Uspjela dobrotvorna Indiegogo kampanja: Dva Serwantess sustava stižu gdje su najpotrebniji

Uspjela dobrotvorna Indiegogo kampanja: Dva Serwantess sustava stižu gdje su najpotrebniji

Nizu uspješnih financiranih domaćih crowdfunding projekata jučer se pridružio i jedan dobrotvorni. #GoGoSerwantess Indiegogo kampanja pokrenuta je kako bi se nekoliko ovih sustava, koji slabo pokretnim osobama vraćaju dozu samostalnosti, ugradilo domove onima kojima su najpotrebniji i tako im olakšali svakodnevnicu. U samo tri dana kampanja je dosegla svoj prvi cilj, a do jučerašnjeg zatvaranja dvostruko je premašila zadanu cifru.

Preko Indiegogo kampanje skupljeno je dovoljno sredstava za ugradnju dva sustava
Preko Indiegogo kampanje skupljeno je dovoljno sredstava za ugradnju dva sustava

Nizu uspješnih financiranih domaćih crowdfunding projekata jučer se pridružio i jedan dobrotvorni. #GoGoSerwantess Indiegogo kampanja pokrenuta je kako bi se nekoliko ovih sustava, koji slabo pokretnim osobama vraćaju dozu samostalnosti, ugradilo domove onima kojima su najpotrebniji i tako im olakšali svakodnevnicu. U samo tri dana kampanja je dosegla svoj prvi cilj, a do jučerašnjeg zatvaranja dvostruko je premašila zadanu cifru.

Serwantess, jednom poznat kao Servus, asistivna je tehnologija koja slabo pokretnim osobama vraća dozu samostalnosti u svakodnevnici, omogućavajući im da glasovnim naredbama upravljaju svojim kućanstvom, a razvijen je na Riječkom sveučilištu u sklopu tvrtke za društveno poduzetništvo E-glas.

Ugradnja i proizvodnja jednog ovakvog sustava iznosi 3000 dolara, što je manje od konkurentskih proizvoda, no svejedno je riječ o prilično velikom trošku. Upravo je iz tog razloga pokrenuta kampanja za grupno financiranje, preko koje se skupilo dovoljno sredstava da svoj Serwantess dobiju dvije osobe s dugog popisa onima kojima je potreban. Pokretač kampanje i tvorac Serwantessa, Miroslav Vrankić, ovim je rezultatom iznimno zadovoljan:

Uspjeli smo prikupiti dovoljno sredstava kako bismo uz pomoć Serwantessa olakšali život Milani i Kristijanu, dvjema mladim osobama s teškim tjelesnim invaliditetom. Isto tako, doživjeli smo jako pozitivnu reakciju javnosti i medija koji su nas podržali. Donacije smo dobivali iz doslovno cijelog svijeta, ali naravno jako su se iskazali i naši Hrvati.

[youtube]http://youtu.be/-ySUCubE6Vg[/youtube]

Crowdfunding kampanja dobar pokazatelj potencijala projekta

Vođenje crowdfunding kampanje pokazalo se kao vrlo ozbiljan i zahtjevan posao koji treba dobro pripremiti i unaprijed osmisliti, naučili su u E-glasu – to zahtijeva uistinu puno vremena, no isplati se. Svima koji imaju dobru ideju Vrankić savjetuje da se ipak okušaju u tome, jer će na taj način jako brzo moći kroz reakciju zajednice dobiti dobar osjećaj o stvarnom potencijalu i mogućnostima svog projekta.

Svoja iskustva i savjete za buduće projekte slične njegovom sažeo je u tri točke:

  1. Pametno planirajte.
  2. Nađite dobre pomoćnike i savjetnike koji će vam olakšati dolazak do cilja.
  3. Budite hrabri i krenite u akciju.

#GoGoSerwantess poduprlo je mnogo ljudi, kako financijski, tako i dijeleći vijesti o njoj, a Vrankić se posebno želio zahvaliti Saši Cvetojeviću, koji ga je i potaknuo da pokrene ovu kampanju, kao i korisnicima sustava koji su se uključili u promociju – Marku Arambašiću i Antoniju Cvetojeviću:

Oni su bili naši najbolji mogući ambasadori kojima smo na tome jako zahvalni. Naš je projekt nastao kako bi pomogao zajednici, a ova je kampanja dokazala da samo uz pomoć zajednice može doživjeti svoj pravi uspjeh.

U Hrvatskoj još uvijek postoji velik broj osoba kojima je Serwantess nužan, a ne mogu si ga priuštiti, pa iako je Indiegogo kampanja gotova, misija da se što više domova opskrbi ovim sustavom nije:

Mi ćemo raditi i dalje kako bi naša inovacija došla do onih kojima je najpotrebnija. Uvijek tražimo osobe koje su voljni podržati naš projekt bilo financijski, bilo svojim iskustvom ili radom. Za jesen pripremamo novu kampanju na društvenim mrežama, pa pozivam sve one kojima je na srcu pomaganje ljudima, a u isto vrijeme su kreativni i vole društvene mreže, da nam se jave i pridruže se našem timu za promociju kampanje.

Pridružiti se Serwantessovom timu možete preko Facebook stranice ili mailom na info[at]eglas.hr.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Data science u sportu: prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos analizira rukometne akcije uz strojno učenje

Automatsko prepoznavanje događanja na rukometnom terenu može uvelike pomoći trenerima i profesorima.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kreativci Brukete&Žinić&Grey i Brigade inspirirani radom od doma počeli tiskati ružičasti toaletni papir

Krizna vremena zahtijevaju krizne mjere, a koronavirus nikoga nije ostavio ravnodušnim. Absolut Vodka okrenula se sanitetskom alkoholu, Airbus i Jaguar proizvodnji respiratora, a hrvatske kreativne agencije Bruketa&Žinić&Grey i Brigada - toaletnom papiru!

Kultura 2.0

MUP licencirao tehnologiju Pokemon GO-a za praćenje kršitelja samoizolacije!

U doba krize uzrokovane virusom COVID-19, mnoge institucije okreću se nekonvencionalnim rješenjima za suzbijanje širenja pandemije.

Kultura 2.0

Zbog prisilne digitalizacije gospodarstva i društva u izolaciji, Hrvatska prvi put prvak DESI indeksa!

Europska komisija ove godine odlučila je nešto ranije objaviti Indeks gospodarske i društvene digitalizacije (DESI) za 2020. godinu ne bi li oraspoložila građane Europske unije u ovim tmurnim danima - naime, indeksi država članica EU otišli su značajno u vis, a Hrvatska među njima prednjači!

Kultura 2.0

“Niste bili kod kuće” poruke od poštara omogućile Hrvatskoj osvajanje Guinnessa za najduži red na svijetu

Zahvaljujući velikim naporima jako male skupine poštara Hrvatska je postavila novi rekord impresivnim redom u jednom zagrebačkom naselju.

Kultura 2.0

Osnovana crkva Presvetog Rada na Daljinu, već potpisan “Zoomovski ugovor” s Republikom Hrvatskom

Ekskluzivno otkrivamo da je u Zagrebu prije nekoliko dana putem novodigitaliziranih servisa hrvatske javne uprave registrirana nova crkva - Prva crkva "Presvetog 'Remote' Rada'.

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.