GetByBus.com: Hrvatska opcija za kupnju autobusnih karata

Zašto je 100.000 putnika kupilo autobusnu kartu preko hrvatskog GetByBus u 2015.?

Zanima vas što brži dolazak do autobusne karte, pronalazak prijevoznika i linije koja će vam najviše odgovarati, podaci o autobusu u kojemu ćete putovati? Prikupljajući sve na jednom mjestu za međunarodni i međugradski autobusni prijevoz u Hrvatskoj i Europi, pomoć pruža hrvatski startup Getbybus.com, koji na svojoj stranici na internetu i aplikacijama za Android i iOS omogućava da što prije stignete ondje gdje želite.

getbybus

Kako što brže pronaći domaći ili međunarodni prijevoz autobusom i nabaviti kartu koju želite kako biste došli do odredišta u Hrvatskoj? Rješenje koje će privući pozornost ljubitelja putovanja autobusom stiže s opcijama koje nudi GetByBus.com, hrvatski startup koji su 2014. godine pokrenuli Morten Smalby i Ante Dagelić, jedan od suosnivača konferencije Split Shift, a u međuvremenu su došli do ovogodišnjih podataka o više od 100.000 putnika iz više od 150 zemalja koji su se “navukli” na dolazak do karte za koji nije potrebno čekanje u redu, odnosno kupili kartu preko ovog servisa.

Od početka svojeg puta, GetByBus.com je narastao do trenutnih podataka o 2855 obuhvaćenih autobusnih ruta i 41.446 spojenih stanica, a sa sustavom koji je preveden na pet stranih jezika, engleski, njemački, talijanski, francuski i španjolski, pomaže i turistima koji se tijekom ljeta snalaze u potrazi za autobusnim prijevozom prema hrvatskom odredištu. Osim na internetskoj adresi, potraga za prijevozom i nabava karata dostupni su i putem aplikacija za Android i iOS, koji će pomoći da bez zastoja nađete sve što bi vas moglo zanimati.

Tražilica i mogućnost usporedbe cijena

getbybus 2

Traženje autobusne linije i nabava karte bit će prvo što će dočekati posjetitelja dok svrati na GetByBus.com, s mogućnošću da pronađe poneku od linija 30-ak autobusnih prijevoznika iz Hrvatske i regije. Uz potragu, otvaraju se i dodatne opcije, poput usporedbe cijena i kupnje najbolje autobusne karte ovisno o onome što korisnik traži. S odabirom najbolje linije stižu i dodatne informacije o autobusu, s opisom koji će otkriti ima li klimu, wifi, utičnicu za struju, kako je riješena prtljaga, postoji li WC i(li) predviđeno zaustavljanje za odmor za odmor na putu.

Još više podataka o pojedinom prijevozniku stiže s mogućnošću pregleda recenzija koje su ostavili putnici koji su kupovali karte putem GetByBus.com i potom prošli traženom autobusnom linijom. Svaki korisnik će, tako, imati priliku doznati za najbolje opcije, ali i je li se, po iskustvima ranijih putnika, s ponekim prijevoznikom pojavio problem.

Uskoro validacija karata preko mobitela

Nakon odabira termina i autobusne linije, GetByBusov korisnik moći će nabaviti kartu uz plaćanje karticom prilikom kojega se koristi CorvusPay, sustav za sigurni prihvat kartica za uplatu putem interneta. Poslije kupnje karte, moguća je besplatna zamjena u slučaju da putnik želi promijeniti datum i vrijeme polaska, a termin koji mu više odgovara ima istu cijenu karte.

Poslije svake kupnje ili promjene, putnik će uoči odlaska na autobus trebati isprintati kartu, uzimajući u obzir da zbog odredbi zakona o prijevozu hrvatski autobusni prijevoznici za sada ne pružaju mogućnost provjere koda s karte na pametnom telefonu ili tabletu putnika. Hoće li i u hrvatskom autobusnom prometu biti dostupnom opcija kakvu, primjerice, nudi Jadrolinija?

Odgovor na to pitanje stiže i prije no što smo se nadali – tim je trenutno u fazi implementacije uređaja u autobuse nekoliko prijevoznika i aktivacije opcije m-ticket. Prijevoznici koji budu opremljeni uređajima preko GetByBus platforme imat će aktiviranu tu opciju. U tom slučaju putnik će samo validirati kartu kod vozača putem svog pametnog mobitela ili tableta, a već početkom nove godine prvi prijevoznik imat će instalirane potrebne uređaje.

Getbybus app

Glavni poticaj – ponuditi nešto novo i domaće

GetByBusovi pokretači odlučili su se za sustav pretrage autobusnih linija i prodaje karata zbog nedostatka takve usluge u Hrvatskoj i nepreciznosti podataka koji su se mogli naći drugdje. Kako se prisjetio Morten Smalby, iskustvo koje je prikupio tijekom sedam godina pisanja o hrvatskom turizmu skrenulo mu je pozornost na ono što se može popraviti, a pokretanje usluge bilo je korak u tom smjeru.

Pored toga, motiv je bilo i pokretanje projekta koji će biti hrvatski – i preduhitriti moguću opciju izvana sa sličnom uslugom na hrvatskom tržištu. Kako se to već dogodilo s ulaskom Booking.coma, Expedije i Airbnba na teren potrage za smještajem, GetByBus.com je na svojem terenu autobusnog prijevoza htio biti brži i u tome je uspio, otvarajući vrata za nove poslove kod kuće i za zadržavanje prihoda u Hrvatskoj, umjesto da novac završi u inozemstvu. No, Morten ističe i s kojim se izazovima susreću.

Jedan od najvećih izazova je pronaći kvalificirane programere koji bi nam pomogli da proširimo naše poslovanje na nove zemlje te razvijemo nove proizvode. Trenutno smo u potrazi za Android i web programerima, a osobe koje su se voljne pridružiti našoj avanturi slobodno nam mogu poslati svoju prijavu.

Tako je, GetByBus.com ne želi ostati samo na hrvatskom terenu, povezujući se ponajprije s domaćim prijevoznicima i linijama povezanima s Hrvatskom. S iskustvom koje su do sada prikupili i uslugom koju su razvili, vjeruju da imaju dobar proizvod i za strano tržište, čije će osvajanje biti naredni korak, pod uvjetom da okupe kvalitetan tim.

U međuvremenu, brza pretraga za prijevozom i nabava karte dostupni su na domaćem terenu. Jeste li i vi zagrijani za GetByBus.comili ste već isprobali ono što nudi?

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Je li go-go plesačicama i “I tata bi, sine” majicama mjesto na tehnološkoj konferenciji?

Ako ste među onima koji se pitaju koji je pravi odgovor na pitanje iz naslova, preporučujem pozorno čitanje teksta do kraja.

Novost

Mobilna banka Revolut od danas službeno podržava nadoplate u kunama

Od danas svoju Revolut karticu možete nadoplatiti u kunama!

Društvene mreže

Kako je Mislav Kolakušić uz Facebook i Google oglase postao najveće iznenađenje izbora za EP

Mislav Kolakušić zasigurno je jedno od većih iznenađenja jučerašnjih izbora za Europski parlament, a čini se da dobar dio svoje popularnosti, zahvaljujući kojoj je osvojio 68.882 preferencijalnih glasova, može zahvaliti pametnom korištenju društvenih mreža i online oglašavanja.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 18: Može li DAO unijeti promjene u demokraciju?

Što je DAO i kako nam može pomoći da postanemo bolje društvo, ne samo bolji geekovi? Nova epizdoda Blockchain from the Bloc(k)-a ima odgovore na ta pitanja!

Startupi i poslovanje

Ida Pandur, EY: Tek 8% potrošača dobiva korisničko iskustvo koje očekuje

Kad su svi slični, kako biti drugačiji? Odgovor za tvrtke je jednostavan - treba ponuditi bolje korisničko iskustvo. No, da provedba te misli nije toliko jednostavna kao ona sama, pokazuje podatak da tek mali dio korisnika dobiva korisničko iskustvo koje očekuje.

Tehnologija

Facebook najavio Calibru i Libru – vjerujete li im dovoljno da im date uvid u svoje financije?

Facebook se baca u blockchain vode uz podršku MasterCarda, Lyfta, Vise i Ubera i planira napraviti revoluciju plaćanja, ali želimo li im povjeriti svoje financije?

Startupi i poslovanje

Mate Rimac iskreno o krvavom putu do kapitala za Rimac Automobile, Silicijskoj dolini i lažnim investitorima

Sjeo sam s Matom Rimcem kako bismo po prvi put povodom #10GodinaNetokracije, ali i Rimac Automobila otkrili kako je točno izgledao ‘fundraising’ Rimac Automobila; od Silicijske doline i lažnih investitora do toga što to znači za tvrtku sad kad je osnivač manjinski suvlasnik.

Startupi i poslovanje

WeAreDevelopers 2019: Što smo naučili od fintech unicorna s više od 40 autonomnih timova?

Na ovogodišnjoj WeAreDevelopers konferenciji imali smo priliku saznati kako i s današnjih 1600 zaposlenika Transferwise, jedan od najpoznatijih svjetskih fintecha, uspijeva izbjeći korporativnu strukturu.

Vodič

Isplati li se uvesti plaćanje karticama u vaš biznis ?

Bilo da prodajete svoje proizvode u fizičkoj trgovini ili online, čim krenete u posao postavit će se pitanje načina plaćanja koje ćete uvesti - točnije, hoćete li prihvaćati kartice ili ne.