Mirta Stantić - hrvatska neuroznanstvenica u Facebooku

Mirta Stantić hrvatska je neuroznanstvenica koja promiče raznolikost u Facebooku

Otkako smo pokrenule Lean In prije godinu dana, imala sam prilike kroz grupu i događanja upoznati puno inspirativnih članica. Nerijetko se dogodilo da se s nekim povežeš kroz jedan status ili komentar, što je ljepota online komunikacije. Kroz takvu komunikaciju unutar grupe, jedan mi se dan javila Mirta Stantić i rekla da radi u Facebooku te da bi rado pomogla s oglašavanjem objava koje idu na stranicu kako bismo imale doseg prema većem broju ljudi. I tako sam upoznala Mirtu, doznala da je studirala neuroznanost na Harvardu i sada radi u centrali Facebooka na programima za raznovrsnost, što mi je bio poticaj da saznam više o njoj, radu u Facebooku te Lean Inu u Americi.

mirta stantic

U Facebooku je počela raditi u kolovozu prošle godine kao Diversity Programs Specialist (stručnjakinja za programe raznolikosti), a tvrtki se pridružila nakon što je u svibnju 2015. diplomirala na Harvardu, gdje je studirala kognitivnu neuroznanost.

U Facebooku radim s velikim brojem timova s ciljem da zajednički promoviramo ideju raznolikosti u kompaniji i udružimo snage s drugim partnerima u tehnološkoj industriji kako bismo za par godina vidjeli porast broja pripadnika manjina zaposlenih u industriji. Moj se tim specifično bavi razvojem i izvođenjem programa koji pomažu manjinama u društvu da razviju interes za tehnologiju i karijere u tehnologiji. Cilj nam je pomoći manjinama koje tradicionalno nisu bile prisutne u tehnološkoj industriji da dobiju i zadrže dobro plaćene poslove u tehnologiji koji traže visoku razinu tehničkih i analitičkih sposobnosti.

U čitavom je svijetu aktivan pokret da se u tehnološku industriju uključi više žena. Uz to, u Americi smo se fokusirali na to da u tehnologiju dovedemo (i u njoj zadržimo) više Afroamerikanaca i Latinoamerikanaca. Kao dio tog projekta povjereno mi je vođenje nekih programa za zapošljavanje raznolikih populacija. Na drugom projektu u koji sam uključena s drugim timom odgovorna sam za analizu podataka o rasnoj i spolnoj raznolikosti u kompaniji. Analiza tih podataka pomaže nam razumjeti u kojim područjima u kompaniji postižemo poboljšanja, a u kojima još uvijek imamo izrazito malo manjina. Istovremeno, takve analize podataka ukazuju na efikasnost programa koje trenutno provodimo u kompaniji i potencijalnu efikasnost programa koje još uvijek razvijamo.

Uzbudljivo mi je raditi na tom području i sudjelovati u kreiranju promjena čije rezultate  vidimo iz godine u godinu. Rad kojim se bavimo u potpunosti mijenja način na koji manjine u Americi percipiraju tehnološku industriju i potiče ih na to da razmotre karijeru upravo u tehnološkom sektoru. Takvi programi nisu samo promijenili situaciju za manjine u Facebooku, kojih svake godine ima sve više, nego uz to potiču i rasprave o integraciji manjina diljem Sjedinjenih Američkih Država. Ponosna sam na to što je Facebook dio te promjene.

Aktivno djelovati na podsvjesne predrasude

Naravno, Mirta je i članica tamošnjeg Lean Ina, a objasnila je da u kompaniji postoje “krugovi” koji su organizirani isključivo za Facebookove zaposlenice i koji se fokusiraju na stvari koje su specifične za razvoj karijere u Facebooku. Još uvijek je aktivno uključena u “krug” koji je vodila dok sam bila na fakultetu, gdje je postala bliska s grupom žena koje su s njom osnovale Lean In Chapter na Harvardu. 

U Facebooku se aktivno radi na povećanju broja žena na izvršnim i vodećim pozicijama u kompaniji, a istovremeno se podiže rasprava o toj temi na višu razinu. Naravno, u kompaniji imamo sreću da smo okruženi fantastičnim ženama u rukovodstvu kao što su Sheryl Sandberg (COO Facebooka i autorica knjige Lean In) i Maxine Williams (direktorica programa za raznolikost), koje već godinama javno govore o ženama u rukovodstvu.

Ono što me u ovom poslu najviše veseli je promjena koja se primjećuje u razgovorima među zaposlenicima Facebooka. Nerijetko se na kampusu čuju razgovori između Facebookovih muških zaposlenika o važnosti promicanja žena u rukovodstvu i o važnosti spolne i rasne raznolikosti unutar njihovih vlastitih timova. Vjerujem da je to u velikoj mjeri rezultat jednog od seminara za profesionalni razvoj koji već godinama postoje u Facebooku. Taj se seminar bavi predrasudama koje svi podsvjesno imamo o grupama koje su drukčije od nas (žene, ljudi drugih rasa, invalidi, i dr.). Svim je zaposlenicima u Facebooku preporučeno da se uključe u seminar, a javni link za ljude izvan kompanije dostupan je na managingbias.fb.com

Želim istaknuti da osobno doista vjerujem u to da je važno u svakoj ovakvoj borbi steći saveznike u većinskoj populaciji. Zbog toga mi je drago vidjeti da pitanje “žena u rukovodstvu” više nije ženski problem, nego da je postalo nešto o čemu govori većina zaposlenika Facebooka. Kao mlada osoba, smatram da je takva promjena načina razmišljanja u toliko velikoj kompaniji kao što je Facebook silno važna, pogotovo zato što dolazi nakon samo nekoliko godina javnih rasprava o toj temi.

mirta stantic 2

Uz to što imamo Facebook krugove i nudimo seminare o predrasudama, svake godine organiziramo i Women’s Leadership Day, odnosno dan u kojem se promovira uloga žena na rukovodećim pozicijama. Facebook se taj dan trudi iskoristiti kako bi ojačao zajednicu žena u kompaniji i pomogao im spoznati kako mogu najbolje utjecati na kompaniju u cjelini. Uz to je povećan i broj prilika koje se nude ženama i manjinama kako bi došli na praksu u Facebook. Važno nam je poslati poruku da nije dovoljno samo pomoći ženama koje su već u Facebooku da u njemu nađu svoje mjesto i osjećaju se ugodno, nego da se Facebook želi obvezati i da će i dalje raditi kako bi se povećao broj žena u tehnološkom sektoru sveukupno.

Velika prednost Hrvatske nad SAD-om: Plaćeni porodiljni dopust

Ako bi radila usporedbu s trenutnim stanjem žena u rukovodstvu u američkim firmama i društvu i ovdašnjima – gdje je bolja situacija? Odgovor nas je pomalo iznenadio:

Uh, to je teško pitanje. Zapravo, mislim da je u Hrvatskoj situacija bolja, premda je ekonomsko stanje teško. Kultura plaćenog porodiljnog dopusta u kombinaciji s kvalitetnim javnim vrtićima i školama teško je usporediva s američkim sistemom. Ženama u Hrvatskoj koje odluče imati djecu još je uvijek neusporedivo lakše ostati na poslu. U Americi ne postoji federalni zakon o plaćenom porodiljnom dopustu (Facebook, na primjer, nudi 4 mjeseca plaćenog dopusta, što se smatra jednim od najboljih primjera u industriji), a sustav dječjih vrtića je privatiziran i često košta čitavu godišnju plaću jednog od roditelja. Zbog toga majke često ostaju kod kuće i čuvaju djecu dok ne krenu u školu.

Moje je duboko uvjerenje da je svaka država odgovorna za infrastrukturu koja ženama omogućuje da ostanu zaposlene i onda kad postanu majke. Čini mi se da je Hrvatska tradicionalno po tome pitanju bolja od mnogih drugih država i pozdravljam sve inicijative da se takva tradicija nastavi. Čvrsto vjerujem da je ključ toga da više žena dođe do rukovodećih pozicija upravo to da više žena ostane na svojim radnim mjestima i nakon što imaju djecu.

mirta stantic 3

Unatoč tome, uvijek sam iznenađena koliko je broj žena na rukovodećim pozicijama u Hrvatskoj malen – radilo se o politici, tehnološkom sektoru ili visokom obrazovanju – s obzirom na to kako su u državi povoljni uvjeti za zaposlene žene. Čini mi se da su žene nerijetko još uvijek suočene s percepcijom da će, jednom kad postanu majke, postati manje zainteresirane za svoj posao i imati manji utjecaj na rad institucija u kojima rade. Ono što me u tome najviše muči je činjenica da takvu percepciju nemamo o muškarcima koji postaju očevi.

Usprkos tim teškoćama, veseli me vidjeti kako Lean In Croatia pokret raste i grana se te zadobiva sve veću popularnost. Čini mi se da je ženama u Hrvatskoj taj pokret pružio platformu da jedne s drugima dijele profesionalne prilike za rast i razvoj, kao i da zajednički uče. Želim vjerovati da će upravo žene pomoći drugim ženama u Hrvatskoj da dođu na rukovodeće pozicije u nadolazećim godinama i uvjerena sam da će ta promjena biti od koristi svima, a ne samo ženama. Veselim se smjeru u kojem se krećemo 🙂

I, za kraj, koji su Mirtini planovi – ostaje u Americi ili bi se vratila u Hrvatsku?

Nemam pojma. Jasno je da bih se u Hrvatsku u nekom trenutku voljela vratiti – moja je obitelj tamo, a život u drugoj državi, unatoč profesionalnom uspjehu, nije uvijek jednostavan. Ipak, trenutna situacija u Hrvatskoj ne daje mi previše nade da ću se uskoro vratiti. Svakako se nadam društvenim i političkim promjenama koje su nam potrebne da bismo pokrenuli ekonomski napredak. Optimistična sam u vezi s tim da će za nekoliko godina i Hrvatska postati država u kojoj se rad, a ne veze, velikodušno nagrađuju, kako u privatnom, tako i u javnom sektoru. Ono što me u Americi najviše veseli jest to koliko je predvidiva. Ovdje sam uvijek imala osjećaj da sam zaista sama odgovorna za svoju sudbinu i da, budem li radila dobro, nagrada neće izostati. Hrvatska još nije blizu takvog modela, zbog čega mi se čini da ću još nekoliko godina sigurno živjeti u inozemstvu. U međuvremenu se zaista nadam da ćemo u Hrvatskoj vidjeti značajnije promjene.

Javite nam se sa svojom pričom!

I mi se nadamo da ćemo u Hrvatskoj vidjeti značajnije promjene na bolje u bližoj budućnosti, stoga nam je intervju s Mirtom bio je poticaj da ovakve priče nastavimo obrađivati i širiti i dalje kroz predstavljanje zanimljivih i inspirativnih članica i članova Lean In Hrvatska koje utječu na kreiranje takvih promjena. Od danas Netokracija dobiva poseban Lean In dio, na kojem ćete imati prilike čitati upravo takve priče. Ako želite podijeliti svoju, javite nam se u komentaru ili na Facebook grupu.

Pravila ponašanja

Na Netokraciji za vas stvaramo kvalitetan, autorski potpisan sadržaj i zaista se veselimo vašim kvalitetnim, kontruktivnim komentarima. Poštujmo stoga jedni druge prilikom komentiranja držeći se sljedećih pravila ponašanja:

  • Ne budite 💩: Nema vrijeđanja, diskriminiranja, ni psovanja (osim ako nije osobni izričaj, ali onda neka psovka bude općenita, a ne usmjerena prema nekome)
  • Samo kvalitetna rasprava, manje trolanja: Ne morate se ni sa kim slagati, ali budite konstruktivni i doprinesite raspravi! Svako trolanje, flameanje, koliko god "plesalo" na granici, leti van.
  • Imenom i prezimenom, nismo Anonymous 👤: Autor sadržaja stoji iza svog sadržaja, stoga stojite i vi iza svog komentara. Koristimo ime i prezime (Hrvoje Lončar) ili barem ime i inicijala (Hrvoje L.) te pravu email adresu. Kako koristimo podatke koje tamo ostavljate? Bacite oko na našu izjavu o privatnosti.

Sve ostale komentare ćemo s guštom spaliti, jer ne zaslužuju svoje mjesto na internetu.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Sponzorirano

Kako izbjeći sklizak “onboarding” iliti zašto sam se uspješno ukrcala na RBA brod?

Prvi tjedni (a često i prvi mjeseci) ključni su za uspješno uključivanje zaposlenika na novo radno mjesto. Ovo su moja prva iskustva onboarding procesa na poziciju Senior Enterprise programerke u Raiffeisen banci iz kojih se daju izvući zanimljive pouke kako za novozaposlene, tako i za poslodavce.

Startupi i poslovanje

Može li servis PlatiMe pomoći onima koji ne mogu čekati naplatu računa?

Duga dospijeća plaćanja računa bolna su točka svakog poduzetnika, a u Hrvatskoj donedavno nije postojao praktičan način da ovaj problem riješite. Provjerili smo što to sprema domaći Moj-eRačun.

Startupi i poslovanje

Hrvatski jednorog pokreće program za startupe: Infobip Startup Tribe!

Hrvatska se nalazi u idealnom momentu za ekspanzivni rast startup ekosustava, ističe Nikola Pavešić, voditelj Infobipova tima kojim žele pridonijeti rastu i razvoju startupa u Hrvatskoj, ali i diljem drugih lokacija gdje je Infobip prisutan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Bazirano na istinitim događajima: Developerica u paklu marketinga

Nakon pola godine uspona i padova, misterija i HEUREKA trenutaka pokušavajući razumjeti što su “ad grupe” i kakve veze imaju “keywordi” s oglasima, napokon, iako se bavim developmentom, i ja pritišćem gumb kojim se kreira 20.000 oglasnih grupa s ključnim riječima i oglasima u jednom satu. 

Najava

Combis ovog ljeta zapošljava više od deset IT stručnjaka, evo što ih čeka

Nedavno su napunili 3 desetljeća čak, a otkako su prisutni na tržištu implementirali su više od 1000 kompleksnih projekata. Evo koje pozicije su otvorene ovog ljeta u hrvatskom Combisu!

Izvještaj

Fintech startupi žele biti regulirani, ali traže otvorenost regulatora, brže odgovore i transparentne kriterije

Kriptovalute neizbježna su tema kada govorimo o financijskome svijetu koji se sve više digitalizira. Na dan održavanja konferencije Fintech – inovacije, rizici i odgovornost, jedan Bitcoin vrijedio je 238.940,91, a u trenutku pisanja ovoga članka vrijedi 196.236,28 kuna.

Startupi i poslovanje

Što je zapravo hrvatski TeamUp kojeg opisuju kao “Tinder za startupe”?

Hrvatski TeamUp već je zaradio vrlo dobre reakcije, a najbolje rezultate vide u pronalasku "soft skill" kadrova - više detalja otkrili smo u razgovoru s pokretačima.

Digitalni marketing

Raiffeisen bank pomaže perspektivnim studentima digitalnog marketinga putem stipendije “Luka Mak”

Luka Mak imao je tu nevjerojatnu sposobnost da iskreno kaže svoje mišljenje, a da pritom baš nikoga ne povrijedi. Uvijek se trudio biti bolji, svaki je dan učio od drugih i učio druge te pomicao granice. Ako i tebe krase takve osobine – možda te čeka stipendija Luka Mak.

Startupi i poslovanje

Brendiranje inovativnosti: Što Hrvatska može naučiti od Izraela, Švicarske i Velike Britanije?

Hrvatska ne gradi svoj imidž na inovativnosti, ne koristi inovativnost kao snažan komunikacijski alat u brendiranju zemlje niti prepoznaje potencijal inovativnosti kao hrvatsku "meku moć" kojom može konkurirati na svjetskom tržištu...