Kako radi mobilna aplikacija The Voice Hrvatska?

Drugi ekran za ljubitelje malih ekrana: Kako radi mobilna aplikacija The Voice Hrvatska?

Prošlu sezonu showa The Voice - Najljepši glas Hrvatske završili smo pobjednički. Osim tri nagrade Somoborac (najbolja community managerica, najbolja "mala" društvena mreža i najbolji digitalni mix), osvojili smo i Talpu, nizozemsku kompaniju koja je show izmislila! Kako? Odličnim rezultatima na svim digitalnim platformama. Uz toliko zemalja koje The Voice rade, biti među najboljim digitalcima pohvala je vrijedna spomena. Ove smo se godine dodatno fokusirali i na druge ekrane, mobilne uređaje koje gledatelji koriste prije, poslije i za vrijeme emisije. Uz sve digitalne kanale, tu je sad i mobilna aplikacija!

thevoice

Sva spomenuta priznanja dodatni su motiv da u ovoj sezoni budemo još bolji. Ako se sjećate, u prethodnoj smo sezoni proizvodili poseban sadržaj za pojedine društvene mreže, a tako nastavljamo i ove. No, ove uz sve digitalne kanale imamo i mobilnu aplikaciju koju smo stavili u centar The Voice svijeta. Sve što želite znati o #TheVoiceHRT prvo ćete doznati u mobilnoj aplikaciji. Još važnije od toga – aplikacija omogućava gledateljima da budu peti mentor! Krasna, zarazna i zabavna opcija. Svaku izvedbu možete ocijeniti s U redu, Izvrsno, Fantastično i Zvijezda je rođena. A nakon svakog nastupa imamo rezultate u postotcima koji nam govore kako su korisnici glasali. Možemo li tako predvidjeti pobjednika? Možda, vjerojatno ne. Ali jako dobro znamo kako gledatelji dišu, tko su im favoriti i o kome žele znati još više!

Sadržajna strategija oslanja se na podatke iz aplikacije

Zašto nam je to važno? Jer se dio naše kompletne sadržajne strategije oslanja i na podatke koje dobivamo ovim putem. Naime, u nekim epizodama jasno možemo procijeniti tko će biti hit, ali u nekima, kad su svi podjednako dobri, morat ćemo se oslanjati na brojke iz aplikacije. One će nas voditi prema sadržaju i reći nam tko vas najviše zanima – i to već dok traje emisija. I tako planiramo sadržaj za aplikaciju.

the voice app 2

Osim navedene opcije glasovanja, tijekom emitiranja gledatelje pitamo i za mišljenje. Primjerice: “Hoće li se Tajana odlučiti za starog školskog prijatelja, Jacquesa?” Čak 90 % korisnika na ovo pitanje odgovorilo je s “da”, a Tajana je odabrala Ivana Dečaka (i tad je postalo jasno da će ova sezona biti potpuno drugačija). Tijekom emitiranja emisije šaljemo im i poruke sa zanimljivostima o natjecateljima. Poput: “Mirta Dautović voli kuhati i ima bend Sing Sing”.

Još važnije, aplikacija će korisnicima doista prva (a često i jedina) otkrivati stvari koje nisu znali o natjecateljima zahvaljujući mega upitniku koji smo složili, a oni ispunili. I to je tek dio onoga što korisnici mogu naći u aplikaciji. Svi pobjednički nastupi iz emisija, dojmovi nakon nastupa, biografije natjecatelja, raspored po mentorima, puno videa, svakodnevno nove teme – sve to nalazi se u aplikaciji The Voice Hrvatska.

Među najpopularnijim aplikacijama uz 8000 preuzimanja

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje.
Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje.

Kako se sve to koordinira tijekom emitiranja, kada je potrebno biti usklađen s TV ekranom? Tako da iza toga, kao i iza cijele digitalne priče, stoji tim ljudi koji aplikacijom u tom trenutku upravlja. Za svaku emisiju pišemo scenarij i za aplikaciju! Znamo točno što treba ići u kojem trenutku i imamo jako, jako precizan raspored. U timu smo (samo za aplikaciju) Tonja Stojanac (HRT), Tomislav Štengl (HRT), Ana Ciglenečki (HRT), Ružica Vrdoljak Ličina (404), Helena Kuhar (404) i ja.

Što se brojki tiče, u ovom trenutku aplikacija ima 8000 preuzimanja, a neposredno nakon emitiranja prve emisije bila je među top 10 najpopularnijih aplikacija u App Storeu.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.