Linkokracija

Linkokracija: Konferencija RockPaperStartups, Instagram video i drugi bitni ovotjedni događaji

Pregled ovotjednih najvažnijih događaja počinjemo vrućom vijesti koja je još više zagrijala ovaj vreli tjedan! Naime, objavljeni su detalji fantastične konferencije o startupima, RockPaperStartups, koja se za manje od mjesec dana održava u Rijeci. Na nju dolaze Google Ventures, Twitter, Evernote, Techstars, Seedcamp i mnogi drugi – što znači da dolazite i vi!

LinkokracijaPregled ovotjednih najvažnijih događaja počinjemo vrućom vijesti koja je još više zagrijala ovaj vreli tjedan! Naime, objavljeni su detalji fantastične konferencije o startupima, RockPaperStartups, koja se za manje od mjesec dana održava u Rijeci. Na nju dolaze Google Ventures, Twitter, Evernote, Techstars, Seedcamp i mnogi drugi – što znači da dolazite i vi!

Bitna je novost u svijetu društvenih mreža ovoga tjedna bilo predstavljanje video opcije za Instagram. Zanimljivo je što video zapisi koji se mogu napraviti putem ove aplikacije traju do 15 sekundi, 9 sekundi duže nego na konkurentnom Vineu, stoga smo se pozabavili i tom temom. Inače, primijetili smo i kako Instagramov “gazda”, Facebook, u posljednje vrijeme na vidjelo izvlači neke pomalo zaboravljene opcije, stoga pogledajte koje su to.

Kad smo već kod aplikacija, ovoga smo tjedna testirali igricu Tribal Quest, koju je izradila splitska ekipa, a koja je, moramo priznati, poprilično zarazna. Pohvala ide i domaćoj aplikaciji Flaster, koja želi zaliječiti “bolna” mjesta u gradu, a koja je osvojila prvo mjesto na festivalu Dan D. Objavili smo i vodič kroz aplikaciju i proces registracije za uslugu korištenja gradskih bicikala, NextBike.

Gostujući autori

Ponovno smo ugostili iskusne autore koji su podijelili s nama neprocjenjiva znanja iz svog područja. Tako se Domagoj Davidović bavio planiranjem budžeta za marketinške svrhe, dok je Dunja Lazović uputila kolege markentigaše da uče o taktikama prodaje od najboljih – prodavača s tržnice. Tomislav Car se bavio zapošljavanjem i opisao proces selekcije osoba za rad u Infinumu. Richard Medić bavio se iznimno ozbiljnom problematikom iz Bosne i Hercegovine i fenomenom nazvanim “bebolucija” koji je obuhvatio i virtualni i stvarni svijet te zemlje, ali otišao i izvan granica. Također, Daniel Ferenc je priznao kako je preživio prvih tjedan dana s operativnim sustavom iOS 7.

I, naravno, ako već niste, provjerite koja će geeketa krasiti vaše desktope, i to iduća dva mjeseca. I ne zaboravite posjetiti profesora Baltazara na Googleu!

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

RedViewMedia postao većinski vlasnik oglašivačke platforme Linker (Media)

Platforma za otkrivanje sadržaja, Linker.hr, postaje Linker Media, nakon investicije oglašivačke agencije RedViewMedia. Agencija je preuzela 51% vlasništva platforme, a Diana Dumanić, direktorica RV-a, pridružila se u upravu Linker Medije uz dosadašnjeg partnera/suosnivača Branimira Prskala.

Startupi i poslovanje

EU fondovi pozdravljaju startup scenu u Hrvatskoj sa 150 milijuna kuna

Europskim fondom za regionalni razvoj osigurano je 150 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja su isključivo namijenjena novoosnovanim mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

Kolumna

Zaposli, umreži, zadrži: Novi pristup zadržavanju zaposlenika

Najbolja praksa zadržavanja zaposlenika nije stalna nabava novih igračaka za vaše zaposlenike. Neće vas spasiti novi stol za ping-pong. Spasit će vas strategija "hire & wire": zaposli, umreži i zadrži.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Moguće je da je Facebook motrio vaše pozive i gledao koje aplikacije koristite

250 stranica zaplijenjenih dokumenata govore o tome kako je Facebook namjerno sakrivao informacije, sabotirao konkurenciju i drugo.

Tehnologija

Upoznajte Aleksandra Prokića koji sam stvara svoje mehaničke tipkovnice

Jeste li kada razmišljali o tome da sklopite svoju vlastitu tipkovnicu? Aleksandar Prokić Proka radi upravo to.

Digitalni nomadi

Provjerili smo koje su najveće boljke hrvatskih freelancera i kako ih liječiti

Muko moja prijeđi na drugoga, a kako da prijeđe najbolje znaju pravni i računovodstveni stručnjaci koji su za Netokraciju komentirali kako poboljšati situaciju nezavisnih profesionalaca u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Hrvatskoj aplikaciji za konzultaciju s pedijatrima, LittleDotu, najveća je konkurencija dr. Google

Kao osobi koja prati tehnologiju i poslovanje, a i koja odnedavno zna i kako izgledaju čari roditeljstva, web i mobilna aplikacija iz domaće radinosti, LittleDot, kao da je stvorena za mene. Nedavno sam je imala priliku i detaljno isprobati, stoga slijedi mnoštvo dojmova.

Društvene mreže

Dijana Dretar, Degordian: CM može biti karijera, ne samo startna pozicija u agenciji

Biti CM ne mora biti "odskočna daska", već i karijera u kojoj se zaista uživa, kaže nam Dijana Dretar iz Degordiana.

Startupi i poslovanje

Poduzetnice, za uspješnu novu godinu prijavite se na Ladies of New Business: Xmas

Ako je sve što želiš za Božić još bolje poslovanje u 2019., čitaj dalje - pripremamo nešto baš za tebe. Možda neće stati pod bor, ali…