Hrvatski Salespod 'prerastao' svoj dosadašnji brend i mijenja ime u - Repsly

Hrvatski Salespod ‘prerastao’ svoj dosadašnji brend i mijenja ime u – Repsly

Čini se da je hrvatski Salespod prerastao svoje dosadašnje ime i brend – ovaj sustav za upravljanje prodajom na terenu mijenja ime u Repsly, a tu je i novi logotip. Doista, Salespod je poprilično narastao i odrastao, pa se tako baza korisnika učetverostručila u prošloj godini, a u ovoj bi rast mogao biti još veći. Uz sve to, tim je shvatio da se njihovi klijenti ne bave isključivo prodajom, stoga je rebrandiranje, odnosno, uklanjanje pojma sales iz imena, bilo nužno.

Čini se da Salespod ne koriste isključivo tvrtke koje se bave prodajom.
Čini se da Salespod ne koriste isključivo tvrtke koje se bave prodajom.

Čini se da je hrvatski Salespod prerastao svoje dosadašnje ime i brend – ovaj sustav za upravljanje prodajom na terenu mijenja ime u Repsly, a tu je i novi logotip. Doista, Salespod je poprilično narastao i odrastao, pa se tako baza korisnika učetverostručila u prošloj godini, a u ovoj bi rast mogao biti još veći. Uz sve to, tim je shvatio da se njihovi klijenti ne bave isključivo prodajom, stoga je rebrandiranje, odnosno, uklanjanje pojma sales iz imena, bilo nužno.

Kako nam otkriva Salespodov/Repslyjev osnivač Marko Kovač, najviše korisnika ovog servisa bavi se distribucijom i unaprjeđenjem prodaje robe široke potrošnje (FMCG) i lijekova/medicinske opreme, no tu je i mnoštvo tvrtki koje ga koriste za za istraživanje tržišta, mystery shopping i razne druge namjene. Svi klijenti imaju nešto zajedničko – njihovi predstavnici na terenu (field reps) posjećuju svoje klijente u određenim intervalima, kako bi dodali dodatnu vrijednost svom poslovanju, bez obzira je li riječ o marketinškim, prodajnim ili kakvim drugim aktivnostima.

Osim imena i logoa zapravo nema promjena. I dalje rastemo i razvijamo R&D ured u Zagrebu i dalje povećavamo tim u Bostonu, gdje nam se nalaze marketing i prodaja. Osim toga, širimo mrežu partnera po svijetu.

Rast Salespoda/Repslyja (izvor: Salespod blog)
Rast Salespoda/Repslyja (izvor: Salespod blog)

Što se tiče rasta u prošloj godini, Marko napominje da je on najveći bio u SAD-u, gdje se trenutno nalazi 40% korisnika Repslyja (Salespoda). Servis sada ima korisnike u više od 30 zemalja, a najviše u Južnoafričkoj Republici, Indoneziji i Meksiku. Iako nisu na to prinuđeni, planiraju tražiti i nova ulaganja kako bi se rast još više ubrzao. Što se tiče samog rebrandiga, ističe kako tu nije riječ o lakom poslu:

Tek smo krenuli u rebranding, pa ćemo prave zaključke izvesti tek naknadno, ali priprema i planiranje traje već nekoliko mjeseci. Već sada možemo reći da je to ogroman posao i da niti jedna minuta uložena u pripremu nije bila uzalud. Brend je isprepleten s doslovno svim što radimo i važno je da proizvod, web, prateći materijali, baš sve, bude usklađeno i nosi istu poruku.

Uvođenje novog brenda bit će postupno i trajat će nekoliko tjedana, a osim toga, za korisnike se najavljuju i neke nove opcije i mogućnosti u sustavu.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

FaceApp možda vaše osobne podatke šalje u Rusiju – i što sad s tim?

Govori se da FaceApp i njihov filter starenja šalje vaše podatke u Rusiju, ali dam se kladiti da vas za to uopće nije briga dok se smješkate svom starom licu. I problem nije samo u vama, nego svima nama.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Što ste propustili

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.

Internet marketing

Sve više brendova u komunikaciji bira nesavršenost, autentičnost, ljudskost – a vi?

Današnji korisnici u reklamama žele vidjeti “prave” modele, žele inkluzivnost, žele autentičnost. Prolazi li vrijeme savršenosti, dosadašnjeg marketinškog ideala?

Startupi i poslovanje

Imate rješenje za fintech ili banke? Zadnji vam je rok za prijavu na regionalni Elevator Lab Challenge!

Žele li ubrzati svoj razvoj poput švedske Klarne koja je osigurala skoro pola milijarde dolara investicije za svoje 'Buy now, pay later' rješenje, hrvatski fintech startupi mogu se prijaviti na Elevator Lab program do 10. kolovoza.

Internet marketing

Mariju Renić Marić majčinstvo “gurnulo” u potpuno nove blogerske vode (ali ne i na Instagram)

Nakon što je više od desetljeća blogala pod svojim imenom, Marija Renić Marić krajem prošle godine napravila je veliku promjenu - blog je preimenovala u “Maminu čaroliju” i počela pisati isključivo o temama vezanima uz roditeljstvo. Kako i zašto, otkriva u razgovoru.