Kako Konzum želi modernizirati i 'online' i 'offline' prodaju?

Kako Konzum želi modernizirati i ‘online’ i ‘offline’ prodaju?

I veliki trgovački lanci osjećaju potrebu za modernizacijom načina prodaje, a dio procesa sele na internetske stranice i mobilne aplikacije, iako tek 9 posto svih kupnji na internetu uključuje namirnice. Kako se taj broj pokušava povećati, kako se način kupnje mijenja i što se testira pokazala nam je Konzumova Sonja Stahor.

Samo 9 posto kupnji na internetu odnosi se na namirnice. Kako to promijeniti?
Samo 9 posto kupnji na internetu odnosi se na namirnice. Kako to promijeniti? (Slika: Marina Filipović Marinshe)

I veliki trgovački lanci osjećaju potrebu za modernizacijom načina prodaje, a dio procesa sele na internetske stranice i mobilne aplikacije, iako tek 9 posto svih kupnji na internetu uključuje namirnice. Kako se taj broj pokušava povećati, kako se način kupnje mijenja i što se testira pokazala nam je Konzumova Sonja Stahor.

Konzum već neko vrijeme koristi svoju web platformu za prodaju namirnica – na internetskoj stranici možete pronaći artikle, staviti ih u košaricu i čekati da vam ih dostave na kućni prag ili ih pokupiti u obližnjoj prodavaonici. Dostava je, čini se, velik motivator za kupnju preko interneta jer se za nju odlučuje čak 96 posto korisnika.

U svibnju nova aplikacija

Osim web platforme, u upotrebi je i mobilna aplikacija za WP, iOS i Android, a u svibnju izlazi i nova verzija na kojoj radi Pet Minuta. Nove opcije trebale bi dodatno olakšati kupnju. Početni će ekran od sad nuditi korisnicima novosti te biti usmjeren na informiranje, ne prodaju. Na njemu će tako biti i naznačeno vrijeme sljedeće dostave.

Prodaja je, s druge strane, olakšana zahvaljujući boljim mogućnostima pretraživanja i kopiranja vlastitog popisa željenih namirnica, a dodana je i multiscan opcija – skeniranje više proizvoda i pohranjivanje popisa proizvoda za sljedeću kupnju.

Nove i stare navike

Bit će uvedena i mogućnost kupnje bez registracije i ostavljanja osobnih podataka, kako bi se na ovu uslugu privukli i svi oni skeptični prema sigurnosti osobnih podataka.

No modernizacija se ne događa samo u ecommerceu – kako se većina kupaca odlučuje na posjet dućanu, Konzum u svom pilot projektu Shop&Touch pokušava modernizirati dobra stara kolica za kupnju. Nova kolica opremljena su zaslonima osjetljivima na dodir koja navigiraju korisnike do željenih proizvoda, ovisno o lokaciji izbacuju posebne ponude proizvoda, a računaju i potrošnju te uštede.

Ovaj pilot projekt pokazao je kako se nekad korisničke reakcije na novosti ne mogu predvidjeti – iako je bio usmjeren na mlađe korisnike, objeručke su ga prihvatili stariji korisnici. Modernizacija usluga koje se već desetljećima obavljaju na isti način, stoga je eksperimentalan proces u kojem se stalno ispituju korisnička iskustva.

Erste banka sponzor je OMGcommercea.

Komentari

  1. Ime

    Ime

    26. 04. 2014. u 2:57 pm Odgovori

    U Hrvatskoj več godinama nismo vidjeli neku inovaciju na Internet području. Velike firme poslove naručuju od velikih IT firmi i sve se odrađuje zanatski. Pa kako onda očekuju da zainteresiraju građane.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.