Koji su timovi u finalu Software Startup Academyja?

Balistics, CabApp, Codsly, Foodly i Tourgent u finalu programa Software Startup Academy

Proglašeni su finalisti Microsoftovog programa Software Startup Academy koji će svoje radove predstaviti 23. travnja na jubilarnoj 15. WinDays konferenciji u Umagu, pred stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika Microsofta i predstavnika hrvatske startup zajednice. Najbolji projekt bit će nagrađen s 40.000 kuna, za realizaciju poslovnog rješenja.

Prošlogodišnji pobjednici bili su Tajana i Ivan Milanović s projektom Guest Request.
Prošlogodišnji pobjednici bili su Tajana i Ivan Milanović s projektom Guest Request.

Finalisti dolaze iz Zagreba, Varaždina i Osijeka, a iako se projekti po temama razlikuju, organizatori su zadovoljni ovogodišnjim radovima, navodi Draško Ivanišević iz Microsoft Hrvatska. A timovi koji su ušli u finale Software Startup Academy 2015. su:

  1. TimBalistics iz Zagreba je kreirao Saas (Software-As-A-Service) cloud uslugu pod nazivom Handball Statistics koja omogućuje detaljno i učinkovito praćenje događaja tijekom rukometne utakmice putem mobilne aplikacije. Usluga je podijeljena na dva dijela, na web aplikaciju putem koje se radi administracija ekipa i pregledava detaljna statistika te na mobilnu aplikaciju kroz koju se generiraju podaci o događajima tijekom utakmice. Zahvaljujući upravo tome što aplikacija ima dva dijela, moguće je napraviti presjek statistike ekipa i igrača.
  2. Tim CabApp iz Zagreba je kreirao servisnu aplikaciju koja prilagođava taxi usluge prema mjeri korisnika, bez obzira gdje se korisnik nalazio. Korisnik može naručiti prijevoznika, odabrati željenu rutu, unaprijed izračunati cijenu prijevoza, ali i rezervirati taxi. Pružatelja taxi usluga moguće je odabrati na osnovi povratnih informacija od drugih korisnika. Aplikacija ima i mogućnost za dodatnim unapređenjem – bidding opcija. Sve što je potrebno napraviti je izabrati odredište, a aplikacija primarno nudi najbrže i najjeftinije rute. U tom trenu klijentska aplikacija namijenjena ponuđaču taxi usluga obavještava sve prijevoznike da je konkurentski prijevoznik voljan ponuditi manju cijenu usluge.
  3. Tim Codsly iz Varaždina je kreirao MyBeeLine sustav za nadzor, praćenje i kontrolu rada i ponašanja pčela u košnicama kroz web i mobilne aplikacije. Uz korištenje web i mobilne aplikacije pruža se sustav praćenja i kontrole pčela koji pčelaru pruža sve informacije na jednom mjestu uz mogućnost promjene. Kroz interaktivno sučelje pčelaru je omogućeno bilježenje promjena koje su se dogodile u odnosu na pregled košnica. Sustav ima više funkcionalnih kategorija od koja je svaka vrlo važna za upravljanje košnicama i pregled svih važnih podataka.
  4. Tim Foodly iz Osijeka kreirao je istoimeni sustav za naručivanje hrane preko interneta koji se sastoji od web stranice i desktop aplikacije. Pomoću Web stranice kupci odabiru restoran iz kojeg žele naručiti hranu i popunjavaju košaricu te ispunjavaju formular sa svojim podacima. Restoran ima pak pristup web sučelju za uređivanje Foodly stranice svog restorana i pregled narudžbi. „Foodly“ je kombinacija rastuće popularnosti online naručivanja hrane i korisnikove želje za kreiranjem personalizirane narudžbe.
  5. Tim Tourgent iz Varaždina kreirao je cloud uslugu koja autobusnim prijevoznicima i turističkim agencijama omogućuje da prate što se dešava s njihovim turama, vozačima, vodičima i vozilima. Kroz Tourgent je olakšana komunikacija svih uključenih u organizaciju tura te praćenje troškova i profita. Trenutno je za organizaciju neke ture potrebno razmijeniti i desetak mailova između nekoliko različitih osoba, a korištenjem ove usluge cijeli proces bi se pojednostavio.

Software Startup Academy ove godine je okupio preko šesto studenata iz pet hrvatskih gradova. Održano je više od šezdeset predavanja i radionica, a u cijelom programu sudjelovalo je dvadesetak mentora. A tko će biti proglašen najboljim? Doznat ćemo na WinDays15 23. travnja.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Usprkos navikama korisnika, moraju li sve web stranice danas biti iste da bi bile uspješne?

Dođeš u webshop, želiš pronaći točno određen proizvod i automatski kreneš prema gornjem dijelu stranice da upišeš njegov naziv, ali tražilica, kvragu, nije tamo. Zvuči poznato? Danas, na sreću, vjerojatno više ne.

Startupi i poslovanje

Novi direktor IT-ja RBA: IT će prestati biti servis kada budete spremniji na rizike!

Višegodišnje iskustvo rada u IT odjelima financijskog sektora na različitim pozicijama donijelo je Ivanu Knezoviću bogatu perspektivu o digitalnim proizvodima i organizacijskoj kulturi usmjerenoj ka digitalizaciji, kako novi IT direktor RBA planira time upravljati?

Mobilno

Zašto aplikacije za praćenje COVID-19 ne uspijevaju? Najbolji primjer nalazi se i u našoj regiji

Od Sjeverne Makedonije i Mađarske, do Norveške, Velike Britanije i Irske vidimo različite aplikacije, različite implementacije i prakse korištenja. Koliko uspjeh aplikacije ovisi o angažiranosti ključnih aktera, koliko o dobroj volji korisnika, a koliko o nadležnim institucijama?

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...