Tko želi biti suosnivač Rimčevog novog hardverskog startupa za svjetsko tržište?

Tko želi biti suosnivač Rimčevog novog hardverskog startupa za svjetsko tržište?

Mate Rimac, suosnivač Rimac Automobila koji izrađuju električni automobil Concept One te električni bicikl Greyp, traži suosnivača za rad na consumer electronics proizvodu čija će cijena biti ispod 100 dolara, a bit će namijenjen svjetskom tržištu. S obzirom da se Rimac iz očitih razloga ne može sam posvetiti projektu, traži osobu koja će preuzeti vođenje projekta uz financijsku, tehničku, mentorsku i drugu podršku...

Mate Rimac tražio suosnivača za novi projekt!
Mate Rimac traži suosnivača za novi projekt!

Mate Rimac, suosnivač Rimac Automobila koji izrađuju električni automobil Concept One te električni bicikl Greyp, traži suosnivača za rad na consumer electronics proizvodu čija će cijena biti ispod 100 dolara, a bit će namijenjen svjetskom tržištu. S obzirom da se Rimac iz očitih razloga ne može sam posvetiti projektu, traži osobu koja će preuzeti vođenje projekta uz financijsku, tehničku, mentorsku i drugu podršku…

Potrebno: Iskustvo sa startupima i crowdfundingom

Rimac je putem svog Facebook profila uputio zahtjev kojim traži nekoga tko je imao iskustvo sa vlastitim startupom (bilo neuspješnim ili uspješnim) te crowdfundingom kao konceptom financiranja o kojem smo već pisali. Rimac je Netokraciji rekao kako još ne želi objaviti detalje projekta, ali je vjerojatno vezan za kapacitete Rimac Automobila. Mate objašnjava:

Potrebni su pisanje business plana, investitorskih materijala, pitchanje projekta, odličan engleski u govoru i pismu te iskustvo u upravljanju projektima i financijama. Ideja nije moja, već prijatelja koji nema iskustvo sa startupima pa mi treba netko tko će cijeli projekt odnosnotvrtku postaviti na zdrave noge. Na žalost, nemam vremena baviti se operativom, ali ću izdvojiti vrijeme da savjetujem i dajem podršku.

Rimac naglašava kako se ne radi o poslu za puno radno vrijeme niti će suosnivač biti plaćen na početku, već se dobiti udio u tvrtki i priliku – kako kaže – napraviti “svjetski proizvod i veliku crowdfunding kampanju”. Iako će se mnogi sigurno žaliti kako Rimac ne želi platiti plaću, u ovom slučaju se radi o projektu na kojemu osoba mora raditi, jer u njemu vidi dugoročan potencijal, a ne samo kratkoročne financije. Rimac je za Netokraciju objasnio kako će osoba izabrana za projekt biti potpuno odgovorna za njega, tako da će trebati biti željna učenja i izazova.

Financijska te inženjerska podrška osigurana

S obzirom na to gdje većina startupa krene u početku (entuzijazam i malo kapitala), ovaj projekt će uz financijsku i inženjersku podršku Rimac Automobila već biti postavljen na izuzetno pozitivnu “nulu” za projekt tog tipa. Nekoliko Rimčevih inženjera će volonterski raditi na projektu za početak, a cilj ga je dovesti do faze prototipa koja se može predstaviti bilo investitorima, bilo na crowdfunding platformama poput Kickstartera. Rimac zaključuje:

Ideja je dobra, cijela infrastruktura je riješena, financije su za početnu fazu riješene… Što startupu više treba? 🙂

Rimcu se možete javiti putem njegovog Facebook profila i naglašava kako osobe koje ne zadovoljavaju kriterije (studenti ekonomije i drugi bez praktičnog iskustva vođenja startupa” neće biti uzeti u obzir). Želite iskusnog suosnivača uz osiguran početni kapital kako bi došli do još većeg iskustva? Izvolite priliku – sretno!

Komentari

 1. dindon

  dindon

  24. 08. 2014. u 6:19 pm Odgovori

  e, a sada čekamo hrpu ulizivanja 😀

  btw.. pa kaj ne bi mogao stari Rimac nešto malo dodatno inkasirati valjda mu je ostalo nešto love od one malverzacije u slavoniji 🙂 🙂

 2. Danijel

  Danijel

  24. 08. 2014. u 9:27 pm Odgovori

  Sve pohvale za Rimca. Prijatelj i ja imamo slican problam. Imamo ideju, imamo novca za prototip, ali nemamo ljude koji bi to realizovali za recimo procente. Svi prihvataju da rade za neke astronomske cifre po satu itd.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.