Previše Facebook prijatelja? ‘Očistite’ vaš feed jednostavnim alatom!

Previše Facebook prijatelja? ‘Očistite’ vaš feed jednostavnim alatom!

Ukoliko imate više stotina ili hiljada prijatelja na Facebooku, velike su šanse da vam je feed pretrpan i da zbog toga propuštate važne vesti vaših članova porodice ili bliskih prijatelja. Facebook je i sam priznao da se vesti sortiraju uz pomoć specijalnog algoritma koji radi po principu količine interakcije koju ostvarujete sa jednom osobom, ali on jednostavno ne može raditi pravilno ukolko sve prijatelje držite pod oznakom friends.

fbfix_1naslovna

Ukoliko imate više stotina ili hiljada prijatelja na Facebooku, velike su šanse da vam je feed pretrpan i da zbog toga propuštate važne vesti vaših članova porodice ili bliskih prijatelja. Facebook je i sam priznao da se vesti sortiraju uz pomoć specijalnog algoritma koji radi po principu količine interakcije koju ostvarujete sa jednom osobom, ali on jednostavno ne može raditi pravilno ukolko sve prijatelje držite pod oznakom friends.

Stoga je ova društena mreža pre određenog vremena uvela posebnu kategoriju – poznanici (acquaintances). Ova kategorija, namenjena je vašim Facebook prijateljima koji su ustvari vaši poznanici, osobama koje znate iz viđenja, ali čije fotografije i status ipak ne morate da vidite svaki put kada pristupite ovoj društvenoj mreži.

Retko ko od nas je zapravo odvojio vreme i označio sve prijatelje i poznanike, a ukoliko imate više hiljada prijatelja ovakav posao bi vam oduzeo sate slobodnog vrmena. Naslutivši sa čime će se njegovi korisnici susresti, Facebook je izbacio i poseban alat za organizaciju vaših prijatelja i poznanika, ali je on pomalo tajnovit i skriven od očiju javnosti budući da nije jasno označen.

primer_facebook
Spremite se za znatno pregledniji feed

Jedini način da dođete do njega jeste da odete na facebook.com/friends/organize gde će vam Facebook automatski izbaciti listu prijatelja sa kojima dugo niste ostvarili komunicirali i koje možda želite da prebacite u kategoriju poznanici. Nakon što razvrstate vaše prijatelje i poznanike, gotovo istog trenutka ćete primetiti nešto drugačiji feed koji će prikazivati više informacija vaših najbližih prijatelja.

Napominjemo da je organizovanje prijatelja moguće i ručno – dodavanjem na posebne liste ili odabirom acquaintance opcije za svakog prijatelja ponaosob. Ukoliko ipak želite da pratite vesti određene osobe koja je na vašoj listi poznanika, u svakom trenutku je možete označiti kao prijatelja i time će se njihove vesti češće prikazivati na vašem feedu.

Komentari

  1. Aca

    Aca

    29. 08. 2013. u 11:09 am Odgovori

    Svi mi realno imamo od 100 do 150 pravih prijatelja na fejsu, ostalo su poznanici ili nepoznati. Idealna varijanta je ogranicavanje broja prijatelja na 200, onda bi svako procistio listu prijatelja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.