LAUNCHub 'shortlistao' niz regionalnih startupa: iDerma, Flyet, Fliiby, Loyalstar, Smarthousekeeping i Tesseract Games

LAUNCHub ‘shortlistao’ niz regionalnih startupa: iDerma, Flyet, Fliiby, Loyalstar, Smarthousekeeping i Tesseract Games

Bugarski startup akcelerator LAUNCHub objavio je projekte i timove koji će biti dio njihovoh mentorskog dana, tzv. Long Weekenda. Među njima je veoma bitno napomenuti velik broj startupa koji dolaze s ovih prostora među kojima su iDerma (Zagreb), Flyet (Ljubljana), Loyalstar(Beograd) i Smarthousekeeping (Ljubljana).

Launchubom (u Bugarsku) do uspješnog startupa?!

Bugarski startup akcelerator LAUNCHub objavio je projekte i timove koji će biti dio njihovoh mentorskog dana, tzv. Long Weekenda. Među njima je veoma bitno napomenuti velik broj startupa koji dolaze s ovih prostora među kojima su iDerma (Zagreb), Flyet (Ljubljana), Loyalstar(Beograd) i Smarthousekeeping (Ljubljana).

Intenzivan program i velike investicije

LAUNCHub je prošle godine investirao u hrvatske startupe Habbits i Cinematic, a novu generaciju su počeli tražiti nedavno s naglaskom upravo na Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju itd. Nakon pregledanih 221 prijave, članovi LAUNCHuba konačno su se odlučili za 16 timova koji su pokazali najviše potencijala. Tijekom intenzivnog ‘vikenda’ u LAUNCHubu, startupi će moći usavršavati svoje pitcheve, izmjenjivati ideje s korisnicima i mentorima te otkrivati razne poslovne trikove kako bi njihovi startupi bili što uspješniji.

Tijekom zadnjeg dana preliminarne faze, timovi će pitchati svoje ideje pred ‘investicijskom komisijom’ koja će možda uložiti i do 30 tisuća eura u najbolje projekte. Na Long Weekend idu:

 • Dragon Inside (Sofia, Bugarska) – vrhunska odijela šivana po mjeri i dostavljena unutar 20 dana
 • Fliiby (Zrenjanin, Srbija ) – Fliiby znači ‘File Library’ što upućuje na to da se radi o servisu za pohranu, dijeljenje i objavu datoteka i podataka;
 • Fylet (Ljubljana, Slovenija) – jednostavan način prebacivanja fotografija između stolnih računala i mobilnih uređaja, a radi se o jednom od pobjedničkih timova slovenskog akceleratora TSstartup;
 • Green Horse Games (Bukurešt, Rumunjska) – okupljaju gamerske zajednice;
 • iDerma (Zagreb, Hrvatska) – CRM alat s ERP elementima s ciljem redefiniranja odnosa između doktora i pacijenata;
 • kanabize (Sofia, Bugarska) – jednostavan, vizualan i učinkovit način upravljanja projektima baziran na KANBAN metodi;
 • Loyalstar (Beograd, Srbija) – osobni shopping asistent koji vam pomaže pronaći najbolju i najpovoljniju robu koji smo već detaljno recenzirali;
 • Monolytic (Istanbul, Turska) – povećava učinkovitost IPTV projekata;
 • Mr. Monroe (Amsterdam, Nizozemska) – personalizirana odjevna tvrtka za muškarce;
 • ProDiet (Sofia, Bugarska) – stvara posebnu dijetu samo za vas pomoću moćnog algoritma;
 • SMARThousekeeping (Ljubljana, Slovenija) – platforma za optimizaciju hotelskog osoblja;
 • Studiosnaps (Bogota, Kolumbija) – oglašivačka platforma koja koristi fotografije da poveže brendove i korisnike;
 • Tesseract Games (Skopje, Makedonija) – startup koji pravi indie  igre nove generacije;
 • Transmetrics (Sofia, Bugarska) – servis za optimizaciju multinacionalnih kompanija;
 • TxtFeedback (Cluj Napoka, Rumunjska) – olakšava komunikaciju između kompanija i mušterija;
 • Use together (Cluj Napoka, Rumunjska) – online zajednica koja si međusobno posuđuje, zamjenjuje ili donira razne stvari.
Kao što vidite, broj zanimljivih projekata je nevjerojatan, a mi smo izuzetno uzbuđeni zbog ovakvog uspjeha startupa iz uže regije te se nadamo kako će ovo samo biti dodatna inspiracija svim ostalima kako je uspjeh moguć! Sretno timovima na putu za Bugarsku!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?