Želite se baviti razvojem igara, a iz Osijeka ste? Stiže program koji bi vas mogao zanimati

Osijek je pun novosti iz IT industrije, a posljednja je vezana uz razvoj igara. Naime, nakon gotovo četiri godine obrazovanja web i mobilnih developera, tvrtka Gauss Development kreće s novim izazovnim programom za developere koji će razvijati računalne i mobilne igre. Svi s određenim predznanjem ili dobrom logikom idealni su kandidati za ovaj program obrazovanja koji kreće u studenom 2015. godine.

razvoj igara

Gauss Development, osim što kroz primarnu djelatnost razvoja web i mobilna rješenja, kroz odjel tvrtke Gauss Informatika pronalazi talente koji nakon edukacije i inkubacije u tvrtki postaju spremni za rad u Gaussu ili drugim osječkim IT tvrtkama. S najnovijim programom za game developere otvara se nova šansa zainteresiranima za razvoj računalnih i mobilnih igara, koji će prvenstveno raditi na internim idejama i društveno korisnim projektima. Prva grupa game developera radit će na izradi igre za djecu s poteškoćama u razvoju, ideji jedne od upisanih polaznica.

Zašto game development?

Odjel za razvoj igara u Gauss Developmentu od početka ove godine intenzivno radi na razvoju igara koje klijenti koriste u marketinške svrhe te je osjetno veća potražnja za igrama nego prijašnjih godina, poručuju iz tvrtke. S obzirom na to da je manjak developera u ovoj grani sve izraženiji, educiranje mladih za razvoj igara će biti prilika za sve zainteresirane koji svoj hobi i interes za ovim poslom mogu pretvoriti u novu karijeru. Prvih nekoliko grupa će savladati program izrade 2D igara, koji će biti priprema za program izrade naprednih 3D igara koji je planiran u budućnosti, ovisno o interesu polaznika.

Dosta priče o manjku programera, idemo rješavati problem

Zašto se ova tvrtka upustila u organizaciju obrazovnih programa? Zato što smatra kako je manjak kvalitetne radne snage problem naše industrije oko kojeg postoji previše priče, a premalo konkretnih rješenja, kaže direktor Gauss Developmenta Ivan Lozančić:

Pronaći talentirane osobe nije jednostavno, neki su pronašli nas dok smo neke morali izdvajati kroz brojne selekcije. Ono što nam je cilj je otkriti ljude koji su spremni učiti, osiguravamo sve potrebne uvjete (prostor, materijali, inkubacija i podrška) i stojimo iza toga da najboljim polaznicima osiguramo posao. Ne nudimo programe kao klasične obrazovne ustanove, polaznici se često iznenade što ne nudimo fiksnu satnicu i diplomu nakon programa. Edukacija se prilagođava grupi, tempo, trajanje i kompleksnost uvijek ovise o brzini napretka polaznika. Ovaj koncept postaje dio kulture tvrtke, svakome tko pokaže entuzijazam i znanje nudimo priliku, jer je često samo kvalitetna podrška potrebna kako bi osoba u nekoliko mjeseci ostvarila nevjerojatan uspjeh i napredak.

Gameri, kreativci, geekovi, prijave su otvorene!

Upisi na program Game Developmenta traju do 13. 11. 2015., stoga požurite jer je dio mjesta u grupi već popunjen!

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Zašto više nije dovoljno biti dobar developer u Hrvatskoj (i zašto ‘freelance’ nije rješenje)

CEO-i Rentlija, Neuralaba, Bornfighta i Locastica u Labinu su razgovarali o tome kako učiniti zaposlenike sretnima, ali i o freelancerima te - podjeli zarade.

Startupi i poslovanje

Taxify, konkurent Uberu, stiže u Hrvatsku: Traže se vozači i Country Manager

Taxify je aplikacija za naručivanje taksi prijevoza, porijeklom iz Estonije, a danas dostupna u gotovo 30 zemalja u Europi, Africi, Južnoj Americi te Australiji. Sudeći prema aktivnim oglasima za posao, uskoro stiže u Hrvatsku.

Digitalni mediji

Učimo o podcastu od domaćih snaga: Podcast inkubator i Surove strasti

Opasnost nije u novim stvarima, već u našem strahu da kad ne znamo - istražujemo, pitamo i učimo. Podcast je na naše prostore došao da ostane, samo je pitanje kada ćete vi naći vremena da saznate o čemu se tu zapravo radi.

Što ste propustili

Društvene mreže

Po Instagram profilu Josipa Budimira nikad ne biste zaključili da je on – gradonačelnik

OK, dobro, možda i biste, jer mu upravo to stoji u biografiji. Ali i usprkos tome, prije biste zaključili da je riječ o jednom od onih pokušaja humora kada neki pametnjaković u biografiju stavi da je direktor Facebooka. Što zapravo i nema smisla ako ste na Instagramu.

Novost

Zbog promocije softvera za varanje u Fortniteu dobili tužbe u stvarnom svijetu

Epic Games se ne šali, u stvarnome svijetu tuži osobe za varanje u video igri, a podrška zajednice za ovo je ogromna.

Startupi i poslovanje

Peter Looker uz 30-godišnje iskustvo i veze u SAD-u želi pomoći hrvatskim tvrtkama u usponu

On je američki poduzetnik čiji su proizvodi u 30 godina obišli mnoge strane svijeta, ali se sa svojim iskustvom i znanjem odlučio smjestiti u Europu. Što je Petera namamilo u našu regiju?

Sponzorirano

Studija slučaja: Kako po prvi put organizirati studentsku praksu u manjoj tvrtki?

Nije jednako organizirati studentsku praksu u timu od stotinu ljudi i u malim tvrtkama gdje često ne postoji jedna osoba ili cijeli tim koji će se samo praktikantima baviti cijelo ljeto.

Društvene mreže

Twitter zbunjuje one koji ga ne koriste, zato opaska ‘retweets ≠ endorsements’ nije dovoljna

Mnogi korisnici Twittera u svoju biografiju dodali su objašnjenje “retweets ≠ endorsements”. No, u pojedinim slučajevima, posebice ako je politika upletena, to neće biti dovoljno da se ogradite od sadržaja koji dijelite - posebice ako taj sadržaj dođe pred oči onih koji Twitter ne koriste.

Prikaz

Za moje sestrične: Dan u životu community managera u Remedy Entertainmentu

"Vida, ne možemo vjerovati da si već deset mjeseci u Finskoj, a mi još uvijek nemamo pojma što ti zapravo radiš", rekle su mi sestrične. Za njih, a i za sve ostale, slijedi moj tipičan radni dan u Remedy Entertainmentu.