Radionica o sportskom internetskom marketingu - offline

Zašto smo radionicu o sportskom marketingu na internetu odlučili organizirati ‘offline’?

Vrlo često dolazak na LinkedInov newsfeed nudi motivacijske poruke u stilu "treba se stalno usavršavati". U slučaju Overtimea, to znači stalnu edukaciju u području sportskog marketinga. Kako je u cijeloj našoj regiji mogućnost dodatne edukacije u području sportskog digitala dosta "tanka", odlučili smo napraviti korak u tom smjeru, a slijede zaključci koji bi mogli pomoći svakome tko želi organizirati radionicu edukacijskog karaktera.

radionica 2

Bio je to logički nastavak svakodnevnih analiza (kao što je analiza aktivnosti hrvatskih klubova na društvenim mrežama), intervjua i priča na Overtime blogu. Nismo htjeli standardno “netko priča – netko sluša” predavanje pa smo se odlučili za offline verziju radionice.

Okupili smo 10 izabranih ljudi iz svijeta sporta i/ili marketinga, a već prvi dodatni poticaj je bio veći broj prijavljenih od broja slobodnih mjesta. Bilo nam je jako važno da, osim želje za napredovanjem u području sportskog marketinga, svi prisutni budu sličnih pogleda na timski rad, kreativnost i da ciljaju visoko. Jako visoko.

Tri sata se radilo u tročlanim timovima, a prošli smo osam stvarnih situacija iz svijeta sporta i dosadašnjeg rada Overtimea. Bilo je odlično vidjeti spoj pristupa i ideja, primjerice jednog od osvajača paraolimpijske medalje Mihovila Španje, iskusnijih marketingaša, kao i skoro-sam-pri-kraju studenata.

radionica 3

Ispod je 5 ključnih zaključaka s radionice kakvu planiramo ponoviti, s obzirom na to da je već na tweetovima i statusima s ove bilo pitanja “Hoćete tako i u mom gradu?”. Uz ovakve radionice, želja i fokus su nam online (globalne) radionice jer se pokazalo da ima jako puno prostora za takve aktivnosti i na svjetskoj razini.

1. Ništa nije bolje od stvarnih situacija

U komentarima nakon radionice svi su posebno istaknuli činjenicu da se radilo na stvarnim situacijama iz našeg rada i svijeta sporta. Ništa ne može nadmašiti situaciju koju je netko već prošao i u kojoj iskustvo može biti stvaran korak naprijed.

2. Natjecanje je svima u krvi, ne samo sportašima

Nakon brainstorming dijela, najavili smo da će svaki tim imati pet minuta za prezentaciju svojih “rješenja”. Tu smo uveli moment iznenađenja i umjesto prezentacija napravili natjecanje između timova pri prezentiranju jer su mogli “izazvati” drugi tim ako su mislili da su njihove ideje ili koncepti bolji.

3. Otvorenost je razlika između OK i odlične radionice

Sve je lijepo i sve je krasno u projektu, rekao je nitko nikad. Osim što se tražila konstruktivna kritika svake ideje i situacije, tako je i naš tim bio otvoren oko situacija u kojima nije sve išlo glatko i kada smo, recimo, analizirali lažni Twitter profil. Takve situacije donose najviše iskustva i na njima tim može najbolje učiti. Isto kao i svi na radionicama.

4. Offline ima svojih prednosti

Nakon radionice smo pokušali zamisliti da smo sve isto napravili online. Veliki izazov bi bilo – kako napraviti atmosferu koja je bila ležerna, bez imalo ukočenosti, a opet profesionalna. Osim što smo popili zajedničku kavu uoči same radionice, veliki doprinos odličnoj atmosferi je dao i taj “osobni”, offline štih.

5. Organizacija nije samo e-mail poziv

Htjeli smo okupiti ljude koji su komunikativni, koji žele učiti i zajedno napredovati te koji imaju želju za uspjehom. Zbog toga smo uoči radionice prijavljenima poslali dva upitnika s pitanjima o pogledima na posao, sport, timski rad i slično. Odgovori su uvelike pomogli pri sastavljanju timova i komunikaciji na samoj radionici.

Nadam se da vam je naše iskustvo u organiziranju ovakvog događanja pomoglo, a mi se već veselimo idućim aktivnostima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Osvojili su “Oscara” za industrijski dizajn, a onda sve snage uložili u kreiranje najboljih madraca

Uz mnoge druge domaće i inozemne nagrade, Filip Havranek i Kristina Lugonja dobitnici su Red Dota, najprestižnije svjetske nagrade za industrijski dizajn, a odnedavno su postali i osnivači startupa. Iako su dosad dizajnirali različite namještaje i proizvode - od stolova, stolica, lampi i prijenosnih SSD-ova - njihov prvi startup proizvod je madrac Nimbus koji se ne prodaje u nijednoj fizičkoj trgovini.

Kultura 2.0

Kako iskoristiti advent za employer branding (a da nije samo domjenak)

Važnost dobrog raspoloženja unutar tvrtke ne možemo zanemariti, pogotovo kad je riječ o kraju godine kada se projekti privode kraju dok se istovremeno pripremmo za nadolazeće. Čini se da je A1 otkrio najbolju formulu kako preživjeti zimu: mjesec dana blagdana u uredima.

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.