The Global Edition: Njuz.net počeo s objavom engleskih 'vijesti u ogledalu'

The Global Edition: Njuz.net počeo s objavom engleskih ‘vijesti u ogledalu’

Nakon predstavljanja knjige "Ovo nam možda nije trebalo", srpska web stranica Njuz.net je od jučer dvojezična. Dobro, možda ne doslovno dvojezična, ali je ista ekipa pokrenula i englesku verziju stranice. Naime, The Global Edition, je engleski pandan Njuz.netu, satiričnoj web stranici koja objavljuje lažne vijesti, koju onda već poslovično prenose neki naši portali. Bilo je tu prijenosa članaka od lječilišta za Facebook ovisnike, do kupnje prava na prijenos poroda poznate hrvatske glumice.

Nakon predstavljanja knjige “Ovo nam možda nije trebalo”, srpska web stranica Njuz.net je od jučer dvojezična. Dobro, možda ne doslovno dvojezična, ali je ista ekipa pokrenula i englesku verziju stranice.

Naime, The Global Edition, je engleski pandan Njuz.netu, satiričnoj web stranici koja objavljuje lažne vijesti, koju onda već poslovično prenose neki naši portali. Bilo je tu prijenosa članaka od lječilišta za Facebook ovisnike, do kupnje prava na prijenos poroda poznate hrvatske glumice.

Povodom ove prilike, Dejan Nikolić s Njuz.net-a je prokomentirao The Global Edition, izlazak na engleskom jeziku te konkurenciju koju The Global Edition ima:

Pa na engleskom je jer ne znamo flamanski. Primetili smo da pored srpskog, hrvatskog, bosanskog i crnogorskog imamo jos zajedničko i relativno dobro poznavanje engleskog jezika. Njuz.net se uvek bavio pravovremenim i istinitim izveštavanjem i primetili smo da toga nedostaje i na svetskom nivou posebno od kada je theonion.com uveo peywall za sve posetioce van USA.

Tako smo pokrenuli The Global Edition na .com adresi. U fazi smo soft launcha, još se tu ima svašta tweaknuti, ali da bi dobio lavinu moraš jednom baciti tu prvu grudvu.

TGE, kako ga od milja zovemo, je u našoj najboljoj tradiciji uradjen na WP templejtu, malo prilagodjen za SEO i AdSense. Sadržaj će biti prevodi tekstova sa Njuza koji se mogu prilagoditi ali će fokus biti na obradi dnevnih dešavanja u prvom, drugom i trećem svetu. Iako je naš engleski na zavidnom nivou, imamo i urednicu iz US koja se brine o tome da ljudi ne provale baš odmah da im neki tamo balkanci sole pamet. A solicemo.

Očekujemo da će termin “njuzovan” na svetskom nivou uskoro biti zamenjen sa “Globaled”.

Pa evo, moramo priznati da se veselimo novim vijestima sa The Global Editiona! 🙂

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Data science u sportu: prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos analizira rukometne akcije uz strojno učenje

Automatsko prepoznavanje događanja na rukometnom terenu može uvelike pomoći trenerima i profesorima.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kreativci Brukete&Žinić&Grey i Brigade inspirirani radom od doma počeli tiskati ružičasti toaletni papir

Krizna vremena zahtijevaju krizne mjere, a koronavirus nikoga nije ostavio ravnodušnim. Absolut Vodka okrenula se sanitetskom alkoholu, Airbus i Jaguar proizvodnji respiratora, a hrvatske kreativne agencije Bruketa&Žinić&Grey i Brigada - toaletnom papiru!

Kultura 2.0

MUP licencirao tehnologiju Pokemon GO-a za praćenje kršitelja samoizolacije!

U doba krize uzrokovane virusom COVID-19, mnoge institucije okreću se nekonvencionalnim rješenjima za suzbijanje širenja pandemije.

Kultura 2.0

Zbog prisilne digitalizacije gospodarstva i društva u izolaciji, Hrvatska prvi put prvak DESI indeksa!

Europska komisija ove godine odlučila je nešto ranije objaviti Indeks gospodarske i društvene digitalizacije (DESI) za 2020. godinu ne bi li oraspoložila građane Europske unije u ovim tmurnim danima - naime, indeksi država članica EU otišli su značajno u vis, a Hrvatska među njima prednjači!

Kultura 2.0

“Niste bili kod kuće” poruke od poštara omogućile Hrvatskoj osvajanje Guinnessa za najduži red na svijetu

Zahvaljujući velikim naporima jako male skupine poštara Hrvatska je postavila novi rekord impresivnim redom u jednom zagrebačkom naselju.

Kultura 2.0

Osnovana crkva Presvetog Rada na Daljinu, već potpisan “Zoomovski ugovor” s Republikom Hrvatskom

Ekskluzivno otkrivamo da je u Zagrebu prije nekoliko dana putem novodigitaliziranih servisa hrvatske javne uprave registrirana nova crkva - Prva crkva "Presvetog 'Remote' Rada'.

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.