Zanima vas poslovna primjena umjetne inteligencije? Dođite u Zadar

Zanima vas poslovna primjena umjetne inteligencije? Dođite na susret u Zadar

Tvrtka Rentlio u petak, 4. studenog, u prostorijama tvrtke Inovativni Zadar organizira svoj prvi susret na kojemu će gostovati Marko Velić, voditelj Data Science odjela u Styria grupi. On će posjetitelje upoznati s poslovnom primjenom umjetne inteligencije.

rentlio-meetup

Kako Data Science odjel Styria grupe provodi svoja istraživanja i razvoj? Koji su poslovni slučajevi i praktični primjeri primjene strojnog učenja u obradi teksta, slike i ostalih podataka? Kako identificirati poslovne prilike? Kako monetizirati podatke? Kako računala razumiju hrvatski jezik? Kako računala razumiju slike? Kako izgleda prvi hrvatski mass-scale ML GPU deployment? Strojno učenje, deep learning, neuronske mreže, NLP i računalni vid samo su neke od tema koje će biti obrađene u 90 minuta na prvom Rentlio Meetupu.

Predavač je Marko Velić, koji je diplomirao 2007. na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a potom na istom fakultetu 2014. doktorirao na temu strojnog učenja. Od 2007. do 2013. kao direktor vodio je malo poduzeće za razvoj informacijskih tehnologija, gdje je bio autor desetak komercijalnih projekata i inovacija od kojih neki uključuju i autorske algoritme strojnog učenja. 2013. godine prelazi u Sveučilišni računski centar – SRCE, gdje je radio kao voditelj odjela za analizu podataka, a od početka 2015. vodi Data Science odjel u Styria grupi. Predavač je na Visokom učilištu Algebra, autor desetak znanstvenih radova, nekoliko patentnih prijava, poduzetničkih projekata te dobitnik mnogih nagrada za stručni rad i inovativnost. Kao nezavisni konzultant u domeni strojnog učenja radi za neke od najvećih svjetskih korporacija.

Organizator susreta je Rentlio koji dovođenjem zanimljivih i uspješnih gostiju predavača te njihovim povezivanjem sa Zadrom i zadarskim tvrtkama želi podržati razvoj zadarske IT i poduzetničke scene na najbolji mogući način – umrežavanjem ljudi, razmjenom ideja i rušenjem mitova.

Susret je besplatan za sve posjetitelje, ali uz obveznu prethodnu registraciju, a više detalja pronađite na Facebooku.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.