Hrvatski Salespod 'prerastao' svoj dosadašnji brend i mijenja ime u - Repsly

Hrvatski Salespod ‘prerastao’ svoj dosadašnji brend i mijenja ime u – Repsly

Čini se da je hrvatski Salespod prerastao svoje dosadašnje ime i brend – ovaj sustav za upravljanje prodajom na terenu mijenja ime u Repsly, a tu je i novi logotip. Doista, Salespod je poprilično narastao i odrastao, pa se tako baza korisnika učetverostručila u prošloj godini, a u ovoj bi rast mogao biti još veći. Uz sve to, tim je shvatio da se njihovi klijenti ne bave isključivo prodajom, stoga je rebrandiranje, odnosno, uklanjanje pojma sales iz imena, bilo nužno.

Čini se da Salespod ne koriste isključivo tvrtke koje se bave prodajom.
Čini se da Salespod ne koriste isključivo tvrtke koje se bave prodajom.

Čini se da je hrvatski Salespod prerastao svoje dosadašnje ime i brend – ovaj sustav za upravljanje prodajom na terenu mijenja ime u Repsly, a tu je i novi logotip. Doista, Salespod je poprilično narastao i odrastao, pa se tako baza korisnika učetverostručila u prošloj godini, a u ovoj bi rast mogao biti još veći. Uz sve to, tim je shvatio da se njihovi klijenti ne bave isključivo prodajom, stoga je rebrandiranje, odnosno, uklanjanje pojma sales iz imena, bilo nužno.

Kako nam otkriva Salespodov/Repslyjev osnivač Marko Kovač, najviše korisnika ovog servisa bavi se distribucijom i unaprjeđenjem prodaje robe široke potrošnje (FMCG) i lijekova/medicinske opreme, no tu je i mnoštvo tvrtki koje ga koriste za za istraživanje tržišta, mystery shopping i razne druge namjene. Svi klijenti imaju nešto zajedničko – njihovi predstavnici na terenu (field reps) posjećuju svoje klijente u određenim intervalima, kako bi dodali dodatnu vrijednost svom poslovanju, bez obzira je li riječ o marketinškim, prodajnim ili kakvim drugim aktivnostima.

Osim imena i logoa zapravo nema promjena. I dalje rastemo i razvijamo R&D ured u Zagrebu i dalje povećavamo tim u Bostonu, gdje nam se nalaze marketing i prodaja. Osim toga, širimo mrežu partnera po svijetu.

Rast Salespoda/Repslyja (izvor: Salespod blog)
Rast Salespoda/Repslyja (izvor: Salespod blog)

Što se tiče rasta u prošloj godini, Marko napominje da je on najveći bio u SAD-u, gdje se trenutno nalazi 40% korisnika Repslyja (Salespoda). Servis sada ima korisnike u više od 30 zemalja, a najviše u Južnoafričkoj Republici, Indoneziji i Meksiku. Iako nisu na to prinuđeni, planiraju tražiti i nova ulaganja kako bi se rast još više ubrzao. Što se tiče samog rebrandiga, ističe kako tu nije riječ o lakom poslu:

Tek smo krenuli u rebranding, pa ćemo prave zaključke izvesti tek naknadno, ali priprema i planiranje traje već nekoliko mjeseci. Već sada možemo reći da je to ogroman posao i da niti jedna minuta uložena u pripremu nije bila uzalud. Brend je isprepleten s doslovno svim što radimo i važno je da proizvod, web, prateći materijali, baš sve, bude usklađeno i nosi istu poruku.

Uvođenje novog brenda bit će postupno i trajat će nekoliko tjedana, a osim toga, za korisnike se najavljuju i neke nove opcije i mogućnosti u sustavu.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.