Svemirski 'hackathon' NASA Space Apps Challenge u Zagrebu

NASA Space Apps Challenge izaziva vas na svemirski ‘hackathon’ u Zagrebu

Ako ste kao mali sanjali kako ćete biti astronaut, ali vas je majka poslala u školu za developere da izučite pošten zanat, to ne znači da ne možete i dalje sudjelovati u svemirskim eksploracijama. S NASA-om. Iz Zagreba.

Iskušajte svoje hakerske sposobnosti u rješavanju jednog od stvarnih izazova kojima se NASA bavi
Iskušajte svoje hakerske sposobnosti u rješavanju jednog od stvarnih izazova kojima se NASA bavi

NASA Space Apps Challenge hackathon je koji se organizira sinkronizirano u svijetu, na više od 130 lokacija, a jedna od njih ove godine je i Zagreb. Održavat će se 11. i 12. travnja u prostorima CARNeta, gdje će sudionici imati priliku programirati do svemira i dalje.

Ono što ovaj hackathon čini drukčijim od drugih (osim svemirske tematike) je što su predstavljeni problemi koji će sudionici rješavati stvarni izazovi NASA-e i to podijeljeni u četiri kategorije: Outer Space, Earth, Humans i Robotics.

Unutar svake kategorije nalazi se najmanje devet izazova za timove i pojedince koji će sudjelovati i probati realizirati printanje hrane u svemiru ili kreirati igru koja bi trebala pomoći astronautima u budućoj navigaciji po Marsu.

Više od 30 izazova

U Zagrebu hackathon organizira predstavnik NewMan’s Business Acceleratora iz Skopja Aleks Curać Šarić u suradnji s WhoHackovim timom i CARNetom te Netokracijom kao medijskim partnerom, a na vama je samo da se prijavite i počnete mozgati.

Točan popis svih izazova je već online u pa možete već danas početi razbijati glave mogućim rješenjima, a ne zaboraviti se ni prijaviti jer je broj mjesta ograničen na 50 sudionika. Za prijavu potrebno je napraviti profil na službenoj stranici i odabrati u kojem hackathonu želite sudjelovati.

Po završetku NASA Space App Challengea žiri će odabrati dva pobjednika, no i sami sudionici imat će priliku izabrati svojeg favorita. Lokalni pobjednici biti će nagrađeni, a pokaže li se vaš projekt najboljim u 140 zemalja sudionica, cijeli tim osvaja put u NASA-u.

Jeste li već odabrali svoj izazov?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?