Gone Wishing: Interaktivna knjiga za iPad iz Slovenije vodi vas u svijet čarolije i želja

Gone Wishing: Interaktivna knjiga za iPad iz Slovenije vodi vas u svijet čarolije i želja

Best Wishes je tvrtka koja radi na ispunjavanju naših želja. Svaka svjećica na rođendanskoj torti i svaki novčić bačen u fontanu nose svoju želju, a zaposlenici Best Wishes će ih pronaći i pohraniti za ostvarenje. U knjizi upoznajemo Jacoba, malog duha čiji je otac direktor tvrtke i čija je obitelj već stoljećima legendarna zbog svog posla. Jacob ima veliki problem kad sazna da bi trebao naslijediti obiteljski posao... on, naime, ne može ispunjavati želje.

Gone Wishing - eknjiga za iPad sa zanimljivom pričom, prekrasnim ilustracijama i elementima igre

Gone Wishing je interaktivna knjiga/aplikacija za iPad koju je razvio slovenski tim iz Ljubljane Fi Productions. Luka Lorenci je napisao priču, ilustrirao ju je Matej Jenko, a kodirao Oscar Mohar.

Best Wishes je tvrtka koja radi na ispunjavanju naših želja. Svaka svjećica na rođendanskoj torti i svaki novčić bačen u fontanu nose svoju želju, a zaposlenici Best Wishes će ih pronaći i pohraniti za ostvarenje. U knjizi upoznajemo Jacoba, malog duha čiji je otac direktor tvrtke i čija je obitelj već stoljećima legendarna zbog svog posla. Jacob ima veliki problem kad sazna da bi trebao naslijediti obiteljski posao… on, naime, ne može ispunjavati želje.

Bacanjem novčića u fontanu otvorit ćete tajna vrata

Jacob će uz pomoć svojih prijatelja, vilenjaka Basila i vile Pru pokušati prevladati svoj problem i ostvariti tuđu želju. Priča je iznenađujuća i zanimljiva, a jedina je moja zamjerka to što je – kratka! 🙂 U interaktivnoj knjizi čitatelj može bacati novčiće u fontanu, otvarati ormare, dodirivati likove, a ponekad mora potražiti određene predmete na ekranu. Na kraju možete nacrtati svoju želju i poslati je prijateljima ili developerima.

Tekst priče dostupan je na četiri jezika: engleskom, španjolskom, njemačkom i kineskom. Samo na engleskom jeziku možete imati i naratora koji će vam pročitati priču. Na žalost, hrvatskog teksta nema, no možda s jednim od budućih updateova dobijemo i to. Unatoč tome što nema hrvatski, i naša bi djeca uživala u ovoj aplikaciji jer svaka stranica ima prekrasne ilustracije i poziva na interakciju.

Glavni se lik u knjizi suočava sa svojim strahovima i prevladava svoje probleme

Ova je aplikacija, naravno, namijenjena djeci, no nije me sram priznati da sam u njoj uživala i da bih rado pročitala i neki sljedeći nastavak. Sporedni likovi dobiju po jednu stranicu, a svijet u kojem duhovi, vilenjaci i vile ispunjavaju želje svakako bi mogao imati još avantura.

Ako vam se aplikacija svidjela, pogledajte trailer i potražite ju na App Storeu za $3.99.

[youtube width=”600″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=tpJmOQSvY9w[/youtube]

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.