Konferencija Shift u Split dovodi suosnivače Reddita i GitHuba

Konferencija Shift u Split dovodi suosnivače Reddita i GitHuba

Konferencija koju su pokrenuli Ivan Burazin, Mateo Perak te Antonio Perić u svom će se četvrtom izdanju održati 11. i 12. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, a organizatori su najavili zanimljive sudionike.

Na Shiftu će se okupiti neka zanimljiva imena tehnološke zajednice (Na slici: Tom Preston Werner, sussnivač GitHuba).
Na Shiftu će se okupiti neka zanimljiva imena tehnološke zajednice (Na slici: Tom Preston Werner, suosnivač GitHuba).

Među poznatijim predavačima iz bijelog svijeta ističu se Thomas Preston-Werner, suosnivač GitHuba, najpopularnijeg open source alata za developere, te Steve Huffman, suosnivač reddita. Tu su i Marcus Segal iz poznate tvrtke koja se bavi razvojem mobilnih igara – Zynga, Amy Cosper, glavna urednica magazina Entrepreneur, Mike Butcher, jedan od urednika TechCruncha, te Mashableov Stan Schroeder.

Organizatori konferencije natuknuli su i kako u Splitu možemo očekivati i predstavnike tri poznata akceleratora: 500 Startups, Techstars te Y Combinator.

Tri dijela konferencije: Hackathon, Challenge i predavanja

Suosnivač Reddita, Steve Huffman, također je jedan od predavača.
Suosnivač reddita, Steve Huffman, također je jedan od predavača.

Tradicionalno, Shift se sastoji od tri dijela, pa tako samoj konferenciji prethode dva natjecanja s ukupnim fondom od 25 tisuća dolara – Shift Hackathon i Shift Challenge.

Shift Hackathon je natjecanje mladih i talentiranih programera koji su dovoljno odvažni da prihvate izazov razvijanja potpuno nove aplikacije u samo 24 sata, dok je Shift Challenge namijenjen mladim poduzetnicima koji žele pitchati pred publikom, predstavnicima akceleratora i investitorima.

Late Early Bird ulaznice za konferenciju mogu se kupiti do 20. svibnja, a više informacija o konferenciji i popratnim događanjima možete naći i na Facebook stranici Shift konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.