Five Minutes Experience: Novi UX team Pet minuta predvođen Merlinom Rebrovićem

Five Minutes Experience: Novi UX team Pet minuta predvođen Merlinom Rebrovićem

Zagrebačka tvrtka Pet minuta, koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija te u kojoj je nastao startup ShoutEm, odlučila je ući na tržište izrade korisničkih sučelja te razvoja user experiencea formiranjem Five Minutes Experience. Radi se o posebnom timu koji će unutar Pet minuta, tvrtke koja sad broji 44 zaposlenika, nuditi usluge izrade korisničkih sučelja za mobilne i web aplikacije.

(Korisničko) iskustvo Pet minuta…

Zagrebačka tvrtka Pet minuta, koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija te u kojoj je nastao startup ShoutEm, odlučila je ući na tržište izrade korisničkih sučelja te razvoja user experiencea formiranjem Five Minutes Experience. Radi se o posebnom timu koji će unutar Pet minuta, tvrtke koja sad broji 44 zaposlenika, nuditi usluge izrade korisničkih sučelja za mobilne i web aplikacije.

Kao što suosnivač i direktor ShoutEma Viktor Marohnić navodi na svom blogu, Five Minutes Experience će biti predvođen Merlinom Rebrovićem, talentiranim dizajnerom koji je se s programiranja prebacio na dizajn, a netokratima je poznat po radu na aplikaciji Kad će Kiša. Marohnić zaključuje kako je stvaranje ovog tima “šlag na tortu” uspješne 2012. za Pet minuta i ShoutEm. Dok je Pet minuta dobio desetak novih klijenata te dva ključna R&D projekta u SAD-u (što je sigurno olakšala sad već duža Marohnićeva prisutnost u New Yorku), ShoutEmovi prihodi narasli su za 1300 posto te ih ove godine mjere u milijunima kuna.

Četveročlani UX tim

Rebrović se u međuvremenu zaposlio u Pet minuta gdje zajedno s još trojicom dizajnera (Vedran Židanik, Siniša Cvahte, Andrej Radišić), čini okosnicu novog tima te je njen voditelj. Dok je Židanik poznat po “jednookim kreaturama” društvene mreže Trosjed koju je Pet minuta svojedobno stvorio te koju je potom preuzeo Net.hr, Chvate je dizajner unutar ShoutEma.

Četveročlani tim Pet minuta.

Marohnić je potvrdio kako UX tim unutar tvrtke stvaraju već godinu i pol, a da su odluku da njihove usluge ponude još olakšali dobre reakcije s konferencije WebCampZG na kojoj je Rebrović održao predavanje. Dizajneri Pet minuta stoga više neće stvarati unutar development usluga matičnih tvrtki, već i nuditi UX kao zasebnu uslugu.

Komentari

 1. Marko Dugonjić

  Marko Dugonjić

  15. 12. 2012. u 8:18 am Odgovori

  Oho!

  Procesi demonstrirani na Pet Minuta siteu nisu user experience design, nego interface design. Momci su dobri, ali su UI dizajneri, ne UX dizajneri. Paper prototyping i iteracije nisu UX, nego UI napravljen kako treba. 🙂

 2. Viktor

  Viktor

  15. 12. 2012. u 6:52 pm Odgovori

  Kroz ovih par godina skupili ogromno iskustvo i naučili kako kreirati dobar User Experience i to pogotovo za mobile. Tu smo vidjeli/radili skoro sve tipove aplikacija. Dizajn UIa čini veliki dio toga.
  Rijetki su ljudi koji su tako specijalizirani i sa toliko iskustva kao ova ekipa gore.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.