Kraft Foods kao 2. najveći svjetski proizvođač prehrambenih namirnica - organizira hackathone i pomaže startupima!

Kraft Foods kao 2. najveći svjetski proizvođač prehrambenih namirnica – organizira hackathone i pomaže startupima!

Veliki proizvođači kao što je Kraft Food trebaju pronaći svoje ‘virtualno” mjesto i koristi od najnovijih Internet trendova. Informacije moraju kolati u realnom vremenu, a tvrtke trebaju biti transparente u odnosu s kupcima, tj. dijeliti što više informacija o tome što radite. Kreirali su mobilne aplikacije za sve svoje veće brendove (Cadburry Dairy Milk Mobile App). Među prvima su otvorili YouTube, Twitter i Facebook račune za svoje tvrtke (Cadburry) i brendove.

Google Hangout kao besplatan alat za dislocirane startup timove (Snimila Marinshe)

Direktor digitalnog marketinga multinacionalne kompanije Kraft Foods B. Bonin Bough tvrdi da veliki proizvođači poput Kraft Foodsa moraju pronaći svoje ‘virtualno” mjesto i koristi od najnovijih internetskih trendova. Informacije moraju kolati u realnom vremenu, a tvrtke trebaju biti transparente u odnosu s kupcima, tj. dijeliti što više informacija o tome što i kako proizvode. Kraft Foods su dosad kreirali mobilne aplikacije za sve svoje veće brendove (Cadburry Dairy Milk Mobile App).

Netokracijino praćenje ovogodišnjeg ljetnog LeWeba značajno su olakšale Aviokarte.hr, najbrži servis za izdavanje aviokarata u Hrvatskoj. Na tržištu su inače prvi po broju izdanih aviokarata, a osim njih ponudit će vam i hotelski smještaj, putno zdravstveno osiguranje te rent-a-car servis. Najbolje ih pak znate po guerilla marketingu i itekako aktivnoj podršci putem Facebooka iTwittera! 🙂

Internetska prisutnost nije samo za kreativce, trgovce i privatne korisnike. Multinacionalne kompanije kao proizvođači mnogih životnih namirnica dužni su javnosti dati što više informacija o poslovanju, biti dostupni online i odgovoriti na njihova pitanja.

Žustra rasprava o važnosti internetske prisutnosti velikih proizvođača (Snimila Marinshe)

Među prvima su otvorili YouTube, Twitter i Facebook profile za svoje tvrtke (Cadburry) i brendove. Aktivno koriste Instagram i Pinterest. Kraftova tvornica čokolade “Cadbury” je nedavno u suradnji s Google + organizirala hackathon za developere nazvan “Digital Shoreditch Festival” u kojemu su najbolje nagradili s 10 tisuća funti. Kako je to izgledalo pogledajte ovdje:

[youtube width=”600″ height=”338″]http://www.youtube.com/watch?v=kIGmNRzLTDQ[/youtube]

Google je kao Cadburryjev partner istaknuo je kako je Google+ platforma koja startup timovima omogućuje jednostavna i kvalitetna konferencijska online druženja koja u realnom vremenu mogu snimiti te podijeliti putem interneta. Sve Google Hangoute možete snimiti i javno objaviti na integriranom YouTube računu.

Kraft Foods i Cadbury organiziraju hakathone za britanske startupe (Snimila Marinshe)

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Kolumna

Portfolio s Dribbblea je kao loše driblanje u utakmici za posao product dizajnera

Dribbble je platforma i zajednica na kojem se dizajneri mogu razvijati, dijeliti radove i zapošljavati. Product design je proces razrade, formiranja i iteriranja proizvoda koji rješavaju korisničke probleme ili adresiraju specifične tržišne potrebe. E sad, na papiru nema razloga da ove dvije stvari budu u sukobu - zašto mi se onda digne kosa na glavi kad u prijavi za product dizajnera dobijem portfolio pun Dribbble radova?

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Startupi i poslovanje

Kobe Bryant: košarkaš, Oskarovac, investitor – ulagao je u tvrtke poput Alibabe i Epic Gamesa

Jučer je u 41. godini preminuo Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena koji je svojim uspjesima na terenu i izvan njega zauvijek obilježio ovaj sport.

Društvene mreže

Bartol Šimunić: Da će društvene mreže biti okosnica kampanje Zorana Milanovića odlučilo se još u svibnju

Bio je među prvim community managerima Vlade kad je 2011. došla na društvene mreže, a sada je jedna od ključnih osoba koja je stajala digitalne kampanje novog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Internet marketing

Podcast o specifičnostima podcasta u Hrvatskoj kao sadržajnom, ali i oglašivačkom formatu

Podcasti, iako postoje već godinama, očito su format koji će obilježiti digitalno tržište u Hrvatskoj u 2020. tako da je red pozabaviti se njihovim specifičnostima - u obliku podcasta!

Tehnologija

Hrvatska pošta u zraku: Dostava dronom u Hrvatskoj sve nam je bliža

Nakon eksperimentiranja s kriptovalutama, Hrvatska pošta poletjela je i u istraživanje bespilotnih letjelica koje bi mogle dostavljati pakete u udaljenim dijelovima Hrvatske.