Uspjela dobrotvorna Indiegogo kampanja: Dva Serwantess sustava stižu gdje su najpotrebniji

Uspjela dobrotvorna Indiegogo kampanja: Dva Serwantess sustava stižu gdje su najpotrebniji

Nizu uspješnih financiranih domaćih crowdfunding projekata jučer se pridružio i jedan dobrotvorni. #GoGoSerwantess Indiegogo kampanja pokrenuta je kako bi se nekoliko ovih sustava, koji slabo pokretnim osobama vraćaju dozu samostalnosti, ugradilo domove onima kojima su najpotrebniji i tako im olakšali svakodnevnicu. U samo tri dana kampanja je dosegla svoj prvi cilj, a do jučerašnjeg zatvaranja dvostruko je premašila zadanu cifru.

Preko Indiegogo kampanje skupljeno je dovoljno sredstava za ugradnju dva sustava
Preko Indiegogo kampanje skupljeno je dovoljno sredstava za ugradnju dva sustava

Nizu uspješnih financiranih domaćih crowdfunding projekata jučer se pridružio i jedan dobrotvorni. #GoGoSerwantess Indiegogo kampanja pokrenuta je kako bi se nekoliko ovih sustava, koji slabo pokretnim osobama vraćaju dozu samostalnosti, ugradilo domove onima kojima su najpotrebniji i tako im olakšali svakodnevnicu. U samo tri dana kampanja je dosegla svoj prvi cilj, a do jučerašnjeg zatvaranja dvostruko je premašila zadanu cifru.

Serwantess, jednom poznat kao Servus, asistivna je tehnologija koja slabo pokretnim osobama vraća dozu samostalnosti u svakodnevnici, omogućavajući im da glasovnim naredbama upravljaju svojim kućanstvom, a razvijen je na Riječkom sveučilištu u sklopu tvrtke za društveno poduzetništvo E-glas.

Ugradnja i proizvodnja jednog ovakvog sustava iznosi 3000 dolara, što je manje od konkurentskih proizvoda, no svejedno je riječ o prilično velikom trošku. Upravo je iz tog razloga pokrenuta kampanja za grupno financiranje, preko koje se skupilo dovoljno sredstava da svoj Serwantess dobiju dvije osobe s dugog popisa onima kojima je potreban. Pokretač kampanje i tvorac Serwantessa, Miroslav Vrankić, ovim je rezultatom iznimno zadovoljan:

Uspjeli smo prikupiti dovoljno sredstava kako bismo uz pomoć Serwantessa olakšali život Milani i Kristijanu, dvjema mladim osobama s teškim tjelesnim invaliditetom. Isto tako, doživjeli smo jako pozitivnu reakciju javnosti i medija koji su nas podržali. Donacije smo dobivali iz doslovno cijelog svijeta, ali naravno jako su se iskazali i naši Hrvati.

[youtube]http://youtu.be/-ySUCubE6Vg[/youtube]

Crowdfunding kampanja dobar pokazatelj potencijala projekta

Vođenje crowdfunding kampanje pokazalo se kao vrlo ozbiljan i zahtjevan posao koji treba dobro pripremiti i unaprijed osmisliti, naučili su u E-glasu – to zahtijeva uistinu puno vremena, no isplati se. Svima koji imaju dobru ideju Vrankić savjetuje da se ipak okušaju u tome, jer će na taj način jako brzo moći kroz reakciju zajednice dobiti dobar osjećaj o stvarnom potencijalu i mogućnostima svog projekta.

Svoja iskustva i savjete za buduće projekte slične njegovom sažeo je u tri točke:

  1. Pametno planirajte.
  2. Nađite dobre pomoćnike i savjetnike koji će vam olakšati dolazak do cilja.
  3. Budite hrabri i krenite u akciju.

#GoGoSerwantess poduprlo je mnogo ljudi, kako financijski, tako i dijeleći vijesti o njoj, a Vrankić se posebno želio zahvaliti Saši Cvetojeviću, koji ga je i potaknuo da pokrene ovu kampanju, kao i korisnicima sustava koji su se uključili u promociju – Marku Arambašiću i Antoniju Cvetojeviću:

Oni su bili naši najbolji mogući ambasadori kojima smo na tome jako zahvalni. Naš je projekt nastao kako bi pomogao zajednici, a ova je kampanja dokazala da samo uz pomoć zajednice može doživjeti svoj pravi uspjeh.

U Hrvatskoj još uvijek postoji velik broj osoba kojima je Serwantess nužan, a ne mogu si ga priuštiti, pa iako je Indiegogo kampanja gotova, misija da se što više domova opskrbi ovim sustavom nije:

Mi ćemo raditi i dalje kako bi naša inovacija došla do onih kojima je najpotrebnija. Uvijek tražimo osobe koje su voljni podržati naš projekt bilo financijski, bilo svojim iskustvom ili radom. Za jesen pripremamo novu kampanju na društvenim mrežama, pa pozivam sve one kojima je na srcu pomaganje ljudima, a u isto vrijeme su kreativni i vole društvene mreže, da nam se jave i pridruže se našem timu za promociju kampanje.

Pridružiti se Serwantessovom timu možete preko Facebook stranice ili mailom na info[at]eglas.hr.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Davor Runje i Hajdi Ćenan predstavili airtAI; bankama pomažu učiti o našim transakcijama

Danas je predstavljen airtAI, domaći fintech startup čije se rješenje temelji na umjetnoj inteligenciji, a usmjereno je na manje banke koje žele bolje procijeniti potrebe svojih korisnika. Ususret predstavljanju, ekskluzivno za Netokraciju detalje otkriva CEO, Hajdi Ćenan.

Prikaz

Što znači biti junior, što middle, a što senior u hrvatskoj tehnološkoj industriji?

Tri programerske pozicije - 100 definicija što obuhvaćaju. Ususret objavi matrice senioriteta development agencije Bornfight, iskoristili smo priliku razgovarati s nekoliko članova domaće IT zajednice ne bi li rasvijetlili što bi mogao biti standard za juniorski, middle ili seniorski posao programera. Evo što smo saznali...

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.