Google+ Pages: vodič za stvaranje vaše +stranice u samo 3 koraka

Google+ Pages: vodič za stvaranje vaše +stranice u samo 3 koraka

Google je konačno predstavio svoj ekvivalent Facebook fan stranice primjerenog imena Google+ Pages odnosno Google+ stranice. S obzirom da s 40 milijuna korisnika Google+ nije nimalo beznačajan i mogao bi, dapače, postati bitan konkurent Facebooku i Twitteru, brendovi bi već sad trebali za svaki slučaj rezervirati svoju stranicu... Google+ Pageovi mogli bi, ali ne moraju u jednom trenutku biti važni. Možda budu presudni. Nemojte riskirati. Ako ste već stvorili Google+ profil zahvaljujući našem vodiču, stvorite Page svom brendu. Danas.

Google+ Page, vaš.

Google je konačno predstavio svoj ekvivalent Facebook fan stranice primjerenog imena Google+ Pages odnosno Google+ stranice. S obzirom da sa 40 milijuna korisnika Google+ nije nimalo beznačajan i mogao bi, dapače, postati bitan konkurent Facebooku i Twitteru, brendovi bi već sad trebali za svaki slučaj rezervirati svoju stranicu…

Google+ Pageovi mogli bi, ali ne moraju u jednom trenutku biti važni. Možda budu presudni. Nemojte riskirati. Ako ste već stvorili Google+ profil zahvaljujući našem vodiču, stvorite Page svom brendu. Danas.

Zašto stvoriti Google+ stranicu danas?

Google je najavio kako će se stranice s njihove društvene mreže pojavljivati i unutar drugih proizvoda, posebice pretraživanja, koristeći znak “+”. Googleov Bradley Horowitz za Techcrunch je naveo kako će pretraživanjem +brendova korisnici odmah moći te brendove pratiti. Dapače, ukoliko to jednom učine, Google ih više neće pitati da li ubuduće žele pratiti brendove. Pratit će ih automatski.

No dobro, kako zapravo stvoriti famozan Google+ page? U sljedeća tri koraka:

1: Odaberite željenu kategoriju

Na za to predviđenoj podstranici odaberite jednu od zasad 5 ponuđenih kategorija.

2: Upišite osnovne podatke

Upišite ime stranice, opis i prihvatite pravila te odaberite potkategoriju.

Upišite osnovne informacije o svojoj stranici.

3: Dodajte sliku i uključite stranicu

Dodajte sliku koja će služiti kao “avatar” profila i uključite svoj Google+ page.

Vaša, u ovom slučaju Netokracijina, stranica je gotova!

Ukoliko ste dosad koristili Google+, znat ćete koristiti Google+ Page za svoj brend. Ukoliko niste, pročitajte Netokracijin vodič o korištenju Googlea Plus: od A do +. Imajte na umu kako svaku stranicu možete dodati u krug čime je počinjete pratiti te glasovati za nju pomoću standardnog +1 što trenutno ništa ne znači. Imajte na umu:

 • Svi sadržaji objavljeni na Google+ Pageu su javni ukoliko odlučite da budu privatni ili ograničeni na samo jedan krug (suprotno od profila);
 • Pageovi ne mogu dijeliti sadržaje Extended krugovima.

S obzirom da sigurno želite da što veći broj korisnika prati vašu novu stranicu brenda, napomenite im da vas moraju dodati u krug! Upravo zbog toga napominjem vam da u svoj krug dodate i Netokracijinu službenu Google+ stranicu… 🙂

ponuda

Komentari

 1. Luka

  Luka

  08. 11. 2011. u 11:25 am Odgovori

  dva pitanja?
  može li se od običnog Google+ profila napraviti page, i drugo, zašto pod umjetnost nema Glazbenik, već samo sastav i sl., koja bi onda bila kategorija za npr. jednu Lady Gagu ili Beyonce kada bi one željele napraviti tamo svoj page?!

 2. Zoran

  Zoran

  08. 11. 2011. u 12:05 pm Odgovori

  Kako se šaltamo s privatnog profila u admina pagea-?

  Npr. koristim Google+ privatno i kada dodjem na svoj page-a kako da postam postove ili komentiram kao brand name?

 3. darkmares

  darkmares

  09. 11. 2011. u 6:57 am Odgovori

  Napokon da su i g+ stranice dostupne, no jedan ozbiljan nedostatak je što u ovom trenutku samo jedan korisnik može biti admin 🙁
  Iako čisto OK za one-man-band firmice gdje to neće biti neki problem, veće tvrtke će s ovim imati dosta problema ako se više ljudi brine o prisutnosti na društvenim mrežama (ili tvrtke koje se bave održavanjem društvenih profila za druge za što imaju cijeli tim – na ovaj način će biti vezane samo uz jedan Google račun).

  Potencijalna opasnost (nadajmo se da će to Google ipak riješiti uskoro) je također i povezivanje s gmail korisničkim računima – jednom napravljena stranica će po ovome sad biti stalno vezana jedino uz taj e-mail, stoga birajte dobro s kojeg ćete Google korisničkog računa napraviti stranicu…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.