e-Poslovnica: O čemu to 'chataju' Hrvati sa svojim bankarima?

e-Poslovnica: O čemu to ‘chataju’ Hrvati sa svojim bankarima?

E-poslovnica zagrebačke banke lansirana je prije godinu dana kao novi kanal za savjetovanje s bankarom, a u tom je periodu ostvareno gotovo 50.000 kontakata s 32.000 klijenata. Štoviše, ova "virtualna" poslovnica ušla je u top 20 poslovnica banke u Hrvatskoj po posjećenosti.

Usluge e-poslovnice koriste i građani stariji od 65.
Usluge e-poslovnice koriste i građani stariji od 65 godina.

Iako se nove tehnologije vežu za mlađe korisnike, koji i čine 30 posto korisnika e-poslovnice, i druge su dobne skupine korisnika prilično zastupljene: 55 posto njenih korisnika u dobnim skupinama od 35 do 54 godine, 15 posto od 55 do 64, a 5 posto je starijih od 65 godina.

Najčešći kanali kojima su se klijenti obratili bankaru van fizičkih poslovnica upravo je chat preko kojeg je upućeno 50 posto upita, a slijede telefon i e-mail. Na taj su način različiti upiti upućeni iz različitih zemalja Europe, ali i Južne Afrike, Omana, Australije, Meksika te Jamajke.

Teme za koje se tijekom prve godine ovakvog poslovanja pokazao najveći interes su one iz područja transakcijskog poslovanja (26%), kao i za servisne informacije (također 26%), a slijede pitanja vezana uz kartice (16%) i kreditno poslovanje (10%). 

Važnost virtualne poslovnice

Marijana Karlović, direktorica e-poslovnice, Danijel Miletić, direktor Zabe 24, Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, Nenad Mećava, direktor Upravljanja i razvoja kanala isporuke
Marijana Karlović, direktorica e-poslovnice, Danijel Miletić, direktor Zabe 24, Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, Nenad Mećava, direktor Upravljanja i razvoja kanala isporuke

Članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak naglasila je ovom prilikom važnost ove virtualne poslovnice:

E-poslovnica je početak nove, drugačije ere bankarstva i u našem budućem tehnološkom i inovativnom razvoju nedvojbeno će imati važno mjesto, pa i na platformi m-bankarstva u budućnosti.

“Virtualna” poslovnica uistinu ima neke bitne prednosti – osim što radi u produljenom radnom vremenu u odnosu na “obične” poslovnice, internetsko čavrljanje s bankarom ujedno i štedi vrijeme te olakšava komunikaciju gluhim i nagluhim osobama, pa je vrlo vjerojatno da će broj korisnika u narednoj godini djelovanja samo rasti.

Komentari

 1. Mirko

  Mirko

  17. 04. 2015. u 1:23 pm Odgovori

  Inace im ta ePoslovnica “drek vrijedi”.
  Nemozete nista osim pitati i dobiti odgovore na faq.
  Ideja nelosa, ali realizacija 0 bodova. Vjerojatno su samo morali smisliti radno mjesto za par “tatinih sineka”.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?