Kako plasirati oglase ciljanim skupinama u stvarnome vremenu? Startup Taykey zna!

Kako plasirati oglase ciljanim skupinama u stvarnome vremenu? Startup Taykey zna!

Dolaskom novih tehnologija, a posebice društvenih mreža, stigle su i nove prilike u svijetu oglašavanja. Samim time sve je veći prostor za proizvode koji će uzdrmati dosadašnji način plasiranja oglasa. Jedan od njih je i startup Taykey, koji se bavi oglašavanjem u stvarnom vremenu, a čiji je osnivač Amit Avner razgovarao s Jeffom Robertsom iz Gigaoma, u sklopu panela na Web Summitu.

Amit Avner, osnivač startupa TayKey (fotografija: Web Summit)
Amit Avner, osnivač startupa TayKey (fotografije: Web Summit)

Dolaskom novih tehnologija, a posebice društvenih mreža, stigle su i nove prilike u svijetu oglašavanja. Samim time sve je veći prostor za proizvode koji će uzdrmati dosadašnji način plasiranja oglasa. Jedan od njih je i startup Taykey, koji se bavi oglašavanjem u stvarnom vremenu, a čiji je osnivač Amit Avner razgovarao s Jeffom Robertsom iz Gigaoma, u sklopu panela na Web Summitu.

Kako je Amit napomenuo na početku, do sada je oglašavanje uvijek bilo pomno planirano, često i mjesecima unaprijed, a sada postoje alati koji omogućuju oglašavanje i njihovu promjenu u stvarnom vremenu. Iako se dio kampanja i dalje može planirati, posebice onih u tradicionalnim medijima, njegov alat nudi mogućnost za praćenje onoga o čemu se najviše razgovara diljem interneta u realnom vremenu. Otkrivaju se aktualne teme ovisno o ciljanim dobnim skupinama i mediji se zakupljuju u na temelju tih informacija. Sve to omogućuje brže reagiranje na aktualnosti.

TayKey prati o čemu ciljana skupina određenog brenda najviše govori na internetu i plasira oglase sukladno toj informaciji.
Taykey prati o čemu ciljana skupina određenog brenda najviše govori na internetu i plasira oglase sukladno toj informaciji.

Kao i na mnogim raspravama na dublinskoj konferenciji, potegnulo se i pitanje privatnosti. Svjesni smo da servisi poput Facebooka znaju mnogo toga o svojim korisnicima, poput zadnje kupovine putem interneta, i sukladno tome prikazuju oglase. Amit ne vidi ništa spornoga u tome, a sam Taykey ne koristi osobne informacije korisnika, nego targetira cijelu dobnu skupinu koja već preferira proizvod. Također, brend koji se oglašava na ovaj način ne mora birati društvene mreže na kojima će biti – može biti na svima.

Big Data je beskoristan ako nemate alate da ih koristite. Potrebni su alati koji nude rješenje, a ne pitanja.

Ključ u oglašavanju je način na koji prilazite dobrom inventaru, odnosno, morate shvatiti što pojedine impresije znače za vas, nastavlja Amit. Oglase je danas lako usmjeravati prema određenoj skupini korisnika, no pitanje je kako će oni reagirati. Taykey zna o čemu ta skupina trenutno najviše razgovara i zna da će većina korisnika dobro reagirati na oglase koji su u skladu s tom informacijom.

Izgubite 7 kilograma za 14 dana!

Kad ćemo prestati viđati oglase za proizvode koji nam “pomažu” izgubiti trbuh u nekoliko dana? Amit je na to Jeffovo pitanje odgovorio konkretno: Viđat ćemo ih dokle god ima interesa da ih netko plaća. Pojedine osobe takvi oglasi doista zanimaju, no problem nastaje kad se oni prikažu korisnicima koji ih ne žele vidjeti. No, tehnologija mijenja ciljanje oglasa, stoga ćemo sve češće viđati reklame i ponude namijenjene upravo nama.

ponuda

Komentari

  1. Mili

    Mili

    04. 11. 2013. u 1:10 pm Odgovori

    Mlaćenje prazne slame se nastavlja. I pored silne tehnologije i dalje na portalima viđamo uglavnom oglase za brzo bogaćenje, mršavljenje iz kave i proširene vene. Mora da su to jako traženi proizvodi. A ako su tako traženi, kako to da ne oglašavaju u prime time TV vremenu. Čini se da ipak voda curi na sve strane

    Sve je ovo pomalo ponižavajuće, nismo mi ipak toliko naivni koliko misle.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".