Aplikacija NapTime umanjuje rizik od bračne svađe

Roditelji, aplikacija i narukvica NapTime umanjuju rizik od bračne svađe

Pokušaj da bračni par uhvati što više sna s nemirnim malim djetetom u drugoj sobi ponekad može dovesti do nesuglasica. Izlaz za izbjegavanje svađe zbog buđenja i dogovaranja tko će ići provjeriti što se s bebom događa mogla bi biti aplikacija NapTime, koja omogućuje da se sve riješi na elegantan način.

NapTime

Prinova u kući u obliku malog djeteta sama je po sebi stresna, a stres oko dogovora s partnerom oko novonastalih obveza može biti još veći. Ako vam malo dijete ne daje puno sna tijekom noći, a ujutro morate biti što odmorniji i što manje nervozni prije novog radnog dana, nije jednostavno unaprijed odrediti na kome je red za provjeru što se dogodilo. Umjesto naguravanja u krevetu i izmjene nježnih riječi s temom “zašto uvijek ja, sada je tvoj red”, rješenje bi uskoro moglo biti jednostavnije, s aplikacijom NapTime koja bi mogla pomoći da više ne bude naguravanja i prepirke.

Kako je objašnjeno na TechCrunchu, jednostavniji način određivanja čiji je red za noćnu brigu o plačućem djetetu uključuje pametni telefon s NapTime aplikacijom i WiFi kameru u djetetovoj sobi. Ako mali ili mala zaplaču, NapTime zvučno, a kamera snimanjem zabilježe što se zbiva, što se do roditelja prenese pomoću narukvica koje su Bluetoothom povezane s “bazom”, a roditelji s njima spavaju.

Raspored se slaže unaprijed

Jasno, narukvice same po sebi ne bi bile rješenje da je princip da roditeljima vibriraju istovremeno i tako ih oboje probude. Ključna stvar je određivanje rasporeda tko će biti zadužen za dijete koji sat u noći i ubacivanje tog rasporeda u do tada prazni vremenski tijek u aplikaciji NapTime. Ako se dogodi da je i mami i tati isti sat sna jednako potreban, narukvica će svejedno zavibrirati samo jednome od njih, slučajnim odabirom.

NapTime nudi i neke druge opcije, ne nužno povezane s djetetom, poput korištenja vibrirajuće narukvice kao bezvučnog alarma u slučaju da se ujutro vi morate probuditi, a vaš dragi ili draga treba duži san.

Razvoju projekta iza kojeg stoji zasad peteročlana skupina sa sjedištem u Kanadi uskoro će moći doprinijeti svi zainteresirani za novčanu pomoć na Kickstarteru, kako su najavili na NapTimeovoj stranici, a cilj je što više unaprijediti sadašnju verziju. U planu su dodatne opcije, poput korištenja već postojećih “pametnih” narukvica.

Aplikacije za pomoć roditeljima nisu novost, ali prednost slaganja rasporeda buđenja zvuči kao plus za projekt koji je još u razvoju. U NapTimeu se nadaju da će na Kickstarteru uspjeti prikupiti 100 tisuća američkih dolara tijekom mjesec dana, a poslije dolaska do završne verzije i testiranja, najavljeni su šira distribucija i prodaja. NapTime je trenutno na sajmu CES u Las Vegasu, gdje sudjeluje i na TechCrunchovom natjecanju Hardware Battlefield.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.