Tko želi biti suosnivač Rimčevog novog hardverskog startupa za svjetsko tržište?

Tko želi biti suosnivač Rimčevog novog hardverskog startupa za svjetsko tržište?

Mate Rimac, suosnivač Rimac Automobila koji izrađuju električni automobil Concept One te električni bicikl Greyp, traži suosnivača za rad na consumer electronics proizvodu čija će cijena biti ispod 100 dolara, a bit će namijenjen svjetskom tržištu. S obzirom da se Rimac iz očitih razloga ne može sam posvetiti projektu, traži osobu koja će preuzeti vođenje projekta uz financijsku, tehničku, mentorsku i drugu podršku...

Mate Rimac tražio suosnivača za novi projekt!
Mate Rimac traži suosnivača za novi projekt!

Mate Rimac, suosnivač Rimac Automobila koji izrađuju električni automobil Concept One te električni bicikl Greyp, traži suosnivača za rad na consumer electronics proizvodu čija će cijena biti ispod 100 dolara, a bit će namijenjen svjetskom tržištu. S obzirom da se Rimac iz očitih razloga ne može sam posvetiti projektu, traži osobu koja će preuzeti vođenje projekta uz financijsku, tehničku, mentorsku i drugu podršku…

Potrebno: Iskustvo sa startupima i crowdfundingom

Rimac je putem svog Facebook profila uputio zahtjev kojim traži nekoga tko je imao iskustvo sa vlastitim startupom (bilo neuspješnim ili uspješnim) te crowdfundingom kao konceptom financiranja o kojem smo već pisali. Rimac je Netokraciji rekao kako još ne želi objaviti detalje projekta, ali je vjerojatno vezan za kapacitete Rimac Automobila. Mate objašnjava:

Potrebni su pisanje business plana, investitorskih materijala, pitchanje projekta, odličan engleski u govoru i pismu te iskustvo u upravljanju projektima i financijama. Ideja nije moja, već prijatelja koji nema iskustvo sa startupima pa mi treba netko tko će cijeli projekt odnosnotvrtku postaviti na zdrave noge. Na žalost, nemam vremena baviti se operativom, ali ću izdvojiti vrijeme da savjetujem i dajem podršku.

Rimac naglašava kako se ne radi o poslu za puno radno vrijeme niti će suosnivač biti plaćen na početku, već se dobiti udio u tvrtki i priliku – kako kaže – napraviti “svjetski proizvod i veliku crowdfunding kampanju”. Iako će se mnogi sigurno žaliti kako Rimac ne želi platiti plaću, u ovom slučaju se radi o projektu na kojemu osoba mora raditi, jer u njemu vidi dugoročan potencijal, a ne samo kratkoročne financije. Rimac je za Netokraciju objasnio kako će osoba izabrana za projekt biti potpuno odgovorna za njega, tako da će trebati biti željna učenja i izazova.

Financijska te inženjerska podrška osigurana

S obzirom na to gdje većina startupa krene u početku (entuzijazam i malo kapitala), ovaj projekt će uz financijsku i inženjersku podršku Rimac Automobila već biti postavljen na izuzetno pozitivnu “nulu” za projekt tog tipa. Nekoliko Rimčevih inženjera će volonterski raditi na projektu za početak, a cilj ga je dovesti do faze prototipa koja se može predstaviti bilo investitorima, bilo na crowdfunding platformama poput Kickstartera. Rimac zaključuje:

Ideja je dobra, cijela infrastruktura je riješena, financije su za početnu fazu riješene… Što startupu više treba? 🙂

Rimcu se možete javiti putem njegovog Facebook profila i naglašava kako osobe koje ne zadovoljavaju kriterije (studenti ekonomije i drugi bez praktičnog iskustva vođenja startupa” neće biti uzeti u obzir). Želite iskusnog suosnivača uz osiguran početni kapital kako bi došli do još većeg iskustva? Izvolite priliku – sretno!

ponuda

Komentari

 1. dindon

  dindon

  24. 08. 2014. u 6:19 pm Odgovori

  e, a sada čekamo hrpu ulizivanja 😀

  btw.. pa kaj ne bi mogao stari Rimac nešto malo dodatno inkasirati valjda mu je ostalo nešto love od one malverzacije u slavoniji 🙂 🙂

 2. Danijel

  Danijel

  24. 08. 2014. u 9:27 pm Odgovori

  Sve pohvale za Rimca. Prijatelj i ja imamo slican problam. Imamo ideju, imamo novca za prototip, ali nemamo ljude koji bi to realizovali za recimo procente. Svi prihvataju da rade za neke astronomske cifre po satu itd.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.