Uspjela dobrotvorna Indiegogo kampanja: Dva Serwantess sustava stižu gdje su najpotrebniji

Uspjela dobrotvorna Indiegogo kampanja: Dva Serwantess sustava stižu gdje su najpotrebniji

Nizu uspješnih financiranih domaćih crowdfunding projekata jučer se pridružio i jedan dobrotvorni. #GoGoSerwantess Indiegogo kampanja pokrenuta je kako bi se nekoliko ovih sustava, koji slabo pokretnim osobama vraćaju dozu samostalnosti, ugradilo domove onima kojima su najpotrebniji i tako im olakšali svakodnevnicu. U samo tri dana kampanja je dosegla svoj prvi cilj, a do jučerašnjeg zatvaranja dvostruko je premašila zadanu cifru.

Preko Indiegogo kampanje skupljeno je dovoljno sredstava za ugradnju dva sustava
Preko Indiegogo kampanje skupljeno je dovoljno sredstava za ugradnju dva sustava

Nizu uspješnih financiranih domaćih crowdfunding projekata jučer se pridružio i jedan dobrotvorni. #GoGoSerwantess Indiegogo kampanja pokrenuta je kako bi se nekoliko ovih sustava, koji slabo pokretnim osobama vraćaju dozu samostalnosti, ugradilo domove onima kojima su najpotrebniji i tako im olakšali svakodnevnicu. U samo tri dana kampanja je dosegla svoj prvi cilj, a do jučerašnjeg zatvaranja dvostruko je premašila zadanu cifru.

Serwantess, jednom poznat kao Servus, asistivna je tehnologija koja slabo pokretnim osobama vraća dozu samostalnosti u svakodnevnici, omogućavajući im da glasovnim naredbama upravljaju svojim kućanstvom, a razvijen je na Riječkom sveučilištu u sklopu tvrtke za društveno poduzetništvo E-glas.

Ugradnja i proizvodnja jednog ovakvog sustava iznosi 3000 dolara, što je manje od konkurentskih proizvoda, no svejedno je riječ o prilično velikom trošku. Upravo je iz tog razloga pokrenuta kampanja za grupno financiranje, preko koje se skupilo dovoljno sredstava da svoj Serwantess dobiju dvije osobe s dugog popisa onima kojima je potreban. Pokretač kampanje i tvorac Serwantessa, Miroslav Vrankić, ovim je rezultatom iznimno zadovoljan:

Uspjeli smo prikupiti dovoljno sredstava kako bismo uz pomoć Serwantessa olakšali život Milani i Kristijanu, dvjema mladim osobama s teškim tjelesnim invaliditetom. Isto tako, doživjeli smo jako pozitivnu reakciju javnosti i medija koji su nas podržali. Donacije smo dobivali iz doslovno cijelog svijeta, ali naravno jako su se iskazali i naši Hrvati.

[youtube]http://youtu.be/-ySUCubE6Vg[/youtube]

Crowdfunding kampanja dobar pokazatelj potencijala projekta

Vođenje crowdfunding kampanje pokazalo se kao vrlo ozbiljan i zahtjevan posao koji treba dobro pripremiti i unaprijed osmisliti, naučili su u E-glasu – to zahtijeva uistinu puno vremena, no isplati se. Svima koji imaju dobru ideju Vrankić savjetuje da se ipak okušaju u tome, jer će na taj način jako brzo moći kroz reakciju zajednice dobiti dobar osjećaj o stvarnom potencijalu i mogućnostima svog projekta.

Svoja iskustva i savjete za buduće projekte slične njegovom sažeo je u tri točke:

  1. Pametno planirajte.
  2. Nađite dobre pomoćnike i savjetnike koji će vam olakšati dolazak do cilja.
  3. Budite hrabri i krenite u akciju.

#GoGoSerwantess poduprlo je mnogo ljudi, kako financijski, tako i dijeleći vijesti o njoj, a Vrankić se posebno želio zahvaliti Saši Cvetojeviću, koji ga je i potaknuo da pokrene ovu kampanju, kao i korisnicima sustava koji su se uključili u promociju – Marku Arambašiću i Antoniju Cvetojeviću:

Oni su bili naši najbolji mogući ambasadori kojima smo na tome jako zahvalni. Naš je projekt nastao kako bi pomogao zajednici, a ova je kampanja dokazala da samo uz pomoć zajednice može doživjeti svoj pravi uspjeh.

U Hrvatskoj još uvijek postoji velik broj osoba kojima je Serwantess nužan, a ne mogu si ga priuštiti, pa iako je Indiegogo kampanja gotova, misija da se što više domova opskrbi ovim sustavom nije:

Mi ćemo raditi i dalje kako bi naša inovacija došla do onih kojima je najpotrebnija. Uvijek tražimo osobe koje su voljni podržati naš projekt bilo financijski, bilo svojim iskustvom ili radom. Za jesen pripremamo novu kampanju na društvenim mrežama, pa pozivam sve one kojima je na srcu pomaganje ljudima, a u isto vrijeme su kreativni i vole društvene mreže, da nam se jave i pridruže se našem timu za promociju kampanje.

Pridružiti se Serwantessovom timu možete preko Facebook stranice ili mailom na info[at]eglas.hr.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital ulaže 9.225.000 kuna u akceleraciju 24 startupa u Hrvatskoj

Fil Rouge Capital odabrao je svoju prvu generaciju startupa za akceleraciju. Svaki od 24 odabrana tima osigurali su seed investiciju od 50 tisuća eura što ovu rundu čini najbrojnijom investicijom u startupe u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Internet marketing

Sedmi SoMo Borac s 27 velikih i malih pobjednika

Sa 7. SoMo Borcem zaključen je 12. Weekend Media Festival, a nagrade za najbolje digitalne projekte i kampanje otišle su na razne strane regije.

Internet marketing

Brend Hrvatske kao turističke destinacije nije posao (samo) za državu

Evolucija turizma koja prati razvoj tehnologije donosi niz prilika za rast, no kompleksnost koju donosi digital zahtijeva uključenje komunikacijskih i marketinških stručnjaka u sam strateški proces. Kako ih uključiti saznali smo od turističkog maga, Eulogia Bordasa.

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.