PBZ i Foursquare: prva hrvatska banka koja koristi lokacijsku društvenu mrežu za nagradnu igru

PBZ i Foursquare: prva hrvatska banka koja koristi lokacijsku društvenu mrežu za nagradnu igru

PBZ i PBZ Card polako ali sigurno kreću s oglašavanjem putem novih kanala. Tako PBZ postaje prva hrvatska banka koja organizira nagradnu igru temeljenu na Foursquareu. Iako je u igru uključen i Facebook, prihvaćanje Foursquarea je nešto na što se u Hrvatskoj malo koja tvrtka ili banka odlučuje. Želeći promovirati PBZ i American Express kartice sa srcem, PBZ i PBZ Card morali su u suradnji s Foursquareom "preuzeti vlasništvo" nad preko 200 lokacija diljem Hrvatske, pojasnio je za Netokraciju Milan Jeličanin, direktor tvrtke Fractas koja je za PBZ osmislila i izvela nagradnu igru.

PBZ vas uz pomoć Foursquarea vodi u New York

PBZ i PBZ Card polako ali sigurno kreću s oglašavanjem putem novih kanala. Tako PBZ postaje prva hrvatska banka koja organizira nagradnu igru temeljenu na Foursquareu. Iako je u igru uključen i Facebook, prihvaćanje Foursquarea je nešto na što se u Hrvatskoj malo koja tvrtka ili banka odlučuje.

Želeći promovirati PBZ i American Express kartice sa srcem, PBZ i PBZ Card morali su u suradnji s Foursquareom “preuzeti vlasništvo” nad preko 200 lokacija diljem Hrvatske, pojasnio je za Netokraciju Milan Jeličanin, direktor tvrtke Fractas koja je projektirala igru prema konceptu i kreativi nositelja projekta Innovo DDB čiji direktor, Domagoj Lakoš, dodaje:

U PBZ-ovoj nagradnoj igri dijelit će se po tri tjedne nagrade u iznosu od po 1.000,00 kuna te glavna nagrada; put u New York sa pokrivenim troškovima, o čemu više saznajte na Facebook stranici PBZ-a.

Kako biste uopće bili kandidat za tjedne nagrade, morate se prijaviti u PBZ poslovnicu putem Foursquarea sedam puta unutar tjedan dana te uploadati fotografiju PBZ logotipa na aplikaciju na Facebook stranici PBZ-a. U izbor za glavnu nagradu sudjeluju svi oni koji u najmanje tri tjedna uploadaju tri fotografije logotipa.

PBZ-ova nagradna igra

Neven Andrilović, glavni savjetnik za odnose s javnošću Privredne banke Zageb otkriva kako PBZ ima u planu i dalje koristiti lokacijske, ali i društvene mreže, no način kako će ih koristiti još ostaje nepoznat:

S društvenim mrežama, točnije s Facebook stranicom “PBZ Pitanje dana” smo započeli prije godinu i pol dana, kao logično produljenje emisije na Novoj TV. To je ujedno trebao biti i test PBZ-a na društvenim mrežama. Kako nam se činilo da je to uspješno prošlo s prvom pravom korporativnom stranicom smo započeli sredinom ove godine. Stranica je pretežno orijentirana na društveno odgovorno poslovanje, kao jedan segment koji je jako važan za nas, a nije pogodan za klasičnu promidžbu. Smatramo da smo uspostavili bazičan odnos s našim “prijateljima” i radimo dalje na novim načinima direktnog komuniciranja s klijentima koji se služe Facebookom.

Treba reći da je to je još sve novo pa i s nagradnom igrom, koja je upravo započela, očekujemo daljnji pomak u tom smjeru. Posebno se veselimo što smo uključili i geolokacijsku aplikaciju u naš sustav nagradne igre koja da je jednu sasvim novu dimenziju promidžbe.

Mislite li da tvrtke u Hrvatskoj mogu dobro iskoristiti Foursquare u svojoj promociji?

ponuda

Komentari

 1. Barbara

  Barbara

  05. 12. 2011. u 9:43 am Odgovori

  Upravo sam ukrala mayorship nekom u PBZ banci, a pod” tips” za tu lokaciju (prilicno frekventno mjesto u Zagrebu) nema nikakav info o nagradnoj igri. Khm, zašto nisu obavijestili sve tim putem?:)

 2. Barbara

  Barbara

  05. 12. 2011. u 9:49 am Odgovori

  Pravila na tabu u FB aplikaciji kazu: “uploadati jednu fotografiju PBZ logotipa.”, a tab “Kako igrati” ” 3 fotografije logotipa Privredne banke Zagreb na Facebook aplikaciju.” Moje pitanje: jel’ jedna ili 3 ?:))

  Pohvalno za ovakav način igre (volim se igrati i volim 4square), ali bojim se da je jako zbunjujuće složena. 🙂

 3. Joško

  Joško

  05. 12. 2011. u 9:50 am Odgovori

  zar nije poanta današnjeg poslovanja (bankarskog) da se općenito smanje troškovi i direktno fizičko poslovanje/suradnja s klijentom te se sve prebaci na online poslovanje?

  s jedne strane kada dođem u poslovnicu nude mi online bankarstvo da uštedim vrijeme dolaska u poslovnicu, a sada me te iste online usluge vraćaju nazad u poslovnice.

  super je ideja iskoristiti foursquare, ali mislim da ograničenje prijave samo na poslovnice neće imati željeni učinak.

  ako sam nešto krivo shvatio molim vas ispravite me.

  pozz 🙂

 4. Frane

  Frane

  05. 12. 2011. u 11:52 am Odgovori

  Jeli se treba prijaviti samo u jednu ili u vise PBZ poslovnica? Inace se slazem da je prilicno zbunjujuce sto treba napraviti. Tko se checkina u jednu PBZ poslovnicu ulazi u igru i to je to. Ne treba komplicirati…

  • Frane

   Frane

   05. 12. 2011. u 12:29 pm Odgovori

   Kakav je smisao toga 🙂 Pa ne moram u banku svaka tri sata, štoviše ne sjećam se kada sam bio u banci osim kada mi je trebao novi PIN 🙂 Samo kažem da su mogli jednostavnije organizirati

 5. Ivan

  Ivan

  05. 12. 2011. u 11:54 pm Odgovori

  Svaka čast na PBZ-u na korištenju Foursquarea u marketinške svrhe no ovim pravilima su gotovo pa otvoreno rekli korisnicima: “nije bitno što radite u banci, samo se sumanuto checkirajte i pushajte fotke na fb”. Ne vidim koji je smisao poticati ljude da dolaze u banku svaki dan, ili više puta dnevno, kada to jednostavno nije prirodno niti uobičajeno. Ovako će se samo checkirati u prolazu (ako im je to zgodno) što znači da neće napraviti nikakvu PBZ-u korisnu radnju (izuzev eventualno pusha logotipa na fb što također nije najsretnije rješenje). Mišljenja sam da je ovo moglo biti puno jednostavnije organizirano kroz korištenje speciala koji su uostalom i namijenjeni za ovakve prilike.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Zaključeno je CESAwards finale: ORQA-in Ivan Jelušić osnivač je godine!

Dobre vijesti stižu iz Bukurešta, hrvatski osnivač Ivan Jelušić odnio je pobjedu u finalu Central European Startup Awards 2019. godine, a u prosincu će moći testirati uspjeh i na globalnom startup natjecanju u Kini.

Tehnologija

Upoznali smo glumca koji osim u kazalištu i na filmu, glumi i u igrama!

Inspiriran Gollumom iz Gospodara prstenova i općenito tehnologijom iza epskih filmskih uspješnica, Veselin je svoju glumačku karijeru usmjerio prema glumi - u gamingu.

Startupi i poslovanje

AMPnet je pobjednik startup natjecanja na konferenciji Shift Money 2019.!

Startup natjecanje fintech konferencije Shift ovog je tjedna ugostilo perspektivne regionalne fintech startupe, a AMPnet, Pynk i sync prema odluci žirija bili su najbolji.

Internet marketing

Robert Petković: Je li vam Web online brošura ili stvarno koristi budućim zaposlenicima, klijentu, medijima?

U svim oglasima tražite napredno znanje svega i svačega, web niste ažurirali par mjeseci, a jedini autorski sadržaj na njemu je riječ dobrodošlice direktora na naslovnici. Poznat scenarij? Kako mjeriti učinkovitost employer branding sadržaja, ali i kako izbjeći ovakve propuste saznali smo od Roberta Petkovića na nedavnoj Employer Branding konferenciji.

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.