LAUNCHub, Habbitsov i Cinematicov investitor, traži 2. rundu startupa u koju će uložiti po 30 tisuća eura

LAUNCHub, Habbitsov i Cinematicov investitor, traži 2. rundu startupa u koju će uložiti po 30 tisuća eura

Bugarski fond LAUNCHub s s 9 milijuna eura na raspolaganju objavio je poziv za 2. niz startupa u koje će uložiti po 30 tisuća eura, a čiji program počinje u proljeće 2013. Radi se o fondu koji je već baziranom u Sofiji koji je već uložio u dva hrvatska startupa, Habbits i Cinematic, o čijoj smo investiciji već pisali. S suosnivačem fonda Lyubenom Belovom i Habbitsovim Stevicom Kuharskijem razgovarao sam o tome što LAUNCHub nudi svojim startupima.

LAUNCHub traži startupe širom regije.

Bugarski fond LAUNCHub s s 9 milijuna eura na raspolaganju objavio je poziv za 2. niz startupa u koje će uložiti po 30 tisuća eura, a čiji program počinje u proljeće 2013. Radi se o fondu koji je već baziranom u Sofiji koji je već uložio u dva hrvatska startupa, Habbits i Cinematic, o čijoj smo investiciji već pisali. S suosnivačem fonda Lyubenom Belovom i Habbitsovim Stevicom Kuharskijem razgovarao sam o tome što LAUNCHub nudi svojim startupima.

U što LAUNCHub investira?

LAUNCHub investira u startupe iz “digitalne domene” pri čemu su posebno zainteresirani za digitalne medije, konzumeristički internet i intertnetsku trgovinu – za potencijalne startupe koji se u Hrvatskoj ne žele baviti fiskalizacijom o kojoj je Sabol jučer pisao. Belov navodi kako startupima mogu pomoći, jer im cijeli tim čine poduzetnici, a u radu im pomažu službeni partneri: vodeći britanski akcelerator Seedcamp te Cisco Entepreneur Institute iz Bugarske. Navodi:

Tražimo koherentne timove s komplementarnim vještinama koji su potpuno posvećeni projektu i spremni za egzekuciju projekta. Moraju znati primati savjete, ali istovremeno održati svoju viziju te biti usredotočeni na krajnji cilj. Svakako očekujemo vidjeti trakciju u sastavu tima ili razvoju proizvoda i broju korisnika.

Belov za Netokraciju navodi kako mogu investirati do 200 tisuća euraseed investiciji tako da svojim startupima mogu pružiti dodatno financiranje.

Iskustva iz Sofije

Habbitsov osnivač Stevica Kuharski nedavno se vratio iz Sofije gdje je proveo nekoliko mjeseci u mentoriranju i razvoju svoje aplikacije za klince koju smo po prvi put otkrili na Netokraciji. Kuharski smatra kako bi startupi koji su uspjeli nešto zaraditi, ali nedovoljno za brzi rast, svakako trebali razmisliti o investiciji. Navodi kako je njemu najviše pomogala LAUNCHubova mreža kontakata te odličan tim na čelu s Belovom i Todorom Breshkovom.

Habbitsov Stevica Kuharski u Sofiji.

LAUNCHub za svoju investiciju od 30 tisuća eura traži 8 do 10 posto startupa, a Kuharski smatra kako startupi nikako ne bi smjeli čekati zadnjih nekoliko dana da se prijave:

Na tih 20 do 30 pitanja morate jasno odgovoriti kako bi pomogli sucima da vas odaberu u samo nekoliko sekundi. Morate se stoga istaknuti među više od 300 kandidata vrlo brzo. Zamislite samo što drugi pišu – i vi ste to htjeli napisati, zar ne? Morate biti iskreni i napisati odličnu prijavu te dati sucima do znanja da ste najbolji mogući tim u koji mogu investirati. Pročitajte svoju prijavu barem 20 puta prije nego što je pošaljete. I svakako izbjegnite tipfelere!

Rok za prijavu je 6. siječnja, a prijaviti se možete putem LAUNCHubove web stranice. Kuharski i Cinematicov Damir Bandalo sigurno će vrlo rado odgovoriti na sva vaša pitanja o LAUNCHubu u komentarima!

Komentari

  1. MatijaKT

    MatijaKT

    19. 12. 2012. u 11:36 am Odgovori

    Za investiciju u Internetsku trgovinu – pod šta se tu okvirno misli? Očekivati investiciju u klasičan web shop je suludo, zato može neki info šta se tu očekuje…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.