Mladen Pejković odlazi s mjesta predsjednika Uprave Vipneta, zamjenjuje ga Jiří Dvorjančanský

Mladen Pejković odlazi s mjesta predsjednika Uprave Vipneta, zamjenjuje ga Jiří Dvorjančanský

Mladen Pejković od 1. kolovoza preuzima funkciju Chief Technology Development Officera Telekom Austria Grupe na kojoj će se baviti strateškim razvojem tehnologije novih generacija i konvergencijom za sva tržišta. Pored toga, Pejković preuzima i funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Velcoma, vodećeg bjeloruskog operatora s 5 milijuna korisnika koji je dio Telekom Austria Grupe od 2007. godine.

Mladen Pejković
Mladen Pejković

Mladen Pejković od 1. kolovoza preuzima funkciju Chief Technology Development Officera Telekom Austria Grupe na kojoj će se baviti strateškim razvojem tehnologije novih generacija i konvergencijom za sva tržišta. Pored toga, Pejković preuzima i funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Velcoma, vodećeg bjeloruskog operatora s 5 milijuna korisnika koji je dio Telekom Austria Grupe od 2007. godine.

Mladen Pejković u Beč odlazi nakon 15 godina provedenih u Vipnetu, pri čemu je bio član tima koji je pokrenuo i razvijao poslovanje još u početnoj fazi tvrtke. Od toga je 11 godina proveo na mjestu člana Uprave i glavnog direktora za tehniku te 6 i pol godina na mjestu predsjednika Uprave Vipneta.

U Vipnetu sam se zaposlio u proljeće 1999. godine u vrijeme kad kompanija još nije počela s komercijalnim radom i bila je tipičan start up. Emotivne veze s Vipnetom, stvorene na poznatom fantastičnom razvojnom putu kompanije tijekom svih ovih godina, neraskidive su i izuzetno sam ponosan što sam bio dio Vip tima koji je ostvario brojna postignuća. Polaskan sam ovom ponudom u trenutku velikih transformacija u našoj industriji i prihvaćam ju sa zadovoljstvom.

Pejković je karijeru u Vipnetu započeo 1999., a 2003. postao je član Uprave i glavni direktor za tehniku Vipneta. Od 2006. do 2009. predsjeda i Odborom za tehnologiju Mobilkom Austria Grupe dok 2007. postaje predsjednik Uprave Vip Operatora u Makedoniji. U Vipnet se vraća 2008. godine te uz funkciju glavnog direktora za tehniku postaje postaje predsjednik Uprave i tu je funkciju obnašao do danas.

Jiří Dvorjančanský od kolovoza na čelu Vipneta

Poziciju predsjednika Uprave Vipneta od 1. kolovoza preuzet će Jiří Dvorjančanský koji će ujedno preuzeti i poziciju člana Uprave za marketing, prodaju i službu za korisnike koju je u Vipnetu do 1. srpnja obnašao Mario Cvitković. Novi predsjednik Uprave Vipneta dolazi iz tvrtke Telefónica Češka Republika gdje je od 2010. bio zadužen za marketinšku diviziju. Karijeru u telekom industriji započeo je 1999. kao direktor prodaje T-Mobile Češka Republika da bi 2002. postao izvršni dopredsjednik marketinške divizije te na toj funkciji ostaje do 2008. Nakon toga je promoviran u Upravu T-Mobile Njemačka GmbH gdje do 2009. također obnaša funkciju izvršnog dopredsjednika marketinške divizije. Prije prelaska u tvrtku Telefónica Češka Republika, obnašao je funkciju starijeg potpredsjednika međunarodne divizije prodaje, marketinga i službe za korisnike Deutsche Telekoma.

Adrian Ježina koji od 2012. obnaša funkciju člana Uprave Vipneta za cloud, multimediu i fiksni pristup, preuzima funkciju člana Uprave i glavnog direktora za tehniku Vipneta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Što ste propustili

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.