Najskuplje ključne riječi za Google AdWords oglašavanje koštaju 40 do 50 dolara po kliku - infografika

Najskuplje ključne riječi za Google AdWords oglašavanje koštaju 40 do 50 dolara po kliku – infografika

Ekipa WordStreama, tvrtke koja razvija alate za PPC odnosno pay-per-click oglašavanje u kojemu plaćate tek kad netko klikne na vaš oglas, izradila je infografiku koja otkriva najskuplje engleske ključne riječi odnosno njihove kategorije u Google AdWordsu. Radi se o Googleovoj vlastitoj oglašivačkoj mreži koja je popularna širom svijeta pa tako i u našoj regiji.

Ekipa WordStreama, tvrtke koja razvija alate za PPC odnosno pay-per-click oglašavanje u kojemu plaćate tek kad netko klikne na vaš oglas, izradila je infografiku koja otkriva najskuplje engleske ključne riječi odnosno njihove kategorije u Google AdWordsu. Radi se o Googleovoj vlastitoj oglašivačkoj mreži koja je popularna širom svijeta pa tako i u našoj regiji.

Usluge i proizvodi koji život znače vrijede više

Po infografici se može vidjeti da su najskuplje kategorije osiguranje, krediti, zajmovi i pravne usluge. Radi se o skupim kategorijama koje većina kupaca koristi i čija cijena opravdava veće ulaganje u oglašavanje. Ključna riječi insurance koštat će vas 54, morgage 47, lawyer 42, a hosting 31 dolar po kliku:

Najskuplje ključne riječi u Google AdWordsu (Izradio WordStream)

ponuda

Komentari

 1. Davorin Černoga

  Davorin Černoga

  15. 08. 2011. u 11:47 am Odgovori

  Uf, odakle da pocnem…? Ajmo probati pojednostavniti sto vise 🙂
  Prema ovome ispada da je fraza “auto insurance price quotes” jedna od najskupljih fraza za koju se placa klik. Svi koji imaju barem malo iskustva u Adwordsima (i logicki razmisljaju) ce odmah reci da to nije istina! Evo jedna fraza koja je defintivno skuplja: auto insurance. A traffic estimator iz Adwordsa i potvrduje to (zasad – ako netko bas ima te rijeci u svojim accountima neka me ispravi).
  Ako se bolje pogleda oni su naveli long-tail keyworde kao te koji su najskuplji sto se tice CPC-a. Ne bih se bas slozio s time.
  Druga stvar koja mi je kasnije zapela za oko je to da nema rijeci (kategorije?) koja cilja putovanja! Gdje su te rijeci? To su jedne od najskupljih rijeci koje se mogu placati i siguran sam da bi bile medju prvih 5 kategorija…
  Tako da se bas i ne slazem sa tom infografikom – usput, u naslovu ste naveli “kljucne rijeci” a zapravo se govori o “kategorijama” dok popisa samih rijeci zapravo i nema…
  Evo nekoliko zakljucaka na osnovu te infografike:
  1) ukoliko su tom “wordstream-u” najskuplje fraze zapravo long-tail keywordi onda bas i ne rade dobar posao
  2) namjerno su stavili krive podatke kako bi se pisalo o njima jer negativni “buzz” je i dalje “buzz” 😉
  3) na brzinu napravljena infografika kao link-bait.

  • Ivan Brezak Brkan

   Ivan Brezak Brkan

   15. 08. 2011. u 1:56 pm Odgovori

   U pravu si Davorine, nekome tko se ne bavi PPC-om ispada da je long tail fraza skupa, a zapravo se misli na sam top-pojam tipa “insurance”. Ne bih rekao da su podaci krivi koliko ne dovoljno dobro objašnjeni. Da je linkbait dokazuje i vijest naša 😉

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.