eKuvar za iPhone: naučite kuhati bolje od vaše majke, a i baki možete ispraviti recept

eKuvar za iPhone: naučite kuhati bolje od vaše majke, a i baki možete ispraviti recept

Srpski kulinarski portal eKuvar uskoro dobiva i svoju iPhone aplikaciju koja će tu kulinarsku zajednicu proširi i na mobilnu platformu. Netokracija je testirala aplikaciju koja zadržava oku ugodan dizajn samog portala, ali i funkcionalnosti. Kroz eKuvar aplikaciju ćete pretraživati recepte koji su raspoređeni u tri glavne kategorije: tip jela, sastojci te vrijeme pripreme. Nakon što odredite barem jedan od ova tri kriterija, eKuvar će vam pronaći odgovarajuće recepte uz koje su navedene informacije o količini koju recept zadovoljava te vremenu koje je potrebno da se pripremi.

eKuvar dobiva i iPhone aplikaciju

Srpski kulinarski portal eKuvar uskoro dobiva i svoju iPhone aplikaciju koja će tu kulinarsku zajednicu proširi i na mobilnu platformu. Netokracija je testirala aplikaciju koja zadržava oku ugodan dizajn samog portala, ali i funkcionalnosti. Uz iPhone aplikaciju, Vladimir Đačić, osnivač portala, kaže kako stižu i Android i Windows Phone aplikacije.

Kroz eKuvar aplikaciju ćete pretraživati recepte koji su raspoređeni u tri glavne kategorije: tip jela, sastojci te vrijeme pripreme. Nakon što odredite barem jedan od ova tri kriterija, eKuvar će vam pronaći odgovarajuće recepte uz koje su navedene informacije o količini koju recept zadovoljava te vremenu koje je potrebno da se pripremi.

Sučelje eKuvar aplikacije

Otvaranjem recepta prikazuje se fotografija jela, ocjena recepta, potrebni sastojci te upute za pripremu.

Korištenje same aplikacije je prilično ugodno i to zahvaljujući divnom dizajnu i posvećenosti detaljima; fotografije se nalaze uz gotovo svaki spomen nekog jela ili sastojka, a cijelo sučelje je napravljeno po uzoru na sam portal – ostavlja topao, domski osjećaj. Ukoliko imate profil na eKuvaru, kroz aplikaciju se možete logirati i uređivati profil ali i pregledavati omiljene recepte.

Pronalaženje recepata

Kuhanje on-line

Sam portal je relativno mlad, pokrenut je u listopadu 2011. godine i pomaže posjetiteljima da pronađu nove recepte, saznaju kako pripremati određena jela i općenito – zainteresirati ih više za hranu. Sadržaj je prilagođen svima i sadrži korisne stvari kako za studente (živjele tjestenine!, op. a. koji je student) do majke tog studenta.

Na pitanje hoće li postojati i iPad verzija eKuvara, Đačić objašnjava:

Naravno da bi kuvaricama pregledniji bio tablet ali ne znam koliko je kuvarica sa tabletima. Nebrojeno puta do sada sam bio u situaciji da uradim nešto čemu je potrebna evangelizacija, a ja za to nemam resurse. Možda ako se ekuvar.com spoji sa nekim strateškim partnerom ili sl. Poslednji primer truda uloženog u tehnolgiju koju ne kapiraju na lokalnom tržištu je ekuvar app na FB i novi Action type-ovi (cook, try, create, recommend) koji su nam odobreni, vidi se npr ovde. Iako ja mislim da to, barem u Srbiji nije puno rađeno, ako je iko i radio, to prolazi potpuno nezapaženo kod “struke”, a i kod ostalih.

Fotografije pokraj namirnica lijep su detalj

Dok čekate aplikaciju, koja će se na AppStoreu pojaviti tokom ožujka, posjetite eKuvar i isprobajte neki recept iz njihove baze. Predlažem ovaj sa screenshotovapohane tikvice, nakon čega ga usporedite sa legendarnim receptom Princess Ozane 😉

[youtube width=”600″ height=”437″]http://www.youtube.com/watch?v=ny_yI-MaEPs[/youtube]

Komentari

  • Nikola Krajačić

   Nikola Krajačić

   21. 02. 2012. u 11:04 am Odgovori

   E, koji je to tok bio – vidim kategoriju “variva”, rekoh, idem pronaći recept za varivo s mahunama, kad ono, pohane tikvice – bum, odmah sam znao kako ću koncipirati vijest i što ide na kraj 😀

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.