Mladen Pejković odlazi s mjesta predsjednika Uprave Vipneta, zamjenjuje ga Jiří Dvorjančanský

Mladen Pejković odlazi s mjesta predsjednika Uprave Vipneta, zamjenjuje ga Jiří Dvorjančanský

Mladen Pejković od 1. kolovoza preuzima funkciju Chief Technology Development Officera Telekom Austria Grupe na kojoj će se baviti strateškim razvojem tehnologije novih generacija i konvergencijom za sva tržišta. Pored toga, Pejković preuzima i funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Velcoma, vodećeg bjeloruskog operatora s 5 milijuna korisnika koji je dio Telekom Austria Grupe od 2007. godine.

Mladen Pejković
Mladen Pejković

Mladen Pejković od 1. kolovoza preuzima funkciju Chief Technology Development Officera Telekom Austria Grupe na kojoj će se baviti strateškim razvojem tehnologije novih generacija i konvergencijom za sva tržišta. Pored toga, Pejković preuzima i funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Velcoma, vodećeg bjeloruskog operatora s 5 milijuna korisnika koji je dio Telekom Austria Grupe od 2007. godine.

Mladen Pejković u Beč odlazi nakon 15 godina provedenih u Vipnetu, pri čemu je bio član tima koji je pokrenuo i razvijao poslovanje još u početnoj fazi tvrtke. Od toga je 11 godina proveo na mjestu člana Uprave i glavnog direktora za tehniku te 6 i pol godina na mjestu predsjednika Uprave Vipneta.

U Vipnetu sam se zaposlio u proljeće 1999. godine u vrijeme kad kompanija još nije počela s komercijalnim radom i bila je tipičan start up. Emotivne veze s Vipnetom, stvorene na poznatom fantastičnom razvojnom putu kompanije tijekom svih ovih godina, neraskidive su i izuzetno sam ponosan što sam bio dio Vip tima koji je ostvario brojna postignuća. Polaskan sam ovom ponudom u trenutku velikih transformacija u našoj industriji i prihvaćam ju sa zadovoljstvom.

Pejković je karijeru u Vipnetu započeo 1999., a 2003. postao je član Uprave i glavni direktor za tehniku Vipneta. Od 2006. do 2009. predsjeda i Odborom za tehnologiju Mobilkom Austria Grupe dok 2007. postaje predsjednik Uprave Vip Operatora u Makedoniji. U Vipnet se vraća 2008. godine te uz funkciju glavnog direktora za tehniku postaje postaje predsjednik Uprave i tu je funkciju obnašao do danas.

Jiří Dvorjančanský od kolovoza na čelu Vipneta

Poziciju predsjednika Uprave Vipneta od 1. kolovoza preuzet će Jiří Dvorjančanský koji će ujedno preuzeti i poziciju člana Uprave za marketing, prodaju i službu za korisnike koju je u Vipnetu do 1. srpnja obnašao Mario Cvitković. Novi predsjednik Uprave Vipneta dolazi iz tvrtke Telefónica Češka Republika gdje je od 2010. bio zadužen za marketinšku diviziju. Karijeru u telekom industriji započeo je 1999. kao direktor prodaje T-Mobile Češka Republika da bi 2002. postao izvršni dopredsjednik marketinške divizije te na toj funkciji ostaje do 2008. Nakon toga je promoviran u Upravu T-Mobile Njemačka GmbH gdje do 2009. također obnaša funkciju izvršnog dopredsjednika marketinške divizije. Prije prelaska u tvrtku Telefónica Češka Republika, obnašao je funkciju starijeg potpredsjednika međunarodne divizije prodaje, marketinga i službe za korisnike Deutsche Telekoma.

Adrian Ježina koji od 2012. obnaša funkciju člana Uprave Vipneta za cloud, multimediu i fiksni pristup, preuzima funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Vipneta.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".