Linkedinov Elliot Schmukler: Kako smo od 13 'staloženo' došli do 175 milijuna korisnika

Linkedinov Elliot Schmukler: Kako smo od 13 ‘staloženo’ došli do 175 milijuna korisnika

Linkedin je društvena mreža koja će ovog prosinca slaviti svoj deseti rođendan, što je u društveno mrežnim godinama - Metuzalem. Iako star, Linkedin ima "samo" 175 milijuna korisnika, no za razliku od Facebookovih milijardu, i ovih 175 milijuna ima prilično veliku vrijednost. Elliot Schmukler, uoči Growth Hacker konferencije, dao je intervju za Quibb. Čovjek koji se Linkedinu priključio ne tako davne 2008. godine, povećao je broj korisnika s 13 milijuna na čak 175 milijuna.

mreža LinkedIn okuplja 175 milijuna umreženih profesionalaca

Linkedin je društvena mreža koja će ovog prosinca slaviti svoj deseti rođendan, što je u društveno mrežnim godinama – Metuzalem. Iako star, Linkedin ima “samo” 175 milijuna korisnika, no za razliku od Facebookovih milijardu, i ovih 175 milijuna ima prilično veliku vrijednost. Elliot Schmukler, uoči Growth Hacker konferencije, dao je intervju za Quibb. Čovjek koji se Linkedinu priključio ne tako davne 2008. godine, povećao je broj korisnika s 13 milijuna na čak 175 milijuna.

Facebookova je vrijednost još veća kad pogledamo podatke koje nam daju, ili izravan prihod koji su njegovi korisnici spremni dati za te podatke ili pak samu privilegiju “umrežavanja”. Kao glavni ključ rasta Schmukler je  istaknuo razumjevanje “kanala”, odnosno mjesta koja će potencijalne korisnik potaknuti na interakciju. Za Linkedin su to bile e-mail ulaznice, dobri rezultati na tražilicama, i pregledi početne stranice.

Također, spomenuo je kako je uvijek lakše nagnati “uključenog” korisnika da napravi više nego pasivnog korisnika da napravi bilo što. Ovo je također bio od Linkedinovih skrivenih oružja, jer su aktivni korisnici u komunikaciji s onim neaktivnima, te iste motivirali na povratnu interakciju. Baš u tom segmentu spominje i novu endorsment funkcionalnost, koju osobno doživljavam kao velik promašaj (o čemu ću još pisati).

Lakše je popraviti dobar rezultat nego ispraviti slabost!

Schmukler smatra kako je također bitno fokusirati se na stvari u kojima ste već dobri. Puno je lakše popraviti dobar rezultati, nego ispraviti slabost. Primjerice, CTR aktivnih korisnika u jednom je trenutku bio 20 posto, dok je CTR neaktivnih bio samo 5 posto. U Linkedinu su ovom problemu pristupili na način da su radije još dodatno podigli CTR na aktivne korisnike te ih (na već spomenuti način) motivirali da nekako “surađuju” s neaktivnim korisnicima. Za kraj, Schmukler je zaključio kako su svi aktivni korisnici isti, a neaktivni korisnici – neaktivni iz različitih razloga. 

Linkedin je uvijek bio poznat po svojoj svojevrsnoj staloženosti. Nije se nikad previše trgao za korisnike, i na “jeftine” načine ih pokušavao sakupiti. Ipak, dogurao je do zavidnih 175 milijuna. Nadajmo se samo da te, sada već pristojne brojke, neće rezultirati pohlepom, i nizom loših odluka.

Komentari

  1. Damir2

    Damir2

    29. 10. 2012. u 7:13 pm Odgovori

    Osim kao služi kao sajam taštine, bilo bi zanimljivo istražiti koliko ljudi ima stvarne koristi od Linkedina. U smislu da su dobili dobar posao (koji ne bi dobili bez Linkedina), da su napravili dobar dil koji isto ne bi bez Linkedina. Ima li negdje takvo istraživanje.

    Nekako puno tih sajtova krene bezazleno i dobro rade ono čemu su namijenjeni. I onda počne faza mistifikacije i prenapuhivanja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.