I KOLIKO KOSTA I OSTALI DETALJI,MI SMO IZ BOSNE I HERCEGOVINE A IIMAM PROBLEM SA ZUJANJEM U UHU

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.