Seekandhit je prva hrvatska agencija ovlaštena za Google AdWords oglašivačku mrežu

Seekandhit je prva hrvatska agencija ovlaštena za Google AdWords oglašivačku mrežu

Splitski Seekandhit je postao prva hrvatska certificirana agencija za Google AdWords desetak dana nakon što je Google uveo nove standarde za certificiranje profesionalaca koji koriste njihovu internetsku oglašivačku mrežu. Google je uveo novi standard, tzv. certificirane partnere, kako bi svima koji se žele oglašavati na AdWordsu olakšao nalaženje kvalitetnih agencija. S obzirom da kontekstualno oglašavanje postaje sve popularnije, Google želi istaknuti kvalitetne agencije koje znaju organizirati kvalitetne kampanje.

Splitski Seekandhit je postao prva hrvatska certificirana agencija za Google AdWords desetak dana nakon što je Google uveo nove standarde za certificiranje profesionalaca koji koriste njihovu internetsku oglašivačku mrežu.

Google je uveo novi standard, tzv. certificirane partnere, kako bi svima koji se žele oglašavati na AdWordsu olakšao nalaženje kvalitetnih agencija.  S obzirom da kontekstualno oglašavanje postaje sve popularnije, Google želi istaknuti kvalitetne agencije koje znaju organizirati kvalitetne kampanje.

Mnoge marketinške agencije i profesionalci prodaju se kao profesionalci u internet oglašavanju, često s malo ili pak bez ikakvog iskustva. Za razliku od oglašavanja u tiskanim medijima ili putem grafičkih oglasa, kontekstualno oglašavanje dopušta i omogućuje mnogo više strategija.

Ključne riječi – ključne za Google AdWords

Odabirom pravih ključnih riječi vaši AdWords oglasi pojavljivat će se većem broju korisnika. Nalaženje pravih ključnih riječi i postavljanje kampanja traže znanje i iskustvo koje je često izvan dohvata mnogih koji su se tek počeli baviti internetskim oglašavanjem.

AdWords oglasi pojavljuju se pri pretraživanju i na drugim web stranicama.

Google AdWords najveća je internetska, kontekstualna oglašivačka mreža na kojoj je internetski div još 2008. zaradio preko 21 milijardu dolara. Oglasi s Google AdWordsa pojavljuju se osim u rezultatima pretraživanja i na mnogim drugim web stranicama.

Certifikacija kao jamac kvalitete

Pojedinci poput direktora SeekandHita, Marija Frančeševića, svoje iskustvo su razvili radeći godinama na internetskim oglašivačkim kampanjama. Status “Certified Partner” znači mnogo za Frančeševićev rad:

AdWords certifikat iznimno je važan, jer traži stalno usavršavanje, čime osigurava da tvrtka ostane “u trendu” te da unaprjeđuje svoje usluge. Naime, kako biste dobili i zadržali certifikat, morate polagati više ispita godišnje koji traže znanje iz prakse vođenja internetskih marketinških kampanja.

Uvođenjem strožeg certificiranja Google diže standard svima koji se žele baviti kontekstualnim oglašavanjem, ali i tvrtkama omogućava nalaženje provjerenih partnera za vođenje kampanja. Kao što u web dizajnu dobru web stranicu ne može više izraditi “susjedov mali”, tako ni internetske oglašivačke kampanje ne bi trebale voditi tvrtke ili osobe bez iskustva.

Što vi mislite o kontekstualnom oglašavanju?

ponuda

Komentari

  1. Dulijano Nola

    Dulijano Nola

    06. 05. 2010. u 10:18 am Odgovori

    Sve pohvale Mariju za certifikat. Svatko tko je informatički pismen može složiti GoogleAdwords kampanju. Druga je stvar kako će ta kampanja izgledati, koliko će koštati i što je navažnije kakve će rezultate polučiti. Mislim da je jako dobro da u HR postoje firme specijalizirane za ovakvu vrstu usluge i nadam se da će tu potrebu primijetiti tvrtke koje koriste ovaj oblik oglašavanja jer im specijalizirani profesionalci mogu povečati ROI i uštediti značajan novac.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?