Score Alarm Ivana Klarića nakon 10.000 preuzetih iPhone i Android appova otkupila - Hrvatska lutrija

Score Alarm Ivana Klarića nakon 10.000 preuzetih iPhone i Android appova otkupila – Hrvatska lutrija

Score Alarm, mobilnu aplikaciju Ivana Klarića za praćenje sportskih rezultata koju smo na Netokraciji predstavili u veljači, u pola godine je preuzeta preko 10 tisuća puta, a sad ju je za daljnje osvajanje hrvatskog tržišta otkupila Hrvatska lutrija. Radi se o razradi poslovnog modela aplikacija za koju je Klarić inspiraciju dobio čitajući o HTVeletekstu za iPhone upravo na Netokraciji. Klarić je suradnjom s Hrvatskom lutrijom smislio potpuno novi način zarade od svoje aplikacije, a državna je tvrtka prva u Europi počela primjenjivati mobilne aplikacije u svojoj branši na ovakav način.

Score Alarm će vam olakšati klađenje – sad uz Hrvatsku lutriju

Score Alarm, mobilnu aplikaciju Ivana Klarića za praćenje sportskih rezultata koju smo na Netokraciji predstavili u veljači, u pola godine je preuzeta preko 10 tisuća puta, a sad ju je za daljnje osvajanje hrvatskog tržišta otkupila Hrvatska lutrija. Radi se o razradi poslovnog modela aplikacija za koju je Klarić inspiraciju dobio čitajući o HTVeletekstu za iPhone upravo na Netokraciji. Klarić je suradnjom s Hrvatskom lutrijom smislio potpuno novi način zarade od svoje aplikacije, a državna je tvrtka prva u Europi počela primjenjivati mobilne aplikacije u svojoj branši na ovakav način.

U novom će Score Alarmu, naime, korisnici Hrvatske lutrije moći uslikati ili pak unijeti kod sa svog listića pri čemu će se svi događaji prenijeti u aplikaciju za lakše prikazivanje i praćenje sportskih rezultata. Događaje će korisnici, dakako, moći upisivati i ručno te po želji postavljati obavijesti i alarme – ipak se radi o Score Alarmu.

Score Alarmova whitelabel budućnost

Klarić za Netokraciju navodi kako se radi o vrlo jednostavnoj i itekako isplativnoj računici za Hrvatsku lutriju koja trenutno drži oko jedne petine tržišta. Ukoliko korisnici drugih kladionica samo isprobaju aplikaciju i fotografiju listić te potom ostave 10 ili 20 kuna u Hrvatskoj lutriji – tvrtka je na dopitku. Svaki promil i postotak u daljnjem osvajanju prilično zasićenog tržišta u kojemu su tehnološke inovacije koje omogućavaju veću brzinu put do uspjeha ključan je za rast. S obzirom da se radi o državnoj tvrtki, suradnja s Score Alarmom time je još zanimljivija. Klarića upravo činjenica da jedna tvrtka u Hrvatskoj, u vlasništvu države, prva u Europi primjenjuje ovu tehnologiju najviše veseli, pri čemu zaključuje: “Takvih situacija zaista treba biti.”

Ivan Klarić ne razvija samo aplikaciju, već i njene mogućnosti zarade. (Fotografija preuzeta od Klarića)

Broj sportova u Score Alarmu također će se povećati na dvadesetak, znatno više od glavnog konkurenta LiveScorea koji prati tek pet sportova. Score Alarm bi i u budućim verzijama trebao biti vrlo jednostavn aplikacija za korištenje s obzirom da su korisnici zadovoljni, na iTunesu drži itekako solidnu ocjenu 4+. Osim toga, Score Alarm će se izdvojiti od konkurencije integracijom s društvenim mrežama Facebook i Twitter te praćanjem prognoza drugih korisnika što dodaje uvijek poželjan, a rijetko u domaćim aplikacijama prisutan, element sudjelovanja zajednice.

Nema stajanja uz novi poslovni model

Klarić je u na kraju, odnosno vjerojatno tek početku priče po svemu sudeći, uspio postići što je naumio još početkom 2012.: zaraditi s aplikacijom koja je po cijeni od 1.99 dolara prodana u dvije tisuće komada, dok je Android verzija aplikacije preuzeta oko 7 do 8 tisuća puta. Njen kreator je nakon toga odlučio ne sjediti na početnom uspjehu i nadati se da će se aplikacija jednostavno još prodavati, već naći novi poslovni model na kojem se može temeljiti Score Alarmov daljnji rast.

Hrvatska lutrija napokon nije jedina u Europi – dapače, na tržištu kladionica postoji još mnogo tvrtki koje bi na sličan način mogle zakupiti aplikaciju koja je krenula kao jednostavna ideja za “app”. Klarić pri tome čak ne mora gledati na zapad, nego dapače, na istok i velika tržišta na kojima klađenje, unatoč zakonskim zabranama, postaje sve popularnije. Score Alarm je trenutno dostupan preko iTunes App Storea, ali Klarić kaže kako će vrlo brzo biti dostupna besplatna verzija kako za iPhone tako i dalje za Android.

Komentari

 1. Kermit

  Kermit

  09. 09. 2012. u 7:32 pm Odgovori

  Svoje znanje i sposobnosti mogu se upotrijebiti za opće dobro, ali i za opće zlo.
  Podržavati kockanje i klađenje spada u ovu drugu kategoriju, ma koliko mi šutjeli o tome.
  Postignuće cijenjenog programera u rangu je otkrića cracka. Nadam se da če razmisliti o tome koju industriju podržava i koju korist društvo ima od toga.

  • Ivan Klaric

   Ivan Klaric

   10. 09. 2012. u 9:44 am Odgovori

   Pozdrav Ivane! Stara app je uklonjena, za 2-3 mjeseca predstavit cemo potpuno novu aplikaciju, koju razvijamo u suradnji s Hrvatskom lutrijom. Na vrijeme cemo izvijestit! 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.