Taxi cijene: priznajte, dosad nikad niste bili sigurni koliko ćete u Zagrebu platiti taksi

Taxi cijene: priznajte, dosad nikad niste bili sigurni koliko ćete u Zagrebu platiti taksi

Taxi cijene vrlo je jednostavan web servis koji vam u što kraćem roku želi odgovoriti na pitanje - koliko bi zapravo ta vožnja taksijem u Zagrebu trebala koštati?! Radi se o besplatnoj web stranici u koju upisujete polazište te odredište. Taxi cijene potom određuju najbržu rutu te prikazuju cijene kod sva četiri zagrebačka taksi prijevoznika: Oryx, Radio Taxi Zagreb, Cammeo i Ekotaxi.

TaxiCijene.info

Taxi cijene vrlo je jednostavan web servis koji vam u što kraćem roku želi odgovoriti na pitanje – koliko bi zapravo ta vožnja taksijem u Zagrebu trebala koštati?! Radi se o besplatnoj web stranici u koju upisujete polazište te odredište. Taxi cijene potom određuju najbržu rutu te prikazuju cijene kod sva četiri zagrebačka taksi prijevoznika: Oryx, Radio Taxi Zagreb, Cammeo i Ekotaxi.

Procjena cijene vaše taksi rute.

Taxi cijene koriste integrirane Googleove karte za traženje rute. Autor projekta Ivan Stojić navodi kako su cijene okvirne te kako bi vam zbog zaustavljanja u prometu ili usluga mogla biti zaračunata veća cijena. Pitanje je i hoće li vozač pratiti preporučenu rutu. Za izradu cijelog projekta Stojiću je trebalo oko 8 sati, od istraživanja cijena do programiranja. Za Netokraciju je otkrio u što će se projekt razviti:

Verzija 2 je već u izradi, neke od glavnih fora biti će mogućnost klikanja po karti umjesto upisivanja adrese, mogućnost editiranja putanje vožnje i preciznije ograničenje adresa za Zagreb. U bližoj budućnosti planiram objaviti mobilne aplikacije.

Zanimljivo je kako je projektom Stojić htio sam sebi razjasniti “veliku halabuku” oko cijena taksija. Malen i koristan servis koji služi svrsi – Taxi cijene.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Usprkos navikama korisnika, moraju li sve web stranice danas biti iste da bi bile uspješne?

Dođeš u webshop, želiš pronaći točno određen proizvod i automatski kreneš prema gornjem dijelu stranice da upišeš njegov naziv, ali tražilica, kvragu, nije tamo. Zvuči poznato? Danas, na sreću, vjerojatno više ne.

Startupi i poslovanje

Novi direktor IT-ja RBA: IT će prestati biti servis kada budete spremniji na rizike!

Višegodišnje iskustvo rada u IT odjelima financijskog sektora na različitim pozicijama donijelo je Ivanu Knezoviću bogatu perspektivu o digitalnim proizvodima i organizacijskoj kulturi usmjerenoj ka digitalizaciji, kako novi IT direktor RBA planira time upravljati?

Mobilno

Zašto aplikacije za praćenje COVID-19 ne uspijevaju? Najbolji primjer nalazi se i u našoj regiji

Od Sjeverne Makedonije i Mađarske, do Norveške, Velike Britanije i Irske vidimo različite aplikacije, različite implementacije i prakse korištenja. Koliko uspjeh aplikacije ovisi o angažiranosti ključnih aktera, koliko o dobroj volji korisnika, a koliko o nadležnim institucijama?

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...