Seekandhit je prva hrvatska agencija ovlaštena za Google AdWords oglašivačku mrežu

Seekandhit je prva hrvatska agencija ovlaštena za Google AdWords oglašivačku mrežu

Splitski Seekandhit je postao prva hrvatska certificirana agencija za Google AdWords desetak dana nakon što je Google uveo nove standarde za certificiranje profesionalaca koji koriste njihovu internetsku oglašivačku mrežu. Google je uveo novi standard, tzv. certificirane partnere, kako bi svima koji se žele oglašavati na AdWordsu olakšao nalaženje kvalitetnih agencija. S obzirom da kontekstualno oglašavanje postaje sve popularnije, Google želi istaknuti kvalitetne agencije koje znaju organizirati kvalitetne kampanje.

Splitski Seekandhit je postao prva hrvatska certificirana agencija za Google AdWords desetak dana nakon što je Google uveo nove standarde za certificiranje profesionalaca koji koriste njihovu internetsku oglašivačku mrežu.

Google je uveo novi standard, tzv. certificirane partnere, kako bi svima koji se žele oglašavati na AdWordsu olakšao nalaženje kvalitetnih agencija.  S obzirom da kontekstualno oglašavanje postaje sve popularnije, Google želi istaknuti kvalitetne agencije koje znaju organizirati kvalitetne kampanje.

Mnoge marketinške agencije i profesionalci prodaju se kao profesionalci u internet oglašavanju, često s malo ili pak bez ikakvog iskustva. Za razliku od oglašavanja u tiskanim medijima ili putem grafičkih oglasa, kontekstualno oglašavanje dopušta i omogućuje mnogo više strategija.

Ključne riječi – ključne za Google AdWords

Odabirom pravih ključnih riječi vaši AdWords oglasi pojavljivat će se većem broju korisnika. Nalaženje pravih ključnih riječi i postavljanje kampanja traže znanje i iskustvo koje je često izvan dohvata mnogih koji su se tek počeli baviti internetskim oglašavanjem.

AdWords oglasi pojavljuju se pri pretraživanju i na drugim web stranicama.

Google AdWords najveća je internetska, kontekstualna oglašivačka mreža na kojoj je internetski div još 2008. zaradio preko 21 milijardu dolara. Oglasi s Google AdWordsa pojavljuju se osim u rezultatima pretraživanja i na mnogim drugim web stranicama.

Certifikacija kao jamac kvalitete

Pojedinci poput direktora SeekandHita, Marija Frančeševića, svoje iskustvo su razvili radeći godinama na internetskim oglašivačkim kampanjama. Status “Certified Partner” znači mnogo za Frančeševićev rad:

AdWords certifikat iznimno je važan, jer traži stalno usavršavanje, čime osigurava da tvrtka ostane “u trendu” te da unaprjeđuje svoje usluge. Naime, kako biste dobili i zadržali certifikat, morate polagati više ispita godišnje koji traže znanje iz prakse vođenja internetskih marketinških kampanja.

Uvođenjem strožeg certificiranja Google diže standard svima koji se žele baviti kontekstualnim oglašavanjem, ali i tvrtkama omogućava nalaženje provjerenih partnera za vođenje kampanja. Kao što u web dizajnu dobru web stranicu ne može više izraditi “susjedov mali”, tako ni internetske oglašivačke kampanje ne bi trebale voditi tvrtke ili osobe bez iskustva.

Što vi mislite o kontekstualnom oglašavanju?

Komentari

  1. Dulijano Nola

    Dulijano Nola

    06. 05. 2010. u 10:18 am Odgovori

    Sve pohvale Mariju za certifikat. Svatko tko je informatički pismen može složiti GoogleAdwords kampanju. Druga je stvar kako će ta kampanja izgledati, koliko će koštati i što je navažnije kakve će rezultate polučiti. Mislim da je jako dobro da u HR postoje firme specijalizirane za ovakvu vrstu usluge i nadam se da će tu potrebu primijetiti tvrtke koje koriste ovaj oblik oglašavanja jer im specijalizirani profesionalci mogu povečati ROI i uštediti značajan novac.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.