Social Media World Forum: 3 stvari koje možemo naučiti od svjetskih social media stručnjaka

Social Media World Forum: 3 stvari koje možemo naučiti od svjetskih social media stručnjaka

Social Media World Forum 1
Cordell Lawrence, Global Community Manager za Jack Daniel’s

Prošloga je tjedna London bio domaćin dvodnevne konferencije o društvenim mrežama, Social Media World Forum (#SMWF), na kojoj su prezentirali profesionalci iz različitih industrija. Neki od brendova koje je vrijedno spomenuti, a koji su održali poučna predavanja na konferenciji, su Jack Daniel’s, ASDA, American Express, Kellogs, KLM, Migros i mnogi drugi. Svaki od njih prezentirao je case study iz određenog segmenta sociala na kojem trenutačno rade.

Tri najbolja taglinea koja smo čuli i koje je dobro iskoristiti su:

1. If it doesn’t work on mobile, go home

To su bile završne riječi prezentacije Dominica Burcha, Head of Social Media, koji je predstavio digitalne napore tvrtke ASDA. Za vrijeme petogodišnjeg digitalnog putovanja, ASDA se, zbog sve većeg segmenta mladih kupaca, fokusirala na razvoj mobilnih platformi.

ASDA trenutno eksperimentira s uvođenjem određenih funkcionalnosti društvenih mreža i implementacijom bežičnog interneta u svoje trgovine. Također eksperimentiraju i sa NFC-om jer žele interakciju s potrošačima, koji su u procesu kupnje, dovesti na novu razinu. Kako je rekao netko iz ASDA-ina odjela za odnose s potrošačima:

Ovo je zasigurno put kojim treba krenuti, no uspjet ćemo samo ako pridobijemo povjerenje kupaca.

Social Media World Forum 2

2. Every day we make it, we’ll make it the best we can

Kada tu frazu vidite na dnu svakog PowerPoint slidea, prepoznajete razliku između dobrog i odličnog brenda – a nju čine jasne vrijednosti i principi rada tvrtke. Cordell Lawrence, Global Community Manager za Jack Daniel’s također je objasnio etos brenda „Razgovor, a ne prodaja“ i pokazao nam kako je integriran u njihovu digitalnu strategiju. Definiranjem „što Jack jest“ i „što Jack nije“, došli su to same biti brenda, a to im je pomoglo u oblikovanju sadržaja koji nije fokusiran na potrošače nego na temeljne vrijednosti brenda.

Ili da parafraziramo Cordella – za uspjeh vam ne treba provokativan ili napadan sadržaj – fokusirajte se na poruke koje su važne za brend. Svaki dan, najbolje što znate.

3. Standing for something means standing apart from the crowd

Markus Maurer, koji radi kao Customer & Web Intelligence Manager za švicarski supermarket Migros, predstavio je način na koji koriste crowdsourcing za razvoj svojih proizvoda. Model engagementa koji koriste sa svojim potrošačima kontinuirano povećava prodaju, a to se najbolje vidjelo kada su prošloga ljeta ponovno počeli prodavati retro sladoled – samo zato što su to njihovi kupci od njih tražili. Ove jednostavne aktivnosti pomažu demistificirati i društvene medije iskoristiti na najbolji mogući način.

Social Media World Forum 4
Migros koristi crowdsourcing za razvoj svojih proizvoda.

Stoga, ne morate trošiti vrijeme na osmišljavanje i provedbu odličnih digitalnih aktivacija – trebate samo stati iza onoga u što vjerujete, slušati što ljudi govore o vašoj tvrtki i vašem brendu, angažirati ih i za njih se kontinuirano brinuti.

Usput, jedan od najpopularnijih Migrosovih proizvoda među posjetiteljima na konferenciji bila je Mojito pasta za zube. 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?