Imate manje od 48 sati da glasujete za GIS Cloud, Vox.io ili Oust.me kao najbolji europski internetski startup

Imate manje od 48 sati da glasujete za GIS Cloud, Vox.io ili Oust.me kao najbolji europski internetski startup

U sklopu London Web Summita koji se održava sljedeći tjedan u britanskoj metropoli dodijelit će se People's Choice nagrada za među korisnicima najpopularniji europski tehnološki startup. Za razliku od mnogih startup natjecanja u kojima glasa nekoliko sudaca, u slučaju ove nagrade glasati će korisnici pa tako i netokrati.

Glasujte za europske startupe!

U sklopu London Web Summita koji se održava sljedeći tjedan u britanskoj metropoli dodijelit će se People’s Choice nagrada za među korisnicima najpopularniji europski tehnološki startup. Za razliku od mnogih startup natjecanja u kojima glasa nekoliko sudaca, u slučaju ove nagrade glasati će korisnici pa tako i netokrati. Možete odabrati jedan od stotinjak internetskih i mobilnih startupa među kojima su i njemački Wunderlist te austrijski Loopt.

Neki od projekata, poput Habbo hotela, baš i nisu startupi te zaista ne znam po kojoj logici u izboru. Ukoliko želite glasovati, razmislite i o podršci jednog od 3 regionalna startupa uključena u natjecanju: GIS Cloud, Vox.io i Oust.me. Glasanje traje do 14. ožujka, tako da nemate mnogo vremena, a za glasanje će vam trebati profil na Facebooku.

S obzirom da većina startupa ima manje od 1 posto glasova, a tek poneki do 5 posto, vaš glas je itekako bitan. Glasujte danas!

Komentari

 1. Berislav Lopac

  Berislav Lopac

  13. 03. 2012. u 6:28 am Odgovori

  Ovo je još jedan od razloga zašto ne volim natjecanja i izbore za “najbolji startup”, o čemu sam već pisao. Ovakva javna glasanja u praksi uvijek postaju pandan pjesmi Eurovizije, jer malo tko glasa za projekte koji su im stvarno kvalitetni, umjesto toga se odlučujući za nekakav nacionalni ili regionalni ključ.

  Što uostalom znači “najbolji startup”? Startupi su toliko raznoliki međusobno i igraju po vrlo različitim pravilima, kao što i publika koja glasa (pa i da je žiri, ali kod široke publike je to još više istaknuto) ima svoje individualne preference i agende.

  Jedino relevantno “tijelo” za odabir “najkvalitetnijeg” startupa je tržište; sve ostalo je “beauty contest” koji nema puno smisla.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.