The Global Edition: Njuz.net počeo s objavom engleskih 'vijesti u ogledalu'

The Global Edition: Njuz.net počeo s objavom engleskih ‘vijesti u ogledalu’

Nakon predstavljanja knjige "Ovo nam možda nije trebalo", srpska web stranica Njuz.net je od jučer dvojezična. Dobro, možda ne doslovno dvojezična, ali je ista ekipa pokrenula i englesku verziju stranice. Naime, The Global Edition, je engleski pandan Njuz.netu, satiričnoj web stranici koja objavljuje lažne vijesti, koju onda već poslovično prenose neki naši portali. Bilo je tu prijenosa članaka od lječilišta za Facebook ovisnike, do kupnje prava na prijenos poroda poznate hrvatske glumice.

Nakon predstavljanja knjige “Ovo nam možda nije trebalo”, srpska web stranica Njuz.net je od jučer dvojezična. Dobro, možda ne doslovno dvojezična, ali je ista ekipa pokrenula i englesku verziju stranice.

Naime, The Global Edition, je engleski pandan Njuz.netu, satiričnoj web stranici koja objavljuje lažne vijesti, koju onda već poslovično prenose neki naši portali. Bilo je tu prijenosa članaka od lječilišta za Facebook ovisnike, do kupnje prava na prijenos poroda poznate hrvatske glumice.

Povodom ove prilike, Dejan Nikolić s Njuz.net-a je prokomentirao The Global Edition, izlazak na engleskom jeziku te konkurenciju koju The Global Edition ima:

Pa na engleskom je jer ne znamo flamanski. Primetili smo da pored srpskog, hrvatskog, bosanskog i crnogorskog imamo jos zajedničko i relativno dobro poznavanje engleskog jezika. Njuz.net se uvek bavio pravovremenim i istinitim izveštavanjem i primetili smo da toga nedostaje i na svetskom nivou posebno od kada je theonion.com uveo peywall za sve posetioce van USA.

Tako smo pokrenuli The Global Edition na .com adresi. U fazi smo soft launcha, još se tu ima svašta tweaknuti, ali da bi dobio lavinu moraš jednom baciti tu prvu grudvu.

TGE, kako ga od milja zovemo, je u našoj najboljoj tradiciji uradjen na WP templejtu, malo prilagodjen za SEO i AdSense. Sadržaj će biti prevodi tekstova sa Njuza koji se mogu prilagoditi ali će fokus biti na obradi dnevnih dešavanja u prvom, drugom i trećem svetu. Iako je naš engleski na zavidnom nivou, imamo i urednicu iz US koja se brine o tome da ljudi ne provale baš odmah da im neki tamo balkanci sole pamet. A solicemo.

Očekujemo da će termin “njuzovan” na svetskom nivou uskoro biti zamenjen sa “Globaled”.

Pa evo, moramo priznati da se veselimo novim vijestima sa The Global Editiona! 🙂

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Kako tehnologija može pomoći kod prilagodbe na novo radno mjesto?

Proces navikavanja i upoznavanja s novim poslom može biti vrlo stresan, ali njegovom digitalizacijom možemo doći do boljeg iskustva za poslodavca i zaposlenika - bez previše drame.

Intervju

The Enchanted World: Dvočlani indie tim iz BiH stigao do suradnje s Appleom na servisu Arcade

Ako još niste isprobali Apple Arcade, možda vas privuče činjenica da se među prvotnih 60 naslova nalazi vrhunska igra The Enchanted World, stvorena u susjednoj nam BiH koja je u međuvremenu postala i jedna od najpoznatijih igara na servisu.

Intervju

Prodekan FERIT-a Topić: “Meke” vještine za inženjere znače veću konkurentnost

Osječki FERIT bit će domaćin Tech Consultant Meetupa ove srijede, na kojem će se govoriti o tome što je potrebno studentima za uspješnu karijeru IT konzultanta. Otkrit ćemo djelić toga - dobro razvijene "meke" vještine.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.