Koji su timovi u finalu Software Startup Academyja?

Balistics, CabApp, Codsly, Foodly i Tourgent u finalu programa Software Startup Academy

Proglašeni su finalisti Microsoftovog programa Software Startup Academy koji će svoje radove predstaviti 23. travnja na jubilarnoj 15. WinDays konferenciji u Umagu, pred stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika Microsofta i predstavnika hrvatske startup zajednice. Najbolji projekt bit će nagrađen s 40.000 kuna, za realizaciju poslovnog rješenja.

Prošlogodišnji pobjednici bili su Tajana i Ivan Milanović s projektom Guest Request.
Prošlogodišnji pobjednici bili su Tajana i Ivan Milanović s projektom Guest Request.

Finalisti dolaze iz Zagreba, Varaždina i Osijeka, a iako se projekti po temama razlikuju, organizatori su zadovoljni ovogodišnjim radovima, navodi Draško Ivanišević iz Microsoft Hrvatska. A timovi koji su ušli u finale Software Startup Academy 2015. su:

  1. TimBalistics iz Zagreba je kreirao Saas (Software-As-A-Service) cloud uslugu pod nazivom Handball Statistics koja omogućuje detaljno i učinkovito praćenje događaja tijekom rukometne utakmice putem mobilne aplikacije. Usluga je podijeljena na dva dijela, na web aplikaciju putem koje se radi administracija ekipa i pregledava detaljna statistika te na mobilnu aplikaciju kroz koju se generiraju podaci o događajima tijekom utakmice. Zahvaljujući upravo tome što aplikacija ima dva dijela, moguće je napraviti presjek statistike ekipa i igrača.
  2. Tim CabApp iz Zagreba je kreirao servisnu aplikaciju koja prilagođava taxi usluge prema mjeri korisnika, bez obzira gdje se korisnik nalazio. Korisnik može naručiti prijevoznika, odabrati željenu rutu, unaprijed izračunati cijenu prijevoza, ali i rezervirati taxi. Pružatelja taxi usluga moguće je odabrati na osnovi povratnih informacija od drugih korisnika. Aplikacija ima i mogućnost za dodatnim unapređenjem – bidding opcija. Sve što je potrebno napraviti je izabrati odredište, a aplikacija primarno nudi najbrže i najjeftinije rute. U tom trenu klijentska aplikacija namijenjena ponuđaču taxi usluga obavještava sve prijevoznike da je konkurentski prijevoznik voljan ponuditi manju cijenu usluge.
  3. Tim Codsly iz Varaždina je kreirao MyBeeLine sustav za nadzor, praćenje i kontrolu rada i ponašanja pčela u košnicama kroz web i mobilne aplikacije. Uz korištenje web i mobilne aplikacije pruža se sustav praćenja i kontrole pčela koji pčelaru pruža sve informacije na jednom mjestu uz mogućnost promjene. Kroz interaktivno sučelje pčelaru je omogućeno bilježenje promjena koje su se dogodile u odnosu na pregled košnica. Sustav ima više funkcionalnih kategorija od koja je svaka vrlo važna za upravljanje košnicama i pregled svih važnih podataka.
  4. Tim Foodly iz Osijeka kreirao je istoimeni sustav za naručivanje hrane preko interneta koji se sastoji od web stranice i desktop aplikacije. Pomoću Web stranice kupci odabiru restoran iz kojeg žele naručiti hranu i popunjavaju košaricu te ispunjavaju formular sa svojim podacima. Restoran ima pak pristup web sučelju za uređivanje Foodly stranice svog restorana i pregled narudžbi. „Foodly“ je kombinacija rastuće popularnosti online naručivanja hrane i korisnikove želje za kreiranjem personalizirane narudžbe.
  5. Tim Tourgent iz Varaždina kreirao je cloud uslugu koja autobusnim prijevoznicima i turističkim agencijama omogućuje da prate što se dešava s njihovim turama, vozačima, vodičima i vozilima. Kroz Tourgent je olakšana komunikacija svih uključenih u organizaciju tura te praćenje troškova i profita. Trenutno je za organizaciju neke ture potrebno razmijeniti i desetak mailova između nekoliko različitih osoba, a korištenjem ove usluge cijeli proces bi se pojednostavio.

Software Startup Academy ove godine je okupio preko šesto studenata iz pet hrvatskih gradova. Održano je više od šezdeset predavanja i radionica, a u cijelom programu sudjelovalo je dvadesetak mentora. A tko će biti proglašen najboljim? Doznat ćemo na WinDays15 23. travnja.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

200 studenata saznalo kako pokrenuti karijeru u doba COVID-19 u Nanobitu, ali i Infobipu, Infinumu i Circuitmessu

Na jučerašnjem digitalnom izdanju Digiralne Karijere u organizaciji Netokracije, FOI-ja i Nanobita govorilo se o pandemiji, praksama i prilikama za zaposlenje u digitalnoj industriji unatoč pandemiji.

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.

Digitalni marketing

#jedvačekam: Kad se industrija udruži, a javnost postane kreativac – kampanja osvaja medije i nagrade

Kafići, teretane, kazališta, tržnice i još mnogo drugih poslovanja i brendova u vrijeme društvene izolacije nisu mogli doći do svojih kupaca. Kako su 3 hrvatske agencije uz HURA-u pripremile projekt koji je u korist svih njih ostvario milijun kuna medijske vrijednosti?

Intervju

Najčešći mentori u IT-u su Google, StackOverflow… A 4 naše entuzijastice žele tome dodati Mentoring Byte

Iako mnoge tehnološke tvrtke imaju organiziran sustav mentoriranja, najčešće se on fokusira na tehničke vještine. Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško žele to promijeniti i uvesti kulturu mentoriranja – i tehničkih, ali i mekih vještina u ponekad poprilično “tvrdu” IT zajednicu.