Rad od doma: Koja je budućnost hibridnog rada u Hrvatskoj i regiji

Kakva je budućnost hibridnog rada u Hrvatskoj i regiji?

U Netokraciji već desetljeće radimo 'hibridno', malo od doma, malo iz ureda, ali kako će izgledati tržište rada u kojem i velike tvrtke i startupi rade tako - gdje to nije ni opcija, nego osnova posla?

Napomena: Na žalost, potkrao nam se jako loš audio u posljednjoj epizodi Netokracija Podcasta o LinkedIn marketingu, u međuvremenu smo ga zamijenili i možete ga naći na svim podcast platformama. Isprike još jednom za loš zvuk!

Rad od doma nije više prednost za pojedine zaposlenike, već način na koji će velik dio zaposlenika, kako u malim tako i velikim organizacijama, raditi u budućnosti. Uostalom, Combisov Goran Car je u jednoj od prethodnih epizoda najavio kako će cijela T-HT grupa dijelom raditi od doma!

Već ovo ljeto će se pokazati prednosti, ali i izazovi hibridnog rada koji spaja rad iz ureda i rad s navodno bilo koje lokacije.

Tko će biti offline, a tko online 2030.?

Netokracija već više od 10 godina prakticira hibridni rad tako da u ovoj epizodi Netokracija podcasta s Mijom i Markom iz našeg beogradskog ureda saznajte više o tome – kako će digitalna zajednica raditi sljedećih 10 godina:

  • Što je bio najveći izazov Netokracijinim timovima u Zagrebu, Osijeku i Beogradu što se tiče rada od doma za vrijeme samoizolacije? Kako smo se prilagodili?
  • Koje remote prakse smo usvojili prije koronakrize?
  • Kako nam izolacija i rad od doma pomažu u radu? Kako radi Mia, kako Ivan, a kako Marko?
  • Zašto je hibridni rad zahtjevniji od rada u uredu, ali i potpunog rada na daljinu?
  • Kako će se radu na daljinu prilagoditi specifične vrste tvrtki poput banaka, imajući na umu izazove u sigurnosti?
  • Kako će izgledati uredu u budućnosti hibridnog rada? Hoćemo li imati vlastiti stol?

Slušajte Netokracijin podcast i dalje putem bilo koje aplikacije za podcaste, poput Apple ili Google Podcasta te Spotifya, a ako želite, gledajte nas na YouTubeu – i javite nam svoje komentare na ovu temu, kao i prijedloge za buduće epizode.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.