Five Minutes Experience: Novi UX team Pet minuta predvođen Merlinom Rebrovićem

Five Minutes Experience: Novi UX team Pet minuta predvođen Merlinom Rebrovićem

Zagrebačka tvrtka Pet minuta, koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija te u kojoj je nastao startup ShoutEm, odlučila je ući na tržište izrade korisničkih sučelja te razvoja user experiencea formiranjem Five Minutes Experience. Radi se o posebnom timu koji će unutar Pet minuta, tvrtke koja sad broji 44 zaposlenika, nuditi usluge izrade korisničkih sučelja za mobilne i web aplikacije.

(Korisničko) iskustvo Pet minuta…

Zagrebačka tvrtka Pet minuta, koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija te u kojoj je nastao startup ShoutEm, odlučila je ući na tržište izrade korisničkih sučelja te razvoja user experiencea formiranjem Five Minutes Experience. Radi se o posebnom timu koji će unutar Pet minuta, tvrtke koja sad broji 44 zaposlenika, nuditi usluge izrade korisničkih sučelja za mobilne i web aplikacije.

Kao što suosnivač i direktor ShoutEma Viktor Marohnić navodi na svom blogu, Five Minutes Experience će biti predvođen Merlinom Rebrovićem, talentiranim dizajnerom koji je se s programiranja prebacio na dizajn, a netokratima je poznat po radu na aplikaciji Kad će Kiša. Marohnić zaključuje kako je stvaranje ovog tima “šlag na tortu” uspješne 2012. za Pet minuta i ShoutEm. Dok je Pet minuta dobio desetak novih klijenata te dva ključna R&D projekta u SAD-u (što je sigurno olakšala sad već duža Marohnićeva prisutnost u New Yorku), ShoutEmovi prihodi narasli su za 1300 posto te ih ove godine mjere u milijunima kuna.

Četveročlani UX tim

Rebrović se u međuvremenu zaposlio u Pet minuta gdje zajedno s još trojicom dizajnera (Vedran Židanik, Siniša Cvahte, Andrej Radišić), čini okosnicu novog tima te je njen voditelj. Dok je Židanik poznat po “jednookim kreaturama” društvene mreže Trosjed koju je Pet minuta svojedobno stvorio te koju je potom preuzeo Net.hr, Chvate je dizajner unutar ShoutEma.

Četveročlani tim Pet minuta.

Marohnić je potvrdio kako UX tim unutar tvrtke stvaraju već godinu i pol, a da su odluku da njihove usluge ponude još olakšali dobre reakcije s konferencije WebCampZG na kojoj je Rebrović održao predavanje. Dizajneri Pet minuta stoga više neće stvarati unutar development usluga matičnih tvrtki, već i nuditi UX kao zasebnu uslugu.

ponuda

Komentari

 1. Marko Dugonjić

  Marko Dugonjić

  15. 12. 2012. u 8:18 am Odgovori

  Oho!

  Procesi demonstrirani na Pet Minuta siteu nisu user experience design, nego interface design. Momci su dobri, ali su UI dizajneri, ne UX dizajneri. Paper prototyping i iteracije nisu UX, nego UI napravljen kako treba. 🙂

 2. Viktor

  Viktor

  15. 12. 2012. u 6:52 pm Odgovori

  Kroz ovih par godina skupili ogromno iskustvo i naučili kako kreirati dobar User Experience i to pogotovo za mobile. Tu smo vidjeli/radili skoro sve tipove aplikacija. Dizajn UIa čini veliki dio toga.
  Rijetki su ljudi koji su tako specijalizirani i sa toliko iskustva kao ova ekipa gore.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?