Posao na dlanu softver je za testiranje kandidata

Posao na dlanu: Kako potencijalnog marketingaša ili prodavača testirati uz softver?

Svi koji su bar jednom zapošljavali novog zaposlenika znaju kako to zna biti dugotrajan posao, posebice za vrijeme prvog eliminacijskog kruga. Od mnoštva zaprimljenih prijava, životopisa ili zamolbi osoba koja je zadužena za ljudske resurse mora odabrati one s najviše potencijala, a tom procesu može pomoći i softver. Dok je to uobičajen način testiranja kod, primjerice, developera, nešto je teže testirati prodavače, marketingaše ili financijaše. No, jedan projekt domaće radinosti, Posao na dlanu, smatra da je pronašao način.

Posao na dlanu

Kako navodi Vladimir Benić, izvršni direktor tvrtke Posao na dlanu, na ovaj način poslodavci mogu lakše provjeriti točnost informacija o vještinama koje su navedene u životopisu kandidata. Posao na dlanu je softver koji omogućuje testiranje znanja i vještina putem bilo kojeg računala te daje osobi koja vodi proces pristup rezultatima kandidata, na jednom mjestu drži i prijave za posao, ocjene životopisa te i same životopise, a moguće je kroz njega i kontaktirati kandidate. Tu su i “digitalni” razgovori za posao, odnosno mogućnost da kandidati snime svoje odgovore te da ih poslodavac pregleda, a osim što se može koristiti kod zapošljavanja, softver je moguće koristiti i kod kontinuiranog testiranja znanja zaposlenika. Sve to povećava efikasnost zapošljavanja, kvalitetu, a istodobno i štedi vrijeme.

Vladimir je radio kao kontroling menadžer, financijski i HR savjetnik, a na razvoju ovog proizvoda radi više od pet godina. Osim što je prepoznao neefikasnost procesa zapošljavanja, kroz vlastito radno iskustvo i alate za procjenu kandidata zamijetio je da postoji potreba za boljim rješenjem, stoga se bacio na istraživanje.

Proces zapošljavanja nije efikasan ni za poduzeća ni za posloprimce. Svatko tko je sudjelovao na jednom može to potvrditi. Uz to, kompanije često nemaju resurse raditi stručna testiranja, odnosno podrška HR odjela kod zapošljavanja nije i ne može biti ista ako zapošljavate menadžera i neku početnu, manje bitnu poziciju. Mi vjerujemo kako rješavamo velik dio izazova, smanjujemo vrijeme procjene, omogućavamo veću kvalitetu kod donošenja odluka.

Koliko smo još prije pet godina bili na dobrom putu potvrđuje i trenutni globalni trend razvoja softvera za optimizaciju zapošljavanja.

Princip testiranja programera za ostala zaposlenja

Posao na dlanu za sada je razvio testove u područjima prodaje, marketinga i financija, a Vladimir priznaje da se tu donekle primjenjuje koncept testiranja programera.

Koliko netko zna programirati najbolje ćete saznati ako mu postavite zadatak s programskim kodom koji treba dovršiti, ispraviti ili shvatiti o čemu je riječ. Moguće je testirati jako puno pozicija. Kod nekih manje složenih poslova često ne postoji potreba za stručnim provjerama. Najveća je primjena kod svih pozicija gdje predselekcija nema veliku vrijednost, kod kandidata s manje radnog iskustva, kod pozicija u prodaji, službi za korisnike, analitičkim pozicijama, financijama, marketingu, e-commerceu, stranim jezicima. Primjerice, analiza životopisa ne omogućava diferencijaciju kandidata. Ako svi napišu kako su analitični, vi ne znate u kojoj mjeri netko zaista jest, a netko nije uopće analitičan. Ovakvo testiranje to omogućava.

Posao na dlanu 2

Testove razvija sam Posao na dlanu, a na tome rade već tri godine, stoga Vladimir smatra kako je to i najveća vrijednost usluge uz web platformu. Želi se održati kontrola nad testovima kvalitetom pitanja, stoga korisnici nemaju mogućnost samostalnog unosa novog testa. No, ako poslodavac ima test koji želi primijeniti u procjeni, omogućit će se i takvo testiranje.

Proces testiranja zaposlenika

Posao na dlanu prošao je testnu fazu krajem 2013. godine, kada ga je probalo 1100 kandidata. Trenutno je u fazi komercijalizacije u kojoj je do sada testirano 3500 kandidata, a očekuje se i povećanje tog broja.

Što se tiče procesa testiranja kandidata, prvo se s poslodavcem definiraju ključne procjene, ovisno o poziciji koja se traži. Tvrtka potom poziva kandidate na registraciju putem web stranice, a nakon registracije u određenom roku omogućen im je pristup testu. Nakon rješavanja, tvrtka kroz svoj korisnički profil ima dostupne rezultate i donosi odluku o sljedećem krugu selekcije, čime se znatno štedi vrijeme.

Iduća usluga na koju se planiraju fokusirati je Intervju na dlanu, odnosno već spomenuta mogućnost “digitalnog” intervjuiranja kandidata.

Usluga digitalnog razgovora za posao omogućava kandidatima za posao snimanje odgovora na definirana pitanja od strane kompanije. Kompanija zatim kroz svoj korisnički račun ima mogućnost pregledavanja odgovora, ocjenjivanja svakog odgovora, zapisivanja bilješki, bolje analize kandidata, više kolega može pregledavati odgovore, itd. Daje priliku većem broju kandidata, a kompaniji omogućava bolju i efikasniju procjenu. Nije cilj zamijeniti razgovore u živo. Mi trenutno ne ciljamo cijeli B2B segment već samo velika poduzeća. U toj mjeri nam je lakše educirati tržište. Također, kompanije i same svjesne svojih izazova nije potrebno uvjeravati u vrijednost proizvoda. S druge strane, posloprimci, barem mlađe generacije, očekuju nova iskustva kod procesa selekcije. Vjerujemo kako je dobro vrijeme za ovakav proizvod – pozicionira kompanije kao inovativne i daje kandidatima više prilika predstaviti svoje znanje, vještine i ambicije.

Idući korak – Kanada

Posao na dlanu trenutno je prisutan u Hrvatskoj, iako određeni broj njihovih klijenata ima potrebu testiranja i u zemljama regije. No, tu je i brend za strana tržišta te razvijen sustav na engleskom jeziku, Career at hand.

Uskoro planiramo pokrenuti prodaju na jednom testnom stranom tržištu. Odlučili smo da to bude Kanada. Tako ćemo dobiti povratnu informaciju od potencijalnih klijenata koje su njihove potrebe, u kojoj mjeri ih mi možemo riješiti i onda procijeniti koji model može biti uspješan za rast na stranim tržištima.

Ako vas je ova priča zainteresirala i razmišljate o korištenju softvera u idućem krugu zapošljavanja, stiže dobra vijest – do 10. travnja traje promotivna ponuda od 50% popusta na cijenu mjesečnih paketa u periodu od 12 mjeseci, a svim se mladim tvrtkama, koje su osnovane u 2014. ili 2015. godini daje mogućnost besplatnog korištenja softvera u istom vremenskom razdoblju.

Više detalja o svim uslugama dostupno je na službenoj stranici, a ako tražite posao, pozivamo vas i da zavirite i provjerite što se nudi na našoj platformi Netokracija.Poslovi.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Je li go-go plesačicama i “I tata bi, sine” majicama mjesto na tehnološkoj konferenciji?

Ako ste među onima koji se pitaju koji je pravi odgovor na pitanje iz naslova, preporučujem pozorno čitanje teksta do kraja.

Novost

Mobilna banka Revolut od danas službeno podržava nadoplate u kunama

Od danas svoju Revolut karticu možete nadoplatiti u kunama!

Društvene mreže

Kako je Mislav Kolakušić uz Facebook i Google oglase postao najveće iznenađenje izbora za EP

Mislav Kolakušić zasigurno je jedno od većih iznenađenja jučerašnjih izbora za Europski parlament, a čini se da dobar dio svoje popularnosti, zahvaljujući kojoj je osvojio 68.882 preferencijalnih glasova, može zahvaliti pametnom korištenju društvenih mreža i online oglašavanja.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 18: Može li DAO unijeti promjene u demokraciju?

Što je DAO i kako nam može pomoći da postanemo bolje društvo, ne samo bolji geekovi? Nova epizdoda Blockchain from the Bloc(k)-a ima odgovore na ta pitanja!

Startupi i poslovanje

Ida Pandur, EY: Tek 8% potrošača dobiva korisničko iskustvo koje očekuje

Kad su svi slični, kako biti drugačiji? Odgovor za tvrtke je jednostavan - treba ponuditi bolje korisničko iskustvo. No, da provedba te misli nije toliko jednostavna kao ona sama, pokazuje podatak da tek mali dio korisnika dobiva korisničko iskustvo koje očekuje.

Tehnologija

Facebook najavio Calibru i Libru – vjerujete li im dovoljno da im date uvid u svoje financije?

Facebook se baca u blockchain vode uz podršku MasterCarda, Lyfta, Vise i Ubera i planira napraviti revoluciju plaćanja, ali želimo li im povjeriti svoje financije?

Startupi i poslovanje

Mate Rimac iskreno o krvavom putu do kapitala za Rimac Automobile, Silicijskoj dolini i lažnim investitorima

Sjeo sam s Matom Rimcem kako bismo po prvi put povodom #10GodinaNetokracije, ali i Rimac Automobila otkrili kako je točno izgledao ‘fundraising’ Rimac Automobila; od Silicijske doline i lažnih investitora do toga što to znači za tvrtku sad kad je osnivač manjinski suvlasnik.

Startupi i poslovanje

WeAreDevelopers 2019: Što smo naučili od fintech unicorna s više od 40 autonomnih timova?

Na ovogodišnjoj WeAreDevelopers konferenciji imali smo priliku saznati kako i s današnjih 1600 zaposlenika Transferwise, jedan od najpoznatijih svjetskih fintecha, uspijeva izbjeći korporativnu strukturu.

Vodič

Isplati li se uvesti plaćanje karticama u vaš biznis ?

Bilo da prodajete svoje proizvode u fizičkoj trgovini ili online, čim krenete u posao postavit će se pitanje načina plaćanja koje ćete uvesti - točnije, hoćete li prihvaćati kartice ili ne.