Oglašivači oklijevaju u korištenju Facebookovih skupih odjavnih oglasa

Oglašivači oklijevaju u korištenju Facebookovih skupih odjavnih oglasa

Facebook traži 710 tisuća dolara za svoj paket premium oglasnog prostora, koji uključuje reklame u News Feedovima i zadnju, veliku reklamu na logout stranici. Za sličan iznos mogli biste potpuno zakupiti reklamni prostor na Yahoou, MSN-u ili YouTubeu, a oglašivači još nisu sigurni vrijede li Facebookove reklame toliko koliko traže. U proteklih nekoliko godina, Facebook je za 300 do 500 tisuća dolara prodavao "reach" blokove, odnosno reklame koje su na određeni dan ciljale određenu publiku. U usporedbi s normalnim banner reklamama koje stranice inače koriste, Facebookove su reklame bile malene i dozvoljavale su animaciju.

Facebookova stranica za odjavu pozdravljat će vas - reklamom. Slika preuzeta s VentureBeat

Facebook traži 710 tisuća dolara za svoj paket premium oglasnog prostora, koji uključuje reklame u News Feedovima i zadnju, veliki oglas na logout stranici. Za sličan iznos mogli biste potpuno zakupiti prostor na Yahoou, MSN-u ili YouTubeu, a oglašivači još nisu sigurni vrijede li Facebookove reklame toliko koliko traže.

U proteklih nekoliko godina, Facebook je za 300 do 500 tisuća dolara prodavao “reach” blokove, odnosno oglase koje su na određeni dan ciljale određenu publiku. U usporedbi s normalnim bannerima koje stranice inače koriste, Facebookovi su oglasi bili maleni i dozvoljavali su animaciju.

Kako bi privukli oglašivače, povećali su veličinu dozvoljenih slika i uključili društvene sadržaje u svojim oglasima, poput slika vaših prijatelja koji su povezani s tim brandom. Logout stranica koju sad nude, piše InsideFacebook, najveći je do sad dostupan dio oglasnog prostora na ovoj društvenoj mreži.

Oglašivači s kojima je Inside Facebook razgovarao izrazili su zabrinutost zbog prikazivanja oglasa korisnicima na odlasku, umjesto dok su ulogirani na Facebook. Također, svjesni su da takvi oglasi zapravo neće doći do Facbeookovih najvjernijih korisnika, odnosno svih onih koji su automatski i svakodnevno ulogirani, kao niti onih koji koriste mobilne uređaje.

 

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ preći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft kupiti SAD za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?

Startupi i poslovanje

Hrvatske B2B tehnološke tvrtke “iskovale” su se u konstantnim krizama, preživjet će i ovu!

Trenutna kriza nije ni prva ni zadnja, a kako su se postavili - i kako će preživjeti - u B2B tehnološkom poslovanju za Netokraciju otkrivaju osnivači Poslovne inteligencije, Microblinka, Agrivija i Airta.

Web aplikacije

E-Predmet na GitHubu: Mogli bismo imati djelotvornije sudstvo, ali ne bez kvalitetnih podataka

Računarac koji je pozornost javnosti privukao tehnologijom za brojanje sudionika javnih skupova uhvatio se u koštac s podacima iz pravosudnog sustava. Usput je razotkrio koliko je to čudan svijet.

Kultura 2.0

Zašto nisam podržala #womensupportingwomen, a jesam #ženeujavnomprostoru

Shvaćam. Lako je. Lako je objaviti selfie, nasmijati se, osjećati taj #girlpower, primiti lajkove, komplimente i otići dalje u dan. No, bojim se da prelako prepuštamo prostor onome što je lako, a preteško onome što je teško.