Edukacijsko izdanje popularnog Minecrafta stiglo je i u Hrvatsku

Edukacijsko izdanje popularnog Minecrafta stiglo je i u Hrvatsku

Edukacijska inačica popularne videoigre Minecraft koja omogućava učenje kroz igru konačno je dostupna i u Hrvatskoj, a bit će predstavljena u četvrtak na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC).

Edukacijsko izdanje je kreirano tako da omogućava učiteljima upravljanje postavkama i komunikaciju s učenicima koji se mogu igrati i s vršnjacima iz drugih zemalja.
Edukacijsko izdanje je kreirano tako da učiteljima omogućuje upravljanje postavkama i komunikaciju s učenicima koji se mogu igrati i s vršnjacima iz drugih zemalja.

Edukativna inačica popularne igre Minecraft od sada je dostupna i u Hrvatskoj. Riječ je o open-world videoigri koja omogućava korisnicima da razvijaju kreativnost, suradnju i vještine za rješavanje problema. Minecraft Education Edition prilagođen je za korištenje u obrazovanju i pomoću aplikacije Classroom Mode omogućuje učiteljima upravljanje postavkama na razini svijeta.

Igra se već koristi u više od 10.000 učionica širom svijeta u učenju povijesti, fizike, znanosti, poezije i drugih predmeta, a u zasebnu igru može se uključiti cijeli razred ili se pojedini učenici mogu povezati s onima na udaljenoj lokaciji, tj. s drugim učenicima diljem svijeta. Učitelji mogu komunicirati s učenicima i nadgledati njihov napredak bez aktivnog uključivanja u samu igru, ali ako žele – mogu i sudjelovati. Na taj način su i nastavnici i učenici uključeni u sam proces učenja kroz istraživanje Minecraft svijeta.

Dođite na predstavljanje igre ovoga četvrtka na CUC-u

Microsoft će Minecraft Education Edition predstaviti na CARNetovoj korisničkoj konferenciji – CUC  koja se održava ovoga tjedna od 9. do 11. studenog, a tema Minecraft u obrazovanju bit će na rasporedu u četvrtak. Bit će predstavljeni i drugi alati namijenjeni podršci učiteljima s naglaskom na kreiranje sadržaja i suradnju, stoga će svi zainteresirani imati mogućnost upoznati se s novim mogućnostima u obrazovanju iz Microsoftove kuće.

Anida Jusufović, menadžerica razvoja poslovanja Microsofta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u Microsoftu, poziva posjetitelje da iskoriste priliku i čuju više o njihovim alatima za obrazovanje.

Microsoft je ove godine prisutan na CUC-u kroz seriju predavanja, od kojih je jedno posvećeno Minecraftu i nadamo se da će odaziv sudionika pratiti interes koji svakodnevno vidimo kada je riječ o ovom popularnom softveru. Također, u sklopu konferencije ćemo izložiti i predstaviti koncept učionice budućnosti u kojoj ćemo prikazati Microsoft rješenja posvećena obrazovanju na novim Windows 10 uređajima.

Prijave za Microsoftova izlaganja na konferenciji još traju, a više informacija o edukativnom izdanju video igre možete saznati na službenim stranicama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.