Uz Sega Forever igrajte klasične Sega naslove besplatno na mobitelu

Uz Sega Forever igrajte klasične Sega naslove besplatno na mobitelu

Sega je lansirala Sega Forever, uslugu koja će korisnicima pametnih telefona omogućiti igranje nekih od najvećih hitova ovog velikana gaming scene apsolutno besplatno. Usluga je dostupna od jučer, za početak možete igrati pet igara, a novi naslovi bit će dodani svaka dva tjedna.

Jedna od velikih životnih istina jest ona da su besplatne stvari najbolje stvari, ali neke besplatne stvari su bolje od drugih. To je vjerojatno mislila i Sega kada je razvijala svoj Sega Forever, koji je jučer ugledao svjetlo dana. Radi se o usluzi koja vam omogućava igranje klasičnih Sega naslova kao Sonic The Hedgehog potpuno besplatno na vašem Android ili iOS mobitelu.

Istina, Sonic je već neko vrijeme dostupan kao mobilna igra, ali jučer su uz njega najavljeni još i:

  • Phantasy Star II
  • Kid Chameleon
  • Comix Zone
  • I Altered Beast

Ništa nije potpuno besplatno

Sve su to igre Seginih Genesis, Game Gear, Sega Master System i SG-1000 platformi, a u Segi planiraju i razvoj igara sa Sege Saturna i popularnog Dreamcasta. Ovo znači da nas, osim Contre i Earthworm Jima, možda u budućnosti očekuju i Jet Set Radio i drugi Dreamcast hitovi. Svakako je to dobra vijest za svakog ljubitelja gaminga i možemo samo s iščekivanjem razmišljati koja igra može biti sljedeća.

Iako su sve igre potpuno besplatne, u njima će vas dočekati oglasi koje možete zauvijek maknuti plaćanjem dva dolara Segi, što je po meni sasvim korektna razmjena ako se sjetimo gomile igara koje se potencijalno mogu naći na Sega Forever servisu, a koje će vrlo vjerojatno biti presjek stvaralaštva Sege.

Osim spomenutih pet naslova, nove igre bit će dodane na servis svaka dva tjedna, a moći će se igrati na iOS i Android platformama. Osim toga, igre će biti modernizirane kako bi omogućile snimanje u oblaku, Bluetooth kontrolere i online liste bodova. Dobre vijesti za sve nas koji vole igrati dok čekaju autobus ili avion jest to da se sve igre na ovom servisu mogu igrati u potpunosti van mreže, odnosno bez interneta.

Iz nekoliko minuta igranja Sonica na Androidu mogu reći kako je ukupan doživljaj vrlo dobar, a i kontrole nisu strašne kada se naviknete. Daleko najbolja stvar je glazba, uključujući onaj poznati Sega jingle na početku. Dobro je i to što su igre prilično malene – primjerice, Sonic zauzima oko 50 megabajta.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Zaključeno je CESAwards finale: ORQA-in Ivan Jelušić osnivač je godine!

Dobre vijesti stižu iz Bukurešta, hrvatski osnivač Ivan Jelušić odnio je pobjedu u finalu Central European Startup Awards 2019. godine, a u prosincu će moći testirati uspjeh i na globalnom startup natjecanju u Kini.

Tehnologija

Upoznali smo glumca koji osim u kazalištu i na filmu, glumi i u igrama!

Inspiriran Gollumom iz Gospodara prstenova i općenito tehnologijom iza epskih filmskih uspješnica, Veselin je svoju glumačku karijeru usmjerio prema glumi - u gamingu.

Startupi i poslovanje

AMPnet je pobjednik startup natjecanja na konferenciji Shift Money 2019.!

Startup natjecanje fintech konferencije Shift ovog je tjedna ugostilo perspektivne regionalne fintech startupe, a AMPnet, Pynk i sync prema odluci žirija bili su najbolji.

Internet marketing

Robert Petković: Je li vam Web online brošura ili stvarno koristi budućim zaposlenicima, klijentu, medijima?

U svim oglasima tražite napredno znanje svega i svačega, web niste ažurirali par mjeseci, a jedini autorski sadržaj na njemu je riječ dobrodošlice direktora na naslovnici. Poznat scenarij? Kako mjeriti učinkovitost employer branding sadržaja, ali i kako izbjeći ovakve propuste saznali smo od Roberta Petkovića na nedavnoj Employer Branding konferenciji.

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.