LAUNCHub, Habbitsov i Cinematicov investitor, traži 2. rundu startupa u koju će uložiti po 30 tisuća eura

LAUNCHub, Habbitsov i Cinematicov investitor, traži 2. rundu startupa u koju će uložiti po 30 tisuća eura

Bugarski fond LAUNCHub s s 9 milijuna eura na raspolaganju objavio je poziv za 2. niz startupa u koje će uložiti po 30 tisuća eura, a čiji program počinje u proljeće 2013. Radi se o fondu koji je već baziranom u Sofiji koji je već uložio u dva hrvatska startupa, Habbits i Cinematic, o čijoj smo investiciji već pisali. S suosnivačem fonda Lyubenom Belovom i Habbitsovim Stevicom Kuharskijem razgovarao sam o tome što LAUNCHub nudi svojim startupima.

LAUNCHub traži startupe širom regije.

Bugarski fond LAUNCHub s s 9 milijuna eura na raspolaganju objavio je poziv za 2. niz startupa u koje će uložiti po 30 tisuća eura, a čiji program počinje u proljeće 2013. Radi se o fondu koji je već baziranom u Sofiji koji je već uložio u dva hrvatska startupa, Habbits i Cinematic, o čijoj smo investiciji već pisali. S suosnivačem fonda Lyubenom Belovom i Habbitsovim Stevicom Kuharskijem razgovarao sam o tome što LAUNCHub nudi svojim startupima.

U što LAUNCHub investira?

LAUNCHub investira u startupe iz “digitalne domene” pri čemu su posebno zainteresirani za digitalne medije, konzumeristički internet i intertnetsku trgovinu – za potencijalne startupe koji se u Hrvatskoj ne žele baviti fiskalizacijom o kojoj je Sabol jučer pisao. Belov navodi kako startupima mogu pomoći, jer im cijeli tim čine poduzetnici, a u radu im pomažu službeni partneri: vodeći britanski akcelerator Seedcamp te Cisco Entepreneur Institute iz Bugarske. Navodi:

Tražimo koherentne timove s komplementarnim vještinama koji su potpuno posvećeni projektu i spremni za egzekuciju projekta. Moraju znati primati savjete, ali istovremeno održati svoju viziju te biti usredotočeni na krajnji cilj. Svakako očekujemo vidjeti trakciju u sastavu tima ili razvoju proizvoda i broju korisnika.

Belov za Netokraciju navodi kako mogu investirati do 200 tisuća euraseed investiciji tako da svojim startupima mogu pružiti dodatno financiranje.

Iskustva iz Sofije

Habbitsov osnivač Stevica Kuharski nedavno se vratio iz Sofije gdje je proveo nekoliko mjeseci u mentoriranju i razvoju svoje aplikacije za klince koju smo po prvi put otkrili na Netokraciji. Kuharski smatra kako bi startupi koji su uspjeli nešto zaraditi, ali nedovoljno za brzi rast, svakako trebali razmisliti o investiciji. Navodi kako je njemu najviše pomogala LAUNCHubova mreža kontakata te odličan tim na čelu s Belovom i Todorom Breshkovom.

Habbitsov Stevica Kuharski u Sofiji.

LAUNCHub za svoju investiciju od 30 tisuća eura traži 8 do 10 posto startupa, a Kuharski smatra kako startupi nikako ne bi smjeli čekati zadnjih nekoliko dana da se prijave:

Na tih 20 do 30 pitanja morate jasno odgovoriti kako bi pomogli sucima da vas odaberu u samo nekoliko sekundi. Morate se stoga istaknuti među više od 300 kandidata vrlo brzo. Zamislite samo što drugi pišu – i vi ste to htjeli napisati, zar ne? Morate biti iskreni i napisati odličnu prijavu te dati sucima do znanja da ste najbolji mogući tim u koji mogu investirati. Pročitajte svoju prijavu barem 20 puta prije nego što je pošaljete. I svakako izbjegnite tipfelere!

Rok za prijavu je 6. siječnja, a prijaviti se možete putem LAUNCHubove web stranice. Kuharski i Cinematicov Damir Bandalo sigurno će vrlo rado odgovoriti na sva vaša pitanja o LAUNCHubu u komentarima!

ponuda

Komentari

  1. MatijaKT

    MatijaKT

    19. 12. 2012. u 11:36 am Odgovori

    Za investiciju u Internetsku trgovinu – pod šta se tu okvirno misli? Očekivati investiciju u klasičan web shop je suludo, zato može neki info šta se tu očekuje…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.

Izvještaj

Ako želite učiti, postati IT konzultant nije bauk, osnove s fakulteta već imate

Iza nas je zadnji Tech Consultant Meetup s kojim smo zaključili ovogodišnji ciklus Digitalne karijere, a koji smo u suradnji s mStartom, hrvatskom tvrtkom za poslovna IT rješenja realizirali u tri hrvatska grada: Zagrebu, Osijeku te konačno - Splitu.

Digitalni mediji

Iskon podcast zvučan je primjer kako primijeniti novi digitalni format za interne komunikacije

Može li podcast biti alat za internu komunikaciju u tvrtki? Pretpostavljam da da, jer je novi Iskonov podcast dostupan samo Iskonovcima!