Google+ Pages: vodič za stvaranje vaše +stranice u samo 3 koraka

Google+ Pages: vodič za stvaranje vaše +stranice u samo 3 koraka

Google je konačno predstavio svoj ekvivalent Facebook fan stranice primjerenog imena Google+ Pages odnosno Google+ stranice. S obzirom da s 40 milijuna korisnika Google+ nije nimalo beznačajan i mogao bi, dapače, postati bitan konkurent Facebooku i Twitteru, brendovi bi već sad trebali za svaki slučaj rezervirati svoju stranicu... Google+ Pageovi mogli bi, ali ne moraju u jednom trenutku biti važni. Možda budu presudni. Nemojte riskirati. Ako ste već stvorili Google+ profil zahvaljujući našem vodiču, stvorite Page svom brendu. Danas.

Google+ Page, vaš.

Google je konačno predstavio svoj ekvivalent Facebook fan stranice primjerenog imena Google+ Pages odnosno Google+ stranice. S obzirom da sa 40 milijuna korisnika Google+ nije nimalo beznačajan i mogao bi, dapače, postati bitan konkurent Facebooku i Twitteru, brendovi bi već sad trebali za svaki slučaj rezervirati svoju stranicu…

Google+ Pageovi mogli bi, ali ne moraju u jednom trenutku biti važni. Možda budu presudni. Nemojte riskirati. Ako ste već stvorili Google+ profil zahvaljujući našem vodiču, stvorite Page svom brendu. Danas.

Zašto stvoriti Google+ stranicu danas?

Google je najavio kako će se stranice s njihove društvene mreže pojavljivati i unutar drugih proizvoda, posebice pretraživanja, koristeći znak “+”. Googleov Bradley Horowitz za Techcrunch je naveo kako će pretraživanjem +brendova korisnici odmah moći te brendove pratiti. Dapače, ukoliko to jednom učine, Google ih više neće pitati da li ubuduće žele pratiti brendove. Pratit će ih automatski.

No dobro, kako zapravo stvoriti famozan Google+ page? U sljedeća tri koraka:

1: Odaberite željenu kategoriju

Na za to predviđenoj podstranici odaberite jednu od zasad 5 ponuđenih kategorija.

2: Upišite osnovne podatke

Upišite ime stranice, opis i prihvatite pravila te odaberite potkategoriju.

Upišite osnovne informacije o svojoj stranici.

3: Dodajte sliku i uključite stranicu

Dodajte sliku koja će služiti kao “avatar” profila i uključite svoj Google+ page.

Vaša, u ovom slučaju Netokracijina, stranica je gotova!

Ukoliko ste dosad koristili Google+, znat ćete koristiti Google+ Page za svoj brend. Ukoliko niste, pročitajte Netokracijin vodič o korištenju Googlea Plus: od A do +. Imajte na umu kako svaku stranicu možete dodati u krug čime je počinjete pratiti te glasovati za nju pomoću standardnog +1 što trenutno ništa ne znači. Imajte na umu:

 • Svi sadržaji objavljeni na Google+ Pageu su javni ukoliko odlučite da budu privatni ili ograničeni na samo jedan krug (suprotno od profila);
 • Pageovi ne mogu dijeliti sadržaje Extended krugovima.

S obzirom da sigurno želite da što veći broj korisnika prati vašu novu stranicu brenda, napomenite im da vas moraju dodati u krug! Upravo zbog toga napominjem vam da u svoj krug dodate i Netokracijinu službenu Google+ stranicu… 🙂

Komentari

 1. Luka

  Luka

  08. 11. 2011. u 11:25 am Odgovori

  dva pitanja?
  može li se od običnog Google+ profila napraviti page, i drugo, zašto pod umjetnost nema Glazbenik, već samo sastav i sl., koja bi onda bila kategorija za npr. jednu Lady Gagu ili Beyonce kada bi one željele napraviti tamo svoj page?!

 2. Zoran

  Zoran

  08. 11. 2011. u 12:05 pm Odgovori

  Kako se šaltamo s privatnog profila u admina pagea-?

  Npr. koristim Google+ privatno i kada dodjem na svoj page-a kako da postam postove ili komentiram kao brand name?

 3. darkmares

  darkmares

  09. 11. 2011. u 6:57 am Odgovori

  Napokon da su i g+ stranice dostupne, no jedan ozbiljan nedostatak je što u ovom trenutku samo jedan korisnik može biti admin 🙁
  Iako čisto OK za one-man-band firmice gdje to neće biti neki problem, veće tvrtke će s ovim imati dosta problema ako se više ljudi brine o prisutnosti na društvenim mrežama (ili tvrtke koje se bave održavanjem društvenih profila za druge za što imaju cijeli tim – na ovaj način će biti vezane samo uz jedan Google račun).

  Potencijalna opasnost (nadajmo se da će to Google ipak riješiti uskoro) je također i povezivanje s gmail korisničkim računima – jednom napravljena stranica će po ovome sad biti stalno vezana jedino uz taj e-mail, stoga birajte dobro s kojeg ćete Google korisničkog računa napraviti stranicu…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Kultura 2.0

Kako igrifikacijom poboljšati izlaznost na hrvatskim parlamentarnim izborima?

Čak i prekrižiti listić je bolje nego uopće ne izaći na izbore, a opet, mnogim hrvatskim građanima se za naredne 4 godine ne da izdvojiti ni tih 20-ak minuta na biračkim mjestima. I to je posve razumljivo ako pogledamo da biračima izbori ne nude nikakvu opipljivu nagradu... ako ne potporom za stranke koje će voditi državu u budućnosti, čime nas se onda može motivirati?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Startupi i poslovanje

Kakva je budućnost hibridnog rada u Hrvatskoj i regiji?

U Netokraciji već desetljeće radimo 'hibridno', malo od doma, malo iz ureda, ali kako će izgledati tržište rada u kojem i velike tvrtke i startupi rade tako - gdje to nije ni opcija, nego osnova posla?

Startupi i poslovanje

Kako mentorirati kolege na daljinu: Više planiranja, manje spontanosti, a pomaže i humor

Svi znamo koliko je izazovno raditi u ovo korona vrijeme "kućnog ureda", a sad zamislite da ste mladi zaposlenik koji tek čini svoje prve karijerne korake i potreban mu je mentor, a ne može ga naći u uredu ( i zasigurno ne u svojem dnevnom boravku).

Društvene mreže

Analiza: HDZ odabrao “tepih-bombardiranje” taktiku oglašavanja, Most dominira Facebook videima

Ovih dana niste mogli izbjeći HDZ-ove oglase na YouTubeu ili na portalima? Nije ni čudno kad pogledate koliko se potrošilo na Google Display Network koji je postao dominantan kanal u predizbornoj kampanji.

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Startupi i poslovanje

Što nude izborni programi vodećih stranaka za tehnološku zajednicu?

Provjerili smo kako se HDZ, Restart koalicija, Domovinski pokret, MOST nezavisnih lista i platforma Možemo! planiraju posvetiti tehnološkoj industriji i zajednici u svom mandatu ako ga dobiju. Evo što smo saznali...