Jasno i glasno uči vas kako pobijediti internet - ovaj put u tiskanom izdanju

Jasno i glasno uči vas kako pobijediti internet – ovaj put u tiskanom izdanju

Jasno i glasno, agencija za sve digitalno, odlučila je sabrati svoja svoja iskustva u marketinškom komuniciranju na novim mrežama i medijima i uobličiti ih u jedan tradicionalniji - knjigu. Prigodno predstavljen jučer, na Svjetski dan knjige, ovaj prvijenac pod nazivom "Pobijedite internet ili će internet pobijediti vas" potpisuju Ana Penović, Boris Ličina, Milica Cetinić i Irena Rašeta, a trebao bi poslužiti svima koji se nađu izgubljenima u digitalnoj sferi.

Knjigu su jučer predstavili njeni autori:
Knjigu su jučer predstavili njeni autori: Ana Penović, Boris Ličina Borja, Irena Rašeta i Milica Cetinić (slika: Mario Poje)

Jasno i glasno, agencija za sve digitalno, odlučila je sabrati svoja svoja iskustva u marketinškom komuniciranju na novim mrežama i medijima i uobličiti ih u jedan tradicionalniji – knjigu. Prigodno predstavljen jučer, na Svjetski dan knjige, ovaj prvijenac pod nazivom “Pobijedite internet ili će internet pobijediti vas” potpisuju Ana Penović, Boris Ličina, Milica Cetinić i Irena Rašeta, a trebao bi poslužiti svima koji se nađu izgubljenima u digitalnoj sferi.

Riječ je o prvoj domaćoj knjizi o digitalnom marketingu, u kojoj se svima razumljivim rječnikom objašnjava kako najbolje odabrati i služiti se dostupnim digitalnim alatima i kanalima. Da za takvim pregledom postoji potreba, tim iz Jasno i glasno uvidio je tijekom radionica koje organiziraju:

U prvom redu bile su to potrebe polaznika naših seminara i radionica koje držimo već pet godina. Tijekom edukacija se tako iskristalizirala potreba za kreiranjem jedne zaokružene knjige u kojoj će jednostavnim i pristupačnim rječnikom biti objašnjeno zašto bez digitalnih alata napretka ni u jednoj industriji danas nema, te kako odabrati i služiti se onim digitalnim alatima i kanalima koji će na ponajbolji način reprezentirati tvrtku u digitalnoj sferi.

Iako je Jasno i glasno digitalna agencija, za svoju knjigu su odabrali "tradicionalniji" formatIako je Jasno i glasno digitalna agencija, za svoju knjigu su odabrali "tradicionalniji" format.
Iako je Jasno i glasno digitalna agencija, za svoju knjigu su odabrali “tradicionalniji” format.

Od papira ne odustajemo

Zanimljivo je pak da je agencija “za sve digitalno” odlučila svoja znanja pretočiti u ne-digitalni format. Kako tvrdi tim iz Jasno i glasno, iza njih je je desetljeće rada u tiskanim medijima koje duboko poštuju pa od papira ipak ne žele odustati. Na internetskom prostoru se ionako mogu pronaći sve informacije o digitalnom marketingu, dodaje Ana, no niti jedna tvrtka ili institucija nisu si dali truda da sva ta specifična znanja i ekspertize uobliče, strukturiraju i predoče na jednostavan i blizak način.

Uostalom, ovaj oblik najviše pogoduje i upravo onima za koje je knjiga napisana:

Svjesni smo toga da je za veliki broj tvrtki potpuni zaokret u marketinškom komuniciranju, koji podjednako diktiraju društvene mreže i sveprisutne telekomunikacijske tehnologije, stigao prebrzo i da se dio tvrtki još uvijek opire ovim promjenama. Stoga se ovaj takoreći starinski format nametnuo kao idealna platforma za raščlanjivanje svih tajni digitalnog marketinga. S obzirom na to da alternative internetu nema, otuda i naslov knjige – Pobijedite internet (ili će internet pobijediti vas).

Kako je knjiga namijenjena digitalnim početnicima, a napredni korisnici mogu najnovije vijesti i trendove pratiti na blogu
Knjiga je namijenjena digitalnim početnicima, a napredni korisnici mogu najnovije vijesti i trendove pratiti na Jasno i glasno blogu.

Digitalna početnica i blog za one koji žele znati više

Jasno i Glasno također već neko vrijeme vodi svoj blog preko kojeg sa širom zajednicom dijele iskustva, no on je namijenjen nešto naprednijim korisnicima. Dok na njemu možete naći savjete i novosti vezane uz posebne segmente digitalnog nastupa, knjiga je ipak pisana nešto laganijim rječnikom koji će biti lako shvatljiv svima, bez obzira na stupanj informatičkog predznanja. U svakom slučaju, nećete promašiti primite li se i jednog i drugog štiva.

Zanimljivo je što je prva hrvatska knjiga o digitalnom marketing promovirana upravo na Svjetski dan knjige, čime je digitalna zajednica dala svoj tiskani doprinos ovom važnom svjetskom jubileju koji promovira čitanje, izdavaštvo i zaštitu autorskih prava.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.