Besplatna optimizacija vaše web stranice - za Božić

Besplatna optimizacija vaše web stranice – za Božić

Predblagdansko je vrijeme, vrijeme darivanja. No, što pokloniti nekome tko želi samo jedno - izvući maksimum iz svoje poslovne internetske stranice? Pa, naravno, pomoći mu pri njenoj optimizaciji. :) Šalu na stranu, agencija Respons, koja se bavi optimizacijom konverzije, odlučila je nekoga usrećiti i pomoći mu da poslovno napreduje u sljedećoj godini, stoga u suradnji s Netokracijom daruje savjete za optimizaciju vaše web stranice.

bozicnaanaliza Predblagdansko je vrijeme, vrijeme darivanja. No, što pokloniti nekome tko želi samo jedno – izvući maksimum iz svoje poslovne internetske stranice? Pa, naravno, pomoći mu pri njenoj optimizaciji. 🙂 Šalu na stranu, agencija Respons, koja se bavi optimizacijom konverzije, odlučila je nekoga usrećiti i pomoći mu da poslovno napreduje u sljedećoj godini, stoga u suradnji s Netokracijom daruje savjete za optimizaciju vaše web stranice. Kako nam otkriva CEO agencije, Damir Plejić, istraživanja pokazuju da daleko bolje rezultate imaju stranice koje neprestano prate kako se koriste i što je dobro, a što nije, od onih koji svakih pet godina naprave veliki redizajn.

Ne samo što je praćenje ponašanja i potreba korisnika dobra stvar, nego treba misliti i na inerciju. Ne mislimo na primjer iz osnovnoškolske fizike u vožnji tramvajem, nego na činjenicu da se na stranice korisnici naviknu kakvi već jesu. Radikalni redizajn mijenja raspored elemenata iz temelja, pa se ni lojalni korisnici više ne snalaze u novom sučelju. Nije čudno što veliki to nerijetko rade. Primjerice, Amazon je samo izmjenu navigacije postupno uvodio tjednima, a neprestano mijenja pojedine elemente na temelju brojnih mjerenja i testiranja.

Podsjetimo, Damir je za Netokraciju pisao o optimizaciji najvažnijeg konverzijskog lijevka vodećih domaćih web shopova, a tvrtka je i na svom blogu sugerirala najvećem domaćem hotelijeru što izmijeniti ili barem testirati. Kako kaže, spomenute stranice su u nekim elementima savjete poslušale i ispravile zavrzlame i prepreke prema uspješnoj prodaji.

Prijava do Božića

Dakle, ako ste i sami, primjerice, menadžeri domaćih web shopova, hotelijerskih ili drugih transakcijskih stranica ili pak korporativnih, odnosno portfolio/brend stranica, možete se javiti na ovaj božićni natječaj. Potrebno se samo prijaviti koristeći kontakt formu na stranici Responsa. Tim će odabrati minimalno tri najzanimljivija primjera i napraviti prijedloge za poboljšanja. Savjeti će se zasnivati na najboljoj praksi stranica s dobrim performanceom, kao i iskustvima u analizi, testiranju i unaprjeđenju Respons tima. Treba imati na umu da tim neće moći zavirivati u analitiku stranica niti raditi testiranja. Za potpunu komercijalnu i privatnu analizu i optimizaciju konverzije zainteresirani se mogu javiti s napomenom da žele ponudu, a ne javnu analizu. Uz prijavu, napišite što su ciljevi stranice, koji vas problem posebno muči te što želite unaprijediti. Prijave traju do Božića, a analiza će biti objavljena u siječnju na Netokraciji. Dakako, ukoliko vama nije potrebna analiza, podijelite ovaj natječaj s onima kojima bi mogla biti – i usrećite ih za blagdane. 🙂

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.