Posao na dlanu softver je za testiranje kandidata

Posao na dlanu: Kako potencijalnog marketingaša ili prodavača testirati uz softver?

Svi koji su bar jednom zapošljavali novog zaposlenika znaju kako to zna biti dugotrajan posao, posebice za vrijeme prvog eliminacijskog kruga. Od mnoštva zaprimljenih prijava, životopisa ili zamolbi osoba koja je zadužena za ljudske resurse mora odabrati one s najviše potencijala, a tom procesu može pomoći i softver. Dok je to uobičajen način testiranja kod, primjerice, developera, nešto je teže testirati prodavače, marketingaše ili financijaše. No, jedan projekt domaće radinosti, Posao na dlanu, smatra da je pronašao način.

Posao na dlanu

Kako navodi Vladimir Benić, izvršni direktor tvrtke Posao na dlanu, na ovaj način poslodavci mogu lakše provjeriti točnost informacija o vještinama koje su navedene u životopisu kandidata. Posao na dlanu je softver koji omogućuje testiranje znanja i vještina putem bilo kojeg računala te daje osobi koja vodi proces pristup rezultatima kandidata, na jednom mjestu drži i prijave za posao, ocjene životopisa te i same životopise, a moguće je kroz njega i kontaktirati kandidate. Tu su i “digitalni” razgovori za posao, odnosno mogućnost da kandidati snime svoje odgovore te da ih poslodavac pregleda, a osim što se može koristiti kod zapošljavanja, softver je moguće koristiti i kod kontinuiranog testiranja znanja zaposlenika. Sve to povećava efikasnost zapošljavanja, kvalitetu, a istodobno i štedi vrijeme.

Vladimir je radio kao kontroling menadžer, financijski i HR savjetnik, a na razvoju ovog proizvoda radi više od pet godina. Osim što je prepoznao neefikasnost procesa zapošljavanja, kroz vlastito radno iskustvo i alate za procjenu kandidata zamijetio je da postoji potreba za boljim rješenjem, stoga se bacio na istraživanje.

Proces zapošljavanja nije efikasan ni za poduzeća ni za posloprimce. Svatko tko je sudjelovao na jednom može to potvrditi. Uz to, kompanije često nemaju resurse raditi stručna testiranja, odnosno podrška HR odjela kod zapošljavanja nije i ne može biti ista ako zapošljavate menadžera i neku početnu, manje bitnu poziciju. Mi vjerujemo kako rješavamo velik dio izazova, smanjujemo vrijeme procjene, omogućavamo veću kvalitetu kod donošenja odluka.

Koliko smo još prije pet godina bili na dobrom putu potvrđuje i trenutni globalni trend razvoja softvera za optimizaciju zapošljavanja.

Princip testiranja programera za ostala zaposlenja

Posao na dlanu za sada je razvio testove u područjima prodaje, marketinga i financija, a Vladimir priznaje da se tu donekle primjenjuje koncept testiranja programera.

Koliko netko zna programirati najbolje ćete saznati ako mu postavite zadatak s programskim kodom koji treba dovršiti, ispraviti ili shvatiti o čemu je riječ. Moguće je testirati jako puno pozicija. Kod nekih manje složenih poslova često ne postoji potreba za stručnim provjerama. Najveća je primjena kod svih pozicija gdje predselekcija nema veliku vrijednost, kod kandidata s manje radnog iskustva, kod pozicija u prodaji, službi za korisnike, analitičkim pozicijama, financijama, marketingu, e-commerceu, stranim jezicima. Primjerice, analiza životopisa ne omogućava diferencijaciju kandidata. Ako svi napišu kako su analitični, vi ne znate u kojoj mjeri netko zaista jest, a netko nije uopće analitičan. Ovakvo testiranje to omogućava.

Posao na dlanu 2

Testove razvija sam Posao na dlanu, a na tome rade već tri godine, stoga Vladimir smatra kako je to i najveća vrijednost usluge uz web platformu. Želi se održati kontrola nad testovima kvalitetom pitanja, stoga korisnici nemaju mogućnost samostalnog unosa novog testa. No, ako poslodavac ima test koji želi primijeniti u procjeni, omogućit će se i takvo testiranje.

Proces testiranja zaposlenika

Posao na dlanu prošao je testnu fazu krajem 2013. godine, kada ga je probalo 1100 kandidata. Trenutno je u fazi komercijalizacije u kojoj je do sada testirano 3500 kandidata, a očekuje se i povećanje tog broja.

Što se tiče procesa testiranja kandidata, prvo se s poslodavcem definiraju ključne procjene, ovisno o poziciji koja se traži. Tvrtka potom poziva kandidate na registraciju putem web stranice, a nakon registracije u određenom roku omogućen im je pristup testu. Nakon rješavanja, tvrtka kroz svoj korisnički profil ima dostupne rezultate i donosi odluku o sljedećem krugu selekcije, čime se znatno štedi vrijeme.

Iduća usluga na koju se planiraju fokusirati je Intervju na dlanu, odnosno već spomenuta mogućnost “digitalnog” intervjuiranja kandidata.

Usluga digitalnog razgovora za posao omogućava kandidatima za posao snimanje odgovora na definirana pitanja od strane kompanije. Kompanija zatim kroz svoj korisnički račun ima mogućnost pregledavanja odgovora, ocjenjivanja svakog odgovora, zapisivanja bilješki, bolje analize kandidata, više kolega može pregledavati odgovore, itd. Daje priliku većem broju kandidata, a kompaniji omogućava bolju i efikasniju procjenu. Nije cilj zamijeniti razgovore u živo. Mi trenutno ne ciljamo cijeli B2B segment već samo velika poduzeća. U toj mjeri nam je lakše educirati tržište. Također, kompanije i same svjesne svojih izazova nije potrebno uvjeravati u vrijednost proizvoda. S druge strane, posloprimci, barem mlađe generacije, očekuju nova iskustva kod procesa selekcije. Vjerujemo kako je dobro vrijeme za ovakav proizvod – pozicionira kompanije kao inovativne i daje kandidatima više prilika predstaviti svoje znanje, vještine i ambicije.

Idući korak – Kanada

Posao na dlanu trenutno je prisutan u Hrvatskoj, iako određeni broj njihovih klijenata ima potrebu testiranja i u zemljama regije. No, tu je i brend za strana tržišta te razvijen sustav na engleskom jeziku, Career at hand.

Uskoro planiramo pokrenuti prodaju na jednom testnom stranom tržištu. Odlučili smo da to bude Kanada. Tako ćemo dobiti povratnu informaciju od potencijalnih klijenata koje su njihove potrebe, u kojoj mjeri ih mi možemo riješiti i onda procijeniti koji model može biti uspješan za rast na stranim tržištima.

Ako vas je ova priča zainteresirala i razmišljate o korištenju softvera u idućem krugu zapošljavanja, stiže dobra vijest – do 10. travnja traje promotivna ponuda od 50% popusta na cijenu mjesečnih paketa u periodu od 12 mjeseci, a svim se mladim tvrtkama, koje su osnovane u 2014. ili 2015. godini daje mogućnost besplatnog korištenja softvera u istom vremenskom razdoblju.

Više detalja o svim uslugama dostupno je na službenoj stranici, a ako tražite posao, pozivamo vas i da zavirite i provjerite što se nudi na našoj platformi Netokracija.Poslovi.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital ulaže 9.225.000 kuna u akceleraciju 24 startupa u Hrvatskoj

Fil Rouge Capital odabrao je svoju prvu generaciju startupa za akceleraciju. Svaki od 24 odabrana tima osigurali su seed investiciju od 50 tisuća eura što ovu rundu čini najbrojnijom investicijom u startupe u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Internet marketing

Sedmi SoMo Borac s 27 velikih i malih pobjednika

Sa 7. SoMo Borcem zaključen je 12. Weekend Media Festival, a nagrade za najbolje digitalne projekte i kampanje otišle su na razne strane regije.

Internet marketing

Brend Hrvatske kao turističke destinacije nije posao (samo) za državu

Evolucija turizma koja prati razvoj tehnologije donosi niz prilika za rast, no kompleksnost koju donosi digital zahtijeva uključenje komunikacijskih i marketinških stručnjaka u sam strateški proces. Kako ih uključiti saznali smo od turističkog maga, Eulogia Bordasa.

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.