Hrvatski Salespod 'prerastao' svoj dosadašnji brend i mijenja ime u - Repsly

Hrvatski Salespod ‘prerastao’ svoj dosadašnji brend i mijenja ime u – Repsly

Čini se da je hrvatski Salespod prerastao svoje dosadašnje ime i brend – ovaj sustav za upravljanje prodajom na terenu mijenja ime u Repsly, a tu je i novi logotip. Doista, Salespod je poprilično narastao i odrastao, pa se tako baza korisnika učetverostručila u prošloj godini, a u ovoj bi rast mogao biti još veći. Uz sve to, tim je shvatio da se njihovi klijenti ne bave isključivo prodajom, stoga je rebrandiranje, odnosno, uklanjanje pojma sales iz imena, bilo nužno.

Čini se da Salespod ne koriste isključivo tvrtke koje se bave prodajom.
Čini se da Salespod ne koriste isključivo tvrtke koje se bave prodajom.

Čini se da je hrvatski Salespod prerastao svoje dosadašnje ime i brend – ovaj sustav za upravljanje prodajom na terenu mijenja ime u Repsly, a tu je i novi logotip. Doista, Salespod je poprilično narastao i odrastao, pa se tako baza korisnika učetverostručila u prošloj godini, a u ovoj bi rast mogao biti još veći. Uz sve to, tim je shvatio da se njihovi klijenti ne bave isključivo prodajom, stoga je rebrandiranje, odnosno, uklanjanje pojma sales iz imena, bilo nužno.

Kako nam otkriva Salespodov/Repslyjev osnivač Marko Kovač, najviše korisnika ovog servisa bavi se distribucijom i unaprjeđenjem prodaje robe široke potrošnje (FMCG) i lijekova/medicinske opreme, no tu je i mnoštvo tvrtki koje ga koriste za za istraživanje tržišta, mystery shopping i razne druge namjene. Svi klijenti imaju nešto zajedničko – njihovi predstavnici na terenu (field reps) posjećuju svoje klijente u određenim intervalima, kako bi dodali dodatnu vrijednost svom poslovanju, bez obzira je li riječ o marketinškim, prodajnim ili kakvim drugim aktivnostima.

Osim imena i logoa zapravo nema promjena. I dalje rastemo i razvijamo R&D ured u Zagrebu i dalje povećavamo tim u Bostonu, gdje nam se nalaze marketing i prodaja. Osim toga, širimo mrežu partnera po svijetu.

Rast Salespoda/Repslyja (izvor: Salespod blog)
Rast Salespoda/Repslyja (izvor: Salespod blog)

Što se tiče rasta u prošloj godini, Marko napominje da je on najveći bio u SAD-u, gdje se trenutno nalazi 40% korisnika Repslyja (Salespoda). Servis sada ima korisnike u više od 30 zemalja, a najviše u Južnoafričkoj Republici, Indoneziji i Meksiku. Iako nisu na to prinuđeni, planiraju tražiti i nova ulaganja kako bi se rast još više ubrzao. Što se tiče samog rebrandiga, ističe kako tu nije riječ o lakom poslu:

Tek smo krenuli u rebranding, pa ćemo prave zaključke izvesti tek naknadno, ali priprema i planiranje traje već nekoliko mjeseci. Već sada možemo reći da je to ogroman posao i da niti jedna minuta uložena u pripremu nije bila uzalud. Brend je isprepleten s doslovno svim što radimo i važno je da proizvod, web, prateći materijali, baš sve, bude usklađeno i nosi istu poruku.

Uvođenje novog brenda bit će postupno i trajat će nekoliko tjedana, a osim toga, za korisnike se najavljuju i neke nove opcije i mogućnosti u sustavu.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako će izgledati karijera programera prije nego ode u mirovinu u 67. … ili 65.?

Skupljanje potpisa za referendum nas je potaknulo na drugo pitanje: kuda idu stari programeri? Od naših sugovornika, redom svatko ima svoje mišljenje, no kad smo ih sveli na zajednički nazivnik našlo se tu itekako dobrih savjeta za sve IT-jevce koji su se ikad pitali: a gdje ću biti 2041. (i kasnije)?

Startupi i poslovanje

Superbet osigurao 175 milijuna eura za globalno širenje uz tehnologiju hrvatskog Score Alarma

Kako se priprema pitch jednoj od najvećih investicijski tvrtki u svijetu kojim je Superbet osigurao 175 milijuna eura?

Tehnologija

Mitsubishi Outlander PHEV: elektrificiran SUV koji je u gradu teško nadmašiti

Mitsubishijev elektrificirani Outlander vozi se električno do 50 kilometara udaljenosti i najprodavanije je vozilo ovog tipa u svijetu, i to s vrlo dobrim razlogom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Kako je Combis agilnim pristupom razvio internu platformu Digital Workplace

Digital Workplace povezuje oko 15 različitih aplikacija te mnoge digitalne platforme i alate u cilju postizanja veće produktivnosti i komunikacije među zaposlenicima Combisa.

Startupi i poslovanje

Kako su me Infobip i Music Tech Fest naučili da iza svakog inovativnog rješenja stoji STE(A)M, a ne STEM!

Iskra stvaranja i kreativnosti traje mnogo duže nego nam se čini. Zašto je bitno da uključimo sebe, kolege i zaposlenike u takva iskustva najbolje govori i izjava hrvatske inovatorice, voditeljice MTF-a, Michele Magaš: Jednom kad vam drugi otvore vrata i vidite da se mogu otvoriti, sami ćete otvarati nova kad vam zatrebaju.

Startupi i poslovanje

Marin Mrša, Peekator: Podatci su zlatni rudnik dobrog korisničkog iskustva

Iako su se prvotno željeli baviti samo mystery shoppingom, hrvatski startup Peekator shvatio je da ono nudi samo djelić uvida u iskustvo korisnika. Kako ga poboljšati i što velike tvrtke mogu naučiti od manjih u poboljšanju korisničkog iskustva, otkriva mi u razgovoru Marin Mrša, CEO Peekatora.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 14: Kada ima smisla razvijati startup upogonjen blockchainom?

U većini slučajeva stvari koje blockchain može riješiti nisu nešto što bi netko mogao razviti u startup, objašnjava Luka Sučić. U kojim slučajevima jesu, otkrivamo u ovotjednoj Blockchain from the Bloc(k) epizodi.

Startupi i poslovanje

Include nakon Funderbeam kampanje od 1.5 milijuna eura do kraja godine zapošljava barem 12 ljudi

Domaći Include raste i razvija svoje poslovanje usprkos čestim domaćim birokratskim izazovima, a uskoro pokreću i HR odjel.

Mobilno

Google Merchant korisnički računi dostupni su i u Hrvatskoj! Vjerojatno niste ni primijetili.

Nismo ni mi, ali smo zato provjerili! Po svemu sudeći, čini se kako je Hrvatska konačno dobila punopravnu Google podršku za Google Merchant korisničke račune, što znači da domaći developeri više neće morati otvarati podružnice u drugim zemljama.