'Analytics, Universal Analytics' i dozvola za remarketing uz Damira Podhorskog

‘Analytics, Universal Analytics’ i dozvola za remarketing uz Damira Podhorskog

Escape je prva tvrtka u regiji koja je postala certificirani partner za Google Analytics, pa je savršeno prigodno da je na ovogodišnjem OMGcommerceu predavanje o analitici održao upravo njegov osnivač Damir Podhorski.

Kad počnemo koristiti uređaje poput Google Glassa, premostit će analitički se jaz između offline i online kupnje
Kad počnemo koristiti uređaje poput Google Glassa, premostit će analitički se jaz između offline i online kupnje, kaže Damir. (Slika: Marina Filipović Marinshe)

Escape je prva tvrtka u regiji koja je postala certificirani partner za Google Analytics, pa je savršeno prigodno da je na ovogodišnjem OMGcommerceu predavanje o analitici održao upravo njegov osnivač Damir Podhorski.

Pod vrlo bondovskim nazivom “Analytics, Universal Analytics” Podhorski je objasnio što ćete sve moći pratiti uz novu Googleovu analitiku. Svima je dosad već jasno zašto je analitika bitna, no za slučaj da nije, Podhorski je citirao programerku Grace Hopper:

Jedno precizno mjerenje vrijedi više od tisuću stručnih mišljenja.

Uz Universal Analytics Google želi učiniti mjerenja i informacije koje vam daje još preciznijima.

Problem sa sadašnjom analitikom je što može pratiti kupce samo dio puta, objašnjava Podhorski – odlučimo li se kupnju, najčešće kombiniramo offline i online iskustvo, a da ne spominjemo različite uređaje s kojih pristupamo stranicama za kupnju. Cilj Universal Analyticsa je pratiti kupca od prvog doživljaja s uređajem i napraviti mogućnost praćenja interakcija u digitalnom i stvarnom svijetu.

Ruku na srce, jaz između umrežene i neumrežene kupnje premostit će se u potpunosti tek kada uređaje poput pametnih naočala počnemo koristiti u svakodnevnici, pa čak i odlasku u dućan, no Universal Analytics svejedno nam omogućava da se u analitike unesu različiti podaci koji nam dosad nisu bili dostupni.

Što kupujemo po kiši, a što po suncu?

Tako će se moći pratiti ponašanje korisnika, transakcije, dodatne interakcije, podaci iz ispunjenih formi, ali i vanjski uvjeti – kako se vaš proizvod prodaje kad pada kiša, a kako kad sja sunce? To vam možda nije bitno ako proizvodi koje prodajete nisu sezonski, ali jednoj prodavaonici bicikla, primjerice, mnogo može značiti praćenje trendova prodaje ovisno o sezonama.

Nakon šestog mjeseca ove godine, osim osnovnih informacija o nekom kupljenom proizvodu poput imena, cijene i IP-a, moći će se pratiti i mnoge druge karakteristike poput razreda, akcija, broja priloženih slika, broja proizvoda, kategorije, grupe proizvoda, odabrane veličine i mnogih drugih.

Ono što je možda još korisnije, barem kad je riječ o remarketingu, su podaci o kupcu. Osobne informacije možda su zabranjene, ali sve o ponašanju kupaca je dozvoljeno područje- spol, starost, ukupna vrijednost kupnje, interesi, aktivnosti i lojalnost podaci su koji su vrlo iskoristivi u svijetu prodaje.

Moći ćete stvarati i vlastite metrike, grupirati sadržaj ili upravljati Google tagovima – Google analitičari imaju se čemu veseliti.

OMGCommerce sponzori

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Zaključeno je CESAwards finale: ORQA-in Ivan Jelušić osnivač je godine!

Dobre vijesti stižu iz Bukurešta, hrvatski osnivač Ivan Jelušić odnio je pobjedu u finalu Central European Startup Awards 2019. godine, a u prosincu će moći testirati uspjeh i na globalnom startup natjecanju u Kini.

Tehnologija

Upoznali smo glumca koji osim u kazalištu i na filmu, glumi i u igrama!

Inspiriran Gollumom iz Gospodara prstenova i općenito tehnologijom iza epskih filmskih uspješnica, Veselin je svoju glumačku karijeru usmjerio prema glumi - u gamingu.

Startupi i poslovanje

AMPnet je pobjednik startup natjecanja na konferenciji Shift Money 2019.!

Startup natjecanje fintech konferencije Shift ovog je tjedna ugostilo perspektivne regionalne fintech startupe, a AMPnet, Pynk i sync prema odluci žirija bili su najbolji.

Internet marketing

Robert Petković: Je li vam Web online brošura ili stvarno koristi budućim zaposlenicima, klijentu, medijima?

U svim oglasima tražite napredno znanje svega i svačega, web niste ažurirali par mjeseci, a jedini autorski sadržaj na njemu je riječ dobrodošlice direktora na naslovnici. Poznat scenarij? Kako mjeriti učinkovitost employer branding sadržaja, ali i kako izbjeći ovakve propuste saznali smo od Roberta Petkovića na nedavnoj Employer Branding konferenciji.

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.