Oglašivači oklijevaju u korištenju Facebookovih skupih odjavnih oglasa

Oglašivači oklijevaju u korištenju Facebookovih skupih odjavnih oglasa

Facebook traži 710 tisuća dolara za svoj paket premium oglasnog prostora, koji uključuje reklame u News Feedovima i zadnju, veliku reklamu na logout stranici. Za sličan iznos mogli biste potpuno zakupiti reklamni prostor na Yahoou, MSN-u ili YouTubeu, a oglašivači još nisu sigurni vrijede li Facebookove reklame toliko koliko traže. U proteklih nekoliko godina, Facebook je za 300 do 500 tisuća dolara prodavao "reach" blokove, odnosno reklame koje su na određeni dan ciljale određenu publiku. U usporedbi s normalnim banner reklamama koje stranice inače koriste, Facebookove su reklame bile malene i dozvoljavale su animaciju.

Facebookova stranica za odjavu pozdravljat će vas - reklamom. Slika preuzeta s VentureBeat

Facebook traži 710 tisuća dolara za svoj paket premium oglasnog prostora, koji uključuje reklame u News Feedovima i zadnju, veliki oglas na logout stranici. Za sličan iznos mogli biste potpuno zakupiti prostor na Yahoou, MSN-u ili YouTubeu, a oglašivači još nisu sigurni vrijede li Facebookove reklame toliko koliko traže.

U proteklih nekoliko godina, Facebook je za 300 do 500 tisuća dolara prodavao “reach” blokove, odnosno oglase koje su na određeni dan ciljale određenu publiku. U usporedbi s normalnim bannerima koje stranice inače koriste, Facebookovi su oglasi bili maleni i dozvoljavali su animaciju.

Kako bi privukli oglašivače, povećali su veličinu dozvoljenih slika i uključili društvene sadržaje u svojim oglasima, poput slika vaših prijatelja koji su povezani s tim brandom. Logout stranica koju sad nude, piše InsideFacebook, najveći je do sad dostupan dio oglasnog prostora na ovoj društvenoj mreži.

Oglašivači s kojima je Inside Facebook razgovarao izrazili su zabrinutost zbog prikazivanja oglasa korisnicima na odlasku, umjesto dok su ulogirani na Facebook. Također, svjesni su da takvi oglasi zapravo neće doći do Facbeookovih najvjernijih korisnika, odnosno svih onih koji su automatski i svakodnevno ulogirani, kao niti onih koji koriste mobilne uređaje.

 

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

AMPnet je pobjednik startup natjecanja na konferenciji Shift Money 2019.!

Startup natjecanje fintech konferencije Shift ovog je tjedna ugostilo perspektivne regionalne fintech startupe, a AMPnet, Pynk i sync prema odluci žirija bili su najbolji.

Internet marketing

Robert Petković: Je li vam Web online brošura ili stvarno koristi budućim zaposlenicima, klijentu, medijima?

U svim oglasima tražite napredno znanje svega i svačega, web niste ažurirali par mjeseci, a jedini autorski sadržaj na njemu je riječ dobrodošlice direktora na naslovnici. Poznat scenarij? Kako mjeriti učinkovitost employer branding sadržaja, ali i kako izbjeći ovakve propuste saznali smo od Roberta Petkovića na nedavnoj Employer Branding konferenciji.

Startupi i poslovanje

Što znate o 30 milijuna vrijednom inkubatoru koji će 2020. postati zagorsko ICT središte?

U proljeće 2020. otvara se poslovno-tehnološki prostor Krapinsko-zagorske županije vrijedan 30 milijuna, a koji ima cilj postati centar inovacija te baza za daljnji razvoj poduzetništva u Zagorju.

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.