RBA na dlanu za iPhone i Android = Infinumov ulazak u bankarski sektor

RBA na dlanu za iPhone i Android = Infinumov ulazak u bankarski sektor

RBA na dlanu nova je mobilna iPhone (a uskoro i Android) aplikacija Raiffeisen banke u Hrvatskoj, specifična po tome što je prva mobilna aplikacija u bankarskom sektoru na regionalnom tržištu koja integrira ne samo mobilno bankarstvo i token, već i lokacije bankomata te poslovnica te druge dodatne informacije. Možda još bitnije za ovu aplikaciju jest što ona označava ulazak dobro poznate mobilne developerske tvrtke Infinum u bankarski sektor. Infinumov Tomislav Car za Netokraciju otkriva koji su im planovi...

RBA na dlanu.

RBA na dlanu nova je mobilna iPhone (a uskoro i Android) aplikacija Raiffeisen banke u Hrvatskoj, specifična po tome što je prva mobilna aplikacija u bankarskom sektoru na regionalnom tržištu koja integrira ne samo mobilno bankarstvo i token, već i lokacije bankomata te poslovnica te druge dodatne informacije.

Možda još bitnije za ovu aplikaciju jest što ona označava ulazak dobro poznate mobilne developerske tvrtke Infinum u bankarski sektor. Infinumov Tomislav Car za Netokraciju otkriva koji su im planovi…

RBA-ovu novu aplikaciju razvio je Infinium.

No prvo, pozabavimo se RBA-om. RBA na dlanu besplatna je iOS aplikacija za iPhone i iPod Touch koju možete već danas preuzeti s iTunesa, a sastoji se od 6 dijelova. Infinum trenutno razvija Android verziju koja bi trebala biti dostupna uskoro:

 • mBanking – mobilno bankarstvo;
 •  mToken – token za bankarenje;
 • Poslovnice – popis poslovnica Raiffeisen banke s kontaktnim podacima i radnim vremenom;
 • Bankomati – popis lokacija bankomata Raiffeisen banke;
 • Info telefon – izravna veza na Raiffesenovu telefonsku podršku;
 • Informacije – dodatne informacije.

Pomoću aplikacije stoga kroz jedno mobilno sučelje možete provjeravati promet, kupovati devize ili pak putem mTokena potvrditi svoj identitet za korištenje internetskog bankarstva. Lokacijske mogućnosti vezane za lokacije i poslovnice pokazat će vam one lokacije najbliže vama temeljem GPS lokacije iPhonea.

Infinumove bankarske ambicije

Cilj ovog pristupa je bio napraviti lokaciju pristupačniju korisnicima koji još ne koriste mobilno bankarstvo, navodi Tomislav Car iz Infinuma koji su razvili RBA na dlanu. Infinum se razvojem ove aplikacije nastoji ubaciti u bankarski sektor, koji vide kao područje puno potencijala. Car navodi za Netokraciju:

Infinumu je trenutno mobilno bankarstvo na smartphone uređajima jedan od temeljnih smjerova u daljnjem razvoju. Ne stajemo tu s RBA, već radimo na implementaciji naših mobile banking rješenja i u druge banke i vidimo to u budućnosti kao jedan od najvažnijih dijelova našeg poslovanja.

RBA na dlanu čini se kao kvalitetna mobilna bankarska aplikacija koja će dobro služiti korisnicima, a Infinum ima kapacitete za razvoj. Sjetimo se, radili su aplikacije za HAK i 24sata, a na Samsungovom natječaju osvojili su 100 tisuća dolara za svoju Bada aplikaciju. Hoćete li ili biste voljeli isprobati RBA na dlanu?

ponuda

Komentari

 1. Daniel Lucic

  Daniel Lucic

  22. 09. 2011. u 1:19 pm Odgovori

  Koristim je od kad su je uveli, ako se ne varam od 1. rujna.
  Nemam zamjerki, jednostavno i intuitivno sučelje pristupačno je svima.

  Samo da me ne košta 7kn mjesečno, al to je već neka druga sfera.

 2. Stipe Sumic

  Stipe Sumic

  24. 09. 2011. u 1:40 pm Odgovori

  Koliko ja znam, Zagrebačka banka ima slicnu mobilnu aplikaciju u upotrebi vec godinu dana. Nije Infinium, ali je Asseco.

  Na vrh ovakvih članaka bilo bi pristojno napisati “(ne)plaćeni oglas”.

 3. Zoran

  Zoran

  18. 10. 2011. u 6:07 pm Odgovori

  Aplikacija je stvarno odlična, skinuo sam je kada sam pročitao ovaj članak. No politika banke je, u ovom slučaju, debilna. Osim što plaćam Internet bankarstvo 7 kuna mjesečno (a što je nelogično, svaka banka ima u interesu korištenje ovakvih aplikacija jer je njima točnije i jeftinije), danas sam saznao da korištenje ove aplikacije košta dodatnih 7 kuna mjesečno! Ali to nije sve, ‘uključenje’ košta inicijalno 50kn! Toliko o odnosu banka – klijent. Nije to neki novac, ali principijelno nije u redu. Odustao sam. Da li sam u pravu?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.