Instagram kao konkurencija Vineu: Sutra se predstavlja novi video servis?

Instagram kao konkurencija Vineu: Sutra se predstavlja novi video servis?

Ilustracija: engadget.com
Ilustracija: engadget.com

Iako je ranije bilo najavljivano kako će Facebook sutra predstaviti svoj RSS čitač, pojavile su se nove glasine – razni svjetski mediji prenijeli su vijest da će Instagram predstaviti video servis i tako direktno konkurirati Twitterovom Vineu.

Dakle, ova bi društvena fotoaplikacija, koja sada broji više od 100 milijuna korisnika, mogla “zaroniti” u svijet sve popularnijih kratkih video zapisa. Kako prenosi AllThingsD, navodno se na tome radilo već dvije godine, a sutra bi usluga konačno mogla biti predstavljena na još jednom od “misterioznih” događaja na koje je Facebook pozvao medije.

Ukoliko doista bude tako, Instagram-video bi se trebao razlikovati od Vinea, kako se Facebook ne bi optužilo za potpuno kopiranje (slično se već dogodilo s Facebook Pokeom, aplikacijom koja je neodoljivo podsjećala na uslugu Snapchat). No, po čemu bi se usluga trebala razlikovati, za sada nije poznato. Također, ne zna se niti hoće li biti riječ o posebnoj aplikaciji ili će video opcija biti integrirana u postojeću.

Sve u svemu, video nudi velik potencijal, a čak i ako sutra ne bude predstavljen Instagram-video, Facebook bi se uskoro ipak morao na neki način uključiti u utrku. Osobno, bilo bi mi zanimljivo vidjeti kako bi Facebook integrirao “gifove” napravljene putem Instagrama ili kakvog drugog servisa u svoj feed, ali za to bismo se mogli još načekati.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.